You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Nexans

Nexans-kabels zijn synoniem voor hoogwaardige kabels. Nexans kan immers bogen op meer dan 120 jaar ervaring en zet die knowhow in om steeds betere kabels te maken die eenvoudig te installeren zijn.

Nexans weet dat je als installateur steeds op zoek bent naar manieren om efficiënter te werken en maakt het je graag gemakkelijk met kwaliteitsproducten en handige verpakkingen die je tijd doen winnen.

nexans


 

Nieuw: Alsecure XGB Easy Strippable

Alsecure XGB Easy Strippable verhoogt meteen je rendement, zeker wanneer je tientallen tot duizenden kilometers per jaar aanlegt en je veel aansluitpunten af te werken hebt.

 • Je wint tijd: met één simpele snee in de mantel, strip je de mantel van de geleiders in één vloeiende beweging over een lengte tot wel 100 cm. Je kan meteen naar de volgende stap in de installatie.

 • Je werkt veilig: Je hoeft niet herhaaldelijk in de mantel te snijden om hem los te krijgen, je riskeert dus niet om tot in de isolatie te snijden.

 


XGB strippen was nog nooit zo makkelijk!

Alsecure XGB Easy Strippable van Nexans bestaat in deze secties:

 • secties 1,5 en 2,5 mm² met 2 - 3 - 4 - 5 - 7 geleiders
 • secties 4, 6 en 10 mm² met 2 - 3 - 4 - 5 geleiders
 • ook in de slimme verpakkingen Nbox XGB Cca en het MOBIWAY XGB Cca systeem.

Download de folder

LEES MEER

nexans

 Merk in de kijker


LINEAX® is van alle markten thuis

LINEAX® H07RN-F is een ongeëvenaarde, universeel inzetbare flexibele rubberkabel. Dankzij de buitengewone duurzaamheid en flexibiliteit vind je hem op civieltechnische werven, markten, evenementen enz.

LINEAX® is ook bijzonder geschikt voor moeilijke toepassingen onder ruwe omstandigheden; is prima bestand tegen sterk wisselende omgevingstemperaturen en is vocht- en vorstbestendig. Bovendien is LINEAX® bestand tegen de chemische inwerking van olie en vet.

LINEAX® wordt sterk aanbevolen in onder meer de zware industrie, zoals de staal- en de automobielindustrie, de chemische en de petrochemische industrie en constructiewerken.

Voor moeilijke toepassingen onder de meest uitdagende en extreme omstandigheden, is LINEAX® je eerste keus.

BEKIJK AANBOD OP E-SHOP

lineax


alsecure


ALSECURE® van Nexans neemt jouw veiligheid ter harte

Nexans zet met zijn merk ALSECURE® al jaren de standaard inzake superieure brandveilige energie- en communicatiekabels.

ALSECURE® staat voor Nexans' kabels met een verbeterde brandreactie. Wanneer de bescherming van levens en gevoelige elektronische apparatuur van belang is, is de keuze voor de juiste kabels essentieel. De halogeenvrije Cca-s1,d2,a1 ALSECURE® kabels van Nexans stoten bij brand minder giftige rook uit waardoor ze evacuaties vergemakkelijken en collaterale rookschade aan dure installaties beperken.

 


 

ALSECURE® PREMIUM haalt je uit de brand

ALSECURE® PREMIUM is de referentie op de markt voor vuurbestendige kabels voor ziekenhuizen want met een vuurbestendigheid van 2 uur voldoe je aan de wettelijke vereisten.

ALSECURE® PREMIUM heeft uitzonderlijke mechanische prestaties die je installatiewerk vereenvoudigen: je werkt comfortabeler en sneller. Bovendien ben je zeker van uitzonderlijke prestaties op het vlak van brandveiligheid.

ALSECURE® PREMIUM-kabels van Nexans zijn:

 • 2 uur vuurbestendig (FR2 Rf2h)
 • Makkelijk te strippen, zonder speciaal gereedschap
 • Minder stug dan micakabels
 • Sterker dan siliconekabels, met minder kans op beschadiging tijdens de installatiefase

BEKIJK AANBOD OP E-SHOP


alsecure premium

 

Handig werken

Met de kabels van Nexans in handige verpakkingen werk je veel aangenamer!

 

MOBIWAY™: Click, lock & roll!

MOBIWAY™ van Nexans is het revolutionaire afrolsysteem en zijn bijbehorende haspel. Met het MOBIWAY™-systeem van Nexans transporteer je je haspels makkelijk en ook afrollen loopt vlot zodat je handig en snel kan doorwerken. Bovendien is het MOBIWAY™-systeem compact én herbruikbaar.

MOBIWAY™ van Nexans bestaat voor meest gebruikte XVB Cca en XGB Cca secties en is de handige oplossing voor wie een ring van 100m te weinig is en een haspel van 500m te veel.

DOWNLOAD FOLDER MOBIWAY

LEES MEER

 

 

Nbox

Nbox van Nexans is ideaal voor kleinere jobs of wanneer je maar af en toe kabel gebruikt.

 • Je wint tijd: De kabel blijft netjes opgerold, geen onontwarbare knopen en geen veereffect meer.
 • Je werkt nauwkeurig dankzij de aftellende meteraanduiding op de kabel. Hierdoor kan je exact volgen hoeveel kabel je voor een job gebruikt hebt en hoeveel kabel je nog over hebt. Geen onaangename verrassingen meer met kabellengtes die tijdens het kabeltrekken toch net te kort blijken te zijn.
 • Makkelijk te transporteren dankzij de handgrepen.
 • Makkelijk op te bergen in je bestelwagen of magazijn dankzij het praktische formaat

Nbox van Nexans bestaat voor de courantste XVB Cca en XGB Cca secties en is ideaal voor een snelle klus of wanneer je maar af en toe kabel gebruikt.

MEER OVER NBOX XVB

MEER OVER NBOX XGB

 

 
VOBbox: de doos die eruit springt!

Je vindt meteen wat je zoekt met de VOBbox van Nexans: VOBbox heeft dezelfde kleur als de H07V-U of VOB-draad en vermeldt in het groot de sectie van de draad.

 • Dankzij kleur en sectie is de juiste doos van ver te herkennen in magazijn, winkel of op de werkvloer en kan je meteen aan de slag met de juiste Nexans H07V-U.
 • Niks dan voordelen met deze Nexans H07V-U met een lage wrijvingscoëfficiënt die makkelijk door buizen en plinten glijdt.
 • Bovendien is de VOBbox uitgevoerd in speciaal extra stevig vochtbestendig karton, gemakkelijk bij werkzaamheden in een vochtige omgeving of bij slecht weer.

DOWNLOAD FOLDER VOBBOX

LEES MEER

Handige tools

nexans easycalc
NEXANS EASYCALC
"BEREKEN IN EEN HANDOMDRAAI de correcte kabelsectie die rekening houdt met de juiste factoren”

Dankzij de calculator van Nexans bereken je in een paar eenvoudige stappen de juiste kabelsectie. De juiste sectie is essentieel voor de veilige werking van de elektrische installatie. En dit geldt niet alleen voor standaard installatiekabels maar des te meer voor de vuurbestendige kabels. De Nexans kabelcalculator is gestoeld op erkende normen en berekeningsmethoden en levert dus betrouwbare resultaten.

BEREKEN IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN DE JUISTE SECTIE

nexans ecocalculator
NEXANS ECOCALCULATOR
“Bekijk hoeveel energiekosten JE KAN besparen met de optimale kabeloplossing”

Vraagt je klant om het energieverbruik in een installatie te optimaliseren, dan is het een goed idee om de energieverliezen in de kabels zelf onder de loep te nemen. De Nexans EcoCalculator stelt een kabeloplossing voor en geeft daarbij de reductie in hoeveelheid CO2 en de energiebesparing in KWh en in euro weer die je je klant hiermee kan doen realiseren. Jullie beoordelen de oplossing op basis van harde cijfers en niet op louter buikgevoel.

START NEXANS ECOCALCULATOR

nexans app
NEXANS APP: 1 app, 3 functies
“Maak het je gemakkelijk”

Met de NEXANS APP

 • heb je altijd de Nexans-cataloog op zak,
 • berekent EASYCALC zelfs wanneer je niet achter je bureau zit, de juiste kabelsectie in een paar eenvoudige stappen
 • ben je meteen mee met de productinnovaties van Nexans.

MEER OVER DE NEXANS APP

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.