You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Green&Smart

Green&Smart

 

Over Green & Smart

 

De energiemarkt wordt steeds duurzamer, energieoplossingen steeds groener en slimmer. In die snel veranderende markt is het niet eenvoudig om helemaal up to date te blijven.

Met Green&Smart houden we de vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat je als installateur toekomstgericht kan werken. En je jouw klanten de juiste informatie kan geven. Wat zijn de duurzaamste oplossingen voor een verwarmingsinstallatie? Welke voordelen leveren zonnepanelen nog? Is een thuisbatterij de investering waard?

Dat en nog veel meer lees je hier.

 


 green & smart

De diverse extreme weersomstandigheden wereldwijd die we de afgelopen maanden konden waarnemen tonen aan dat de nood aan een duurzaam leven steeds groter wordt. Gelukkig wordt de energiemarkt steeds duurzamer en worden de oplossingen steeds groener. Als installateur speel je dan ook een belangrijke rol in deze energietransitie. 

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Bij Cebeo houden we de vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat je als installateur vlot mee kan in dit verhaal. We zorgen ervoor dat we de laatste trends op de voet volgen en delen deze kennis graag met jou. Zo kan je jouw klanten steeds de juiste informatie geven en correcte oplossingen aanbieden die aangepast zijn aan hun behoeftes.

Neem deel aan één van onze  Green & Smart roadshows en breng jouw kennis rond energietransitie naar het volgende niveau.

De thema’s die we zullen behandelen staan volledig in het kader van hernieuwbare energie en energiesturing. Concreet betekent dit dat we jou alles zullen vertellen over laadoplossingen over elektrische voertuigen, batterijen, warmtepompen en energiemanagementsystemen. 

 

Registreer nu


 

Green & Smart
blog

 

 

energietransitie

Wat is energietransitie?

Onder invloed van strengere milieunormen verandert de energiemarkt razendsnel. We staan voor een drastische energietransitie: fossiele energiebronnen zoals gas maken plaats voor duurzame alternatieven. En daar horen ook nieuwe, slimme systemen bij.

lees hier het volledige artikel

Digitale meter voordelen

Meten is weten: de voordelen van de digitale meter

De EU besliste in 2009 al dat alle Europese lidstaten de klassieke energiemeters moeten vervangen door digitale meters, zodat we bewuster met energie omspringen. Vlaanderen wil tegen eind 2024 80% van de klassieke meters vervangen door digitale meters. Tegen 2029 moet dat 100% zijn. Wat zijn daar nu precies de voordelen van?

ontdek hier alle voordelen

pv future proof maken

Hoe maak je een PV-installatie futureproof, voor het energieverbruik van morgen?

De komst van elektrische auto’s, kinderen die straks het huis verlaten, waardoor het gezin kleiner wordt … Hoeveel energie je vandaag verbruikt, stemt niet noodzakelijk overeen met wat je morgen nodig hebt. Hoe maak je een PV-installatie futureproof, zodat die ook het toekomstige energieverbruik maximaal helpt afdekken?

lees er alles over in dit artikel

 

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd interessant om te plaatsen?

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd interessant om te plaatsen?

De terugdraaiende teller die verdwijnt in Vlaanderen, geen groenestroomcertificaten meer … Zonnepanelen lijken misschien niet meer zo’n goede investering te zijn. Het tegendeel is waar en wel omwille van deze drie zonneklare redenen.

ontdek de 3 redenen

laadpalen

Hoe kies je de juiste laadpaal voor een elektrische auto thuis?

Wie met een plug-inhybride of elektrische wagen rijdt, heeft een installatie nodig om die thuis op te laden. Volstaat een stopcontact of kies je beter een laadpaal voor de elektrische of hybride auto? En zo ja, welke dan? Onze experten Nico Moeyaert en William Guillaume zetten je op weg naar de beste laadpaal voor jouw klant.

Ontdek hier hun advies

 

 

 

 


Meest gestelde vragen

 

Alles wat je moet weten over hernieuwbare energie en zelfconsumptie

 

Onze energie zal de komende jaren steeds meer van hernieuwbare, koolstofarme bronnen komen in plaats van de fossiele en nucleaire. Die omschakeling is ook gekend als de ‘energietransitie’. Het doel? Een hogere energie-efficiëntie creëren, en tegelijk de uitstoot van broeikasgassen terugschroeven. De bekendste vormen van hernieuwbare energie zijn zonne- en windenergie.

Niet enkel energieleveranciers spelen een belangrijke rol in dit verhaal, ook de energieverbruiker kan een positieve bijdrage leveren. Als consument kan je er namelijk voor kiezen om zelf elektriciteit te produceren (bijvoorbeeld via zonnepanelen). In dat geval hebben we het over ‘prosument’, een producerende consument. En dan is er nog de installateur, die de taak heeft om de energievriendelijke technieken correct te installeren en de consument te informeren.

Ben je als installateur of consument op zoek naar meer informatie over  hernieuwbare energie, zelfconsumptie, energiemanagement … ? In onderstaande topics staat alvast heel wat informatie gebundeld.

 

  1. De energiefactuur
  2. De digitale meter
  3. Optimaliseer jouw energieverbruik
  4. Zelfconsumptie
  5. Hernieuwbare energie: fotovoltaïsche panelen
  6. Traditionele energieopslag
  7. Warmtepomp
  8. Opslagsystemen met hernieuwbare energie
  9. De batterij
  10. Energiemanagement
 

 

Heb je vragen over energietransitie en hernieuwbare energie?
Contacteer onze specialisten in onze filialen,
of ontdek onze oplossingen.Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.