You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo werkt samen met Siemens

Huizingen, 16 mei 2018

Partnerschap betekent triple win voor de eindklant, Cebeo en Siemens

Huizingen, 15 mei 2018 - Siemens en Cebeo, de grootste Belgische distributeur van elektrotechnisch materiaal, zetten vandaag hun handtekening onder hun nieuw strategisch partnership, namelijk het Approved Partnership (APP), waardoor Cebeo voortaan “Value Added Reseller” van Siemens wordt. Siemens verwelkomt met Cebeo een professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis van zijn portfolio, de eindklant nog beter kan ondersteunen.

siemens app


Siemens en Cebeo kunnen terugblikken op een jarenlange vruchtbare samenwerking. Cebeo was tot dusver distributeur van het Siemens-portfolio. De aankondiging van dit APP-partnerschap betekent de start van een nieuw hoofdstuk in de constructieve coöperatie tussen beide marktleiders.

Alexander Dewulf, CEO van Cebeo: “Als elektrogroothandel willen we meer dan alleen onze producten op de meest efficiënte manier verdelen. We willen onze klanten ook professioneel kunnen begeleiden met een uitgebreid servicepakket. Dankzij het APP-partnerschap met Siemens worden onze medewerkers opgeleid volgens dezelfde standaarden als Siemens-medewerkers. Met de expertise die we door het continue opleidingsprogramma opbouwen, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen op maat van hun specifieke noden. ”

Professionele partner

Ook Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales bij Siemens Digital Factory en Process Industries and Drives, is zeer opgetogen met deze nieuwe mijlpaal in de samenwerking met Cebeo: “Cebeo is als marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal in België een gevestigde waarde. We hebben de voorbije jaren een vertrouwensband opgebouwd en kennen hun werking zeer goed. Cebeo heeft een zeer sterke technische competentie, biedt een uitstekende service en beschikt over een efficiënte logistieke aanpak. Samen met de bijkomende opleidingen maakt dit van Cebeo een ideale partij voor ons Approved Partnership Programma. Met Cebeo verwelkomen we een professionele partner die in staat is om onze eindklanten te servicen met een uitstekende product- en systeemexpertise.”

Value Added Reseller

Sinds 2014 ondersteunt Siemens zijn netwerk in de industriële sector met het Approved Partner Programma. In dit geval treedt Cebeo toe tot het programma als Value Added Reseller. De focus ligt hier op de zeer hoge kwaliteitsgarantie op vlak van consultancy, engineering, training, lokale ondersteuning en permanente service via de helpdesk.
“Als Approved Partner bieden gecertificeerde distributeurs de eindklant een uitgebreid productportfolio dat wordt aangepast naargelang hun specifieke noden. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende productkennis en gecertificeerde technische consulting ervaring.”, vertelt Thierry Van Eeckhout.

Uniforme manier van handelen

Siemens testte het technisch niveau van het APP-team van Cebeo. Op basis van de resultaten werd per medewerker een individueel opleidingstraject uitgestippeld. Deze opleiding voldoet bovendien aan dezelfde standaarden die Siemens hanteert voor de interne opleidingen. De medewerkers van Cebeo leren net als de andere APP-partners wereldwijd, op dezelfde manier handelen als medewerkers van Siemens. Dat resulteert in een uniforme aanpak. Het Approved Partnership Programma van Cebeo bestaat uit volgende modules:

  • Advanced Factory Automation, automatiseringstechniek
  • General Motion Control, algemene aandrijftechniek
  • Control Products, laagspanningsmateriaal
  • Low Voltage, installatiemateriaal

De opleiding ging ondertussen van start, en zal op een continue basis worden voortgezet. Op regelmatige tijdstippen volgt er een assessement om de hoogstaande kwaliteit van het strategisch partnership te waarborgen.

Het Siemens APP, Value Added Reseller, heeft uitsluitend betrekking op Cebeo. Het staat los van de competenties van Vandecappelle, dat als Sonepar Company binnen de groep Sonepar Belgium een erkend Siemens Solution Partner is.

 

Cebeo uit Waregem werd in 1922 in Kortrijk opgericht door Charles Bultiauw en is gespecialiseerd in de distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen voor de residentiële, tertiaire en industriële sector. Haar geschiedenis wordt gekenmerkt door organische groei en acquisities. Cebeo is toonaangevend op het vlak van dienstverlening aan de klanten, door een filialennetwerk aan te bieden gebaseerd op nabijheid, passende logistieke en e-business oplossingen en hoogstaande technische competenties. (www.cebeo.be). Sinds april 2008 staat Alexander Dewulf als CEO aan het hoofd van het Directieteam.
Cebeo behoort tot de Franse familiale groep Sonepar (www.sonepar.com), wereldwijde leider in de distributie aan professionelen van elektrisch materiaal en de bijhorende diensten. Sonepar is aanwezig in 44 landen en realiseerde in 2017 met zijn 44.500 medewerkers in 167 commerciële entiteiten een omzet van €21,6 miljard.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.