You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Hernieuwbare energie

EVEN JOUW BUSINESS OPLADEN?

PV-SYSTEMEN EN LAADPALEN ZORGEN VOOR DE NODIGE DUURZAME ENERGIE

DOWNLOAD DE FOLDER


e-mobility

 

E-MOBILITY

 

Is de aandacht voor het klimaat goed nieuws voor de installateur? Toch wel, want om de ambitieuze doelstellingen voor minder broeikasgassen en meer hernieuwbare energie te halen, zullen in de komende jaren duizenden particuliere en publieke oplaadpunten voor elektrische wagens nodig zijn. Geen klus voor doe-het-zelvers, maar voor een technische vakman!

De kans dat België de EU-klimaatdoelstellingen voor 2020 haalt, is uiterst klein. Maar dit betekent geen afstel, want tegen 2030 zal een inhaalbeweging noodzakelijk zijn.
E-mobility is één van pijlers om die te realiseren.

Dit betekent het volgende:

  • De Vlaamse overheid wil tegen einde 2020 in totaal maar liefst 5.000 laadpunten voor elektrische voertuigen plaatsen.
  • In Brussel, waar er momenteel slechts 4 publieke laadpalen zijn, wil men dit aantal in de toekomst optrekken.
  • Het aantal duurzame personenwagens in België is nog klein, maar blijft groeien. Vorig jaar waren er naar schatting 10.000 elektrische en 87.000 hybride wagens. Onder impuls van de overheid zal het aantal de komende periode verder stijgen.

HOE PAS JE ALS INSTALLATEUR IN DIT VERHAAL?

  • Deskundig advies: bij de keuze van een laadpaal is belangrijk om het juiste type en vermogen te bepalen naar gelang het type wagen(s) die ermee opgeladen worden.
  • Technische kennis: laadpalen zijn elektrische installaties die best geïnstalleerd worden door een vakman. Bij de installatie moet er ook rekening gehouden worden met het energiebeheer in de kast, zodat de beschikbare energie correct verdeeld wordt zonder de elektrische installatie te overbelasten.
  • Future proof installatie: misschien is er bij nieuwe woningen, bedrijven, horeca vandaag nog geen laadinfrastructuur noodzakelijk, maar binnenkort wel. Je kan adviseren om te kiezen voor future proof installatie, inclusief laadpalen.

WELKE TOEVOEGDE WAARDE HEEFT CEBEO TE BIEDEN?

  • Assortiment: wij beschikken over een ruim aanbod aan laadpalen voor zowel particuliere als publieke toepassingen. In ons assortiment vind je verschillende topmerken.
  • Opleiding: in ons Campus programma vind je opleidingen laadinfrastructuur. Zo ben je steeds mee met de nieuwste technologie en technieken. Alle opleidingen vind je op www.cebeo.be/nl-be/opleidingenevents
  • Specialisten: je kan rekenen op ons team van specialisten in dit vakgebied, om je het nodige advies en handige tips te geven.

 

Zonnepanelen

 

FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIES

 

De vraag naar eigen energieproductie groeit voortdurend. Wie investeert in een kwaliteitsvolle PV-installatie, verdient deze ook na het stopzetten van de overheidssteun snel terug. Daarna produceer je je eigen gratis stroom. PV-installaties passen ook perfect in de ‘smart home’ oplossingen, waar we op termijn naar evolueren. In combinatie met een energiebeheersysteem en/of back-up systeem, staan zonnepanelen garant voor energie-efficiënte stroomproductie, -opslag en gebruik. Ook voor bedrijven blijven PV-installaties een prima keuze.

WONINGBOUW

Voor residentiële installaties bestaat er een onderscheid tussen netgekoppelde installaties en off-grid / back-up installaties.

NETGEKOPPELDE INSTALLATIES

Deze hebben een nominaal uitgangsvermogen dat voor alle omvormers samen maximum 10kVA bedraagt. De correcte dimensionering van de installatie en oriëntatie van de panelen zijn essentieel. Er moet eveneens voldaan worden aan een aantal technische vereisten en veiligheidsvoorschriften die beschreven staan op www.synergrid.be.

OFF-GRID EN BACK-UP INSTALLATIES

Off-grid installaties zijn volledig onafhankelijk van het net. De zonne-energie wordt door een batterijlader opgeslagen in een aangepaste batterij en het vermogen wordt op vraag afgegeven aan de verschillende verbruikers.

Back-up installaties zijn netgekoppelde installaties, waarin de opgewekte PV-energie volledig of gedeeltelijk opgeslagen wordt in een aangepaste batterij. Valt de netspanning weg, dan schakelt de installatie automatisch over naar de batterijvoeding (via een omvormer), mits aangepaste beveiligingen. Meestal wordt enkel het vitale deel van de installatie gevoed. Zoals gezegd wordt dit type installatie steeds interessanter, gezien het toenemende aantal verbruikers in een woning en onafhankelijkheid van het stroomnet dat je hiermee creëert.

NIET-WONINGBOUW, INDUSTRIE

Professionele PV-installatie hebben een nominaal uitgangsvermogen dat voor alle omvormers samen groter is dan 10kVA. Afhankelijk van de netstudie door de netbeheerder, kan de jaarlijkse opbrengst van de installatie beperkt worden tot een bepaalde waarde. Voor een professionele installatie is steeds de toelating nodig van de netbeheerder.

Download de folder

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.