You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Green&Smart (new)

Green & Smart

Over Green & Smart

De energiemarkt wordt steeds duurzamer, energieoplossingen steeds groener en slimmer. In die snel veranderende markt is het niet eenvoudig om helemaal up to date te blijven.

Met Green&Smart houden we de vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat je als installateur toekomstgericht kan werken. En je jouw klanten de juiste informatie kan geven. Wat zijn de duurzaamste oplossingen voor een verwarmingsinstallatie? Welke voordelen leveren zonnepanelen nog? Is een thuisbatterij de investering waard?

Dat en nog veel meer lees je hier.

 

 

zonnepanelen

omvormer

energiemanagementsysteem

thuisbatterij

e-mobility

warmtepomp

ventilatie

 

 

Green & Smart

 

 


 

Video 
Klaar voor de toekomst

 

De energiemarkt is in sneltempo aan het veranderen. Hoe ziet het beroep van installateur er over 10 jaar uit?
Je ontdekt het in deze videoreeks.

 

Jan Caerels Techlink

Welke nieuwe toepassingen breken door?

In deze aflevering van Klaar voor de Toekomst kloppen we aan bij Jan Caerels, Technology en Innovation Manager bij Techlink. Hij heeft het over slim energieverbruik, laadpalen en de zin en onzin van thuisbatterijen.

Bekijk hier de aflevering

Klaar voor de toekomst Tinne Van der Straeten

Wat verandert er op vlak van wetgeving?

In deze aflevering van Klaar voor de Toekomst kloppen we aan bij minister van Energie Tinne Van der Straeten. Ze heeft het over de switch naar duurzame energie, de veranderende wetgeving en wat dat voor jou en je klanten betekent.

Bekijk hier de aflevering

 

Klaar voor de toekomst - wat verwachten jouw klanten

Wat verwachten jouw klanten?

In deze aflevering van Klaar voor de Toekomst kloppen we aan bij Jurgen Breemersch (zaakvoerder van Alarmsystemen Goozz). Hij vertelt ons welke verwachtingen jouw klanten hebben. Vandaag. Maar vooral: in de toekomst.

Bekijk hier de aflevering

 


 

blog

 

energietransitie

Wat is energietransitie?

Onder invloed van strengere milieunormen verandert de energiemarkt razendsnel. We staan voor een drastische energietransitie: fossiele energiebronnen zoals gas maken plaats voor duurzame alternatieven. En daar horen ook nieuwe, slimme systemen bij.

lees hier het volledige artikel

Digitale meter voordelen

Meten is weten: de voordelen van de digitale meter

De EU besliste in 2009 al dat alle Europese lidstaten de klassieke energiemeters moeten vervangen door digitale meters, zodat we bewuster met energie omspringen. Vlaanderen wil tegen eind 2024 80% van de klassieke meters vervangen door digitale meters. Tegen 2029 moet dat 100% zijn. Wat zijn daar nu precies de voordelen van?

ontdek hier alle voordelen

pv future proof maken

Hoe maak je een PV-installatie futureproof, voor het energieverbruik van morgen?

De komst van elektrische auto’s, kinderen die straks het huis verlaten, waardoor het gezin kleiner wordt … Hoeveel energie je vandaag verbruikt, stemt niet noodzakelijk overeen met wat je morgen nodig hebt. Hoe maak je een PV-installatie futureproof, zodat die ook het toekomstige energieverbruik maximaal helpt afdekken?

lees er alles over in dit artikel

 

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd interessant om te plaatsen?

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd interessant om te plaatsen?

De terugdraaiende teller die verdwijnt in Vlaanderen, geen groenestroomcertificaten meer … Zonnepanelen lijken misschien niet meer zo’n goede investering te zijn. Het tegendeel is waar en wel omwille van deze drie zonneklare redenen.

ontdek de 3 redenen

laadpalen

Hoe kies je de juiste laadpaal voor een elektrische auto thuis?

Wie met een plug-inhybride of elektrische wagen rijdt, heeft een installatie nodig om die thuis op te laden. Volstaat een stopcontact of kies je beter een laadpaal voor de elektrische of hybride auto? En zo ja, welke dan? Onze experten Nico Moeyaert en William Guillaume zetten je op weg naar de beste laadpaal voor jouw klant.

Ontdek hier hun advies

 

 voor en nadelen elektrisch laden

Elektrische auto thuis opladen: Wat zijn de opties?

Van ‘in het stopcontact steken via een laadkabel met In Cable Control Box’ tot een slimme laadpaal met dynamic load balancing: om een elektrische of plug-inhybride auto thuis op te laden, heb je verschillende oplossingen. Allemaal hebben ze voor- en nadelen, aldus onze CEBEO-experten Nico Moeyaert en William Guillaume. Behalve dan de optie die je klant het best kiest: die biedt alleen maar troeven.

Bekijk alle mogelijkheden hier

 

 

batterijpremies

Premie voor de thuisbatterij: hoe vraag je ze aan?

Een thuisbatterij kan een interessante investering zijn om zelf opgewekte energie te bewaren. Zeker voor wie al digitale teller heeft, die sinds de uitspraak van het Grondwettelijk Hof in januari 2021 niet meer mag terugdraaien. Stroom op het net injecteren kan nog slechts tegen gemiddeld 0,04 euro per kWh. Je bewaart opgewekte elektriciteit dus beter in huis. Bovendien biedt Vlaanderen een interessante premie voor wie een thuisbatterij wil kopen of leasen.

Lees hier hoe je deze aanvraagt

 Meest gestelde vragen

 

Alles wat je moet weten over hernieuwbare energie en zelfconsumptie

 

Onze energie zal de komende jaren steeds meer van hernieuwbare, koolstofarme bronnen komen in plaats van de fossiele en nucleaire. Die omschakeling is ook gekend als de ‘energietransitie’. Het doel? Een hogere energie-efficiëntie creëren, en tegelijk de uitstoot van broeikasgassen terugschroeven. De bekendste vormen van hernieuwbare energie zijn zonne- en windenergie.

Niet enkel energieleveranciers spelen een belangrijke rol in dit verhaal, ook de energieverbruiker kan een positieve bijdrage leveren. Als consument kan je er namelijk voor kiezen om zelf elektriciteit te produceren (bijvoorbeeld via zonnepanelen). In dat geval hebben we het over ‘prosument’, een producerende consument. En dan is er nog de installateur, die de taak heeft om de energievriendelijke technieken correct te installeren en de consument te informeren.

Ben je als installateur of consument op zoek naar meer informatie over  hernieuwbare energie, zelfconsumptie, energiemanagement … ? In onderstaande topics staat alvast heel wat informatie gebundeld.

 

 1. De energiefactuur
 2. De digitale meter
 3. Optimaliseer jouw energieverbruik
 4. Zelfconsumptie
 5. Hernieuwbare energie: fotovoltaïsche panelen
 6. Traditionele energieopslag
 7. Warmtepomp
 8. Opslagsystemen met hernieuwbare energie
 9. De batterij
 10. Energiemanagement
 

 

Heb je vragen over energietransitie en hernieuwbare energie?
Contacteer onze specialisten in onze filialen,
of ontdek onze oplossingen.Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.