You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Green&Smart

Green&Smart

 

Over Green & Smart

 

De energiemarkt wordt steeds duurzamer, energieoplossingen steeds groener en slimmer. In die snel veranderende markt is het niet eenvoudig om helemaal up to date te blijven.

Met Green&Smart houden we de vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat je als installateur toekomstgericht kan werken. En je jouw klanten de juiste informatie kan geven. Wat zijn de duurzaamste oplossingen voor een verwarmingsinstallatie? Welke voordelen leveren zonnepanelen nog? Is een thuisbatterij de investering waard?

Dat en nog veel meer lees je hier.

 


 

Green & Smart
blog

 

 

 

Green&Smart energietransitie

Wat is energietransitie

Onder invloed van strengere milieunormen verandert de energiemarkt razendsnel. We staan voor een drastische energietransitie: fossiele energiebronnen zoals gas maken plaats voor duurzame alternatieven. En daar horen ook nieuwe, slimme systemen bij.

Lees hier het volledige artikel

 

 

 

 

 

 


 

Meest gestelde vragen

 

Alles wat je moet weten over hernieuwbare energie en zelfconsumptie

 

Onze energie zal de komende jaren steeds meer van hernieuwbare, koolstofarme bronnen komen in plaats van de fossiele en nucleaire. Die omschakeling is ook gekend als de ‘energietransitie’. Het doel? Een hogere energie-efficiëntie creëren, en tegelijk de uitstoot van broeikasgassen terugschroeven. De bekendste vormen van hernieuwbare energie zijn zonne- en windenergie.

Niet enkel energieleveranciers spelen een belangrijke rol in dit verhaal, ook de energieverbruiker kan een positieve bijdrage leveren. Als consument kan je er namelijk voor kiezen om zelf elektriciteit te produceren (bijvoorbeeld via zonnepanelen). In dat geval hebben we het over ‘prosument’, een producerende consument. En dan is er nog de installateur, die de taak heeft om de energievriendelijke technieken correct te installeren en de consument te informeren.

Ben je als installateur of consument op zoek naar meer informatie over  hernieuwbare energie, zelfconsumptie, energiemanagement … ? In onderstaande topics staat alvast heel wat informatie gebundeld.

 

  1. De energiefactuur
  2. De digitale meter
  3. Optimaliseer jouw energieverbruik
  4. Zelfconsumptie
  5. Hernieuwbare energie: fotovoltaïsche panelen
  6. Traditionele energieopslag
  7. Warmtepomp
  8. Opslagsystemen met hernieuwbare energie
  9. De batterij
  10. Energiemanagement
 

 

Heb je vragen over energietransitie en hernieuwbare energie?
Contacteer onze specialisten in onze filialen,
of ontdek onze oplossingen.Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.