You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Het eenvoudigste wisselsysteem voor haakse slijpmachines

Bosch X-Lock


wereldprimeur X-Lock van Bosch voor de vakman


Comfortabel

gereedschapsloos wisselsysteem zonder verliesbare onderdelen en krachtsinspanning


Efficiënt

snel wisselen van accessoires en minder werk achteraf


Uitgebreid

haakse slijpmachines en accessoires voor elke toepassing

Tijdelijke Actie:
Nu ook X-Tra voordelig

Bekijk de actie op onze e-shop

 

Één klik en alles zit goed: Bosch zorgt met X-Lock nu voor een revolutie bij het wisselen van accessoires bij haakse slijpmachines en introduceert het eenvoudigste wisselsys-teem op de markt. In plaats van veel kleine stappen met verliesbare onderdelen als spanmoer, flens en sleutel bij veel krachtsinspanning gebeurt het wisselen nu in vijf seconden ‒ dus tot wel vijf keer sneller ‒ en aanzienlijk eenvoudiger: schijf in de X-Lock-opname plaatsen, erop klikken – klaar!

Het klikgeluid geeft de gebruiker de zekerheid dat het accessoire correct op de machine zit en betrouwbaar vergrendeld is. Als een schijf moet worden gewisseld, dan wordt deze eenvoudig met de hendel ontgrendeld en verwijderd. Vastgevreten moeren nadat de schijf klem is komen te zitten, behoren tot het verleden.

Er zijn in totaal twaalf kleine haakse slijpmachines met X-Lock verkrijgbaar: acht modellen met snoer van 900 tot 1900 watt evenals vier accumodellen met 18 volt en gangbare schijfdiameters van 115 en 125 millimeter. Dit spectrum bestrijkt alle toepas-singsgebieden van metaal-, steen- en betonverwerkende professionals, installateurs en tegelleggers. Door(slijpen), schuren, ontbramen, ontroesten, afbramen, polijsten: dank-zij X-Lock is het noodzakelijke accessoire altijd eenvoudig, snel en betrouwbaar gewisseld – helemaal zonder gereedschap en zelfs met handschoenen.

Bosch heeft met snelwissel-systemen al meerdere keren voor mijlpalen gezorgd, hetzij met SDS plus en SDS max voor boorhamers, de T-schacht voor decoupeerzagen of Starlock voor multitools in samen-werking met Fein.
m31 x lock click

 

 

Één systeem, veel voordelen – met X-Lock efficiënter werken

Het X-Lock-systeem bespaart de vakman bovendien tijdrovend werk achteraf: de spanmoer komt te vervallen. Daardoor kan de vakman comfortabel in een vlakke hoek slijpen zonder oppervlakken te beschadigen. X-Lock legt bovendien de montagerichting van het accessoire vast en zorgt ervoor dat draairichtinggebonden schijven zoals bijvoorbeeld diamantdoorslijpschijven altijd correct gemonteerd zijn.

 

Uitgebreid accessoireprogramma voor elke toepassing

Bosch biedt professionals met meer dan 130 X-Lock-accessoires vanaf het begin een compleet assortiment aan. Voor de metaalbewerking kunnen ze terugvallen op een breed assortiment doorslijp-, afbraam-, fiber-, SCM- en lamellenschuurschijven evenals op komstaal- en ronde borstels. Als steen, beton of tegels moeten worden bewerkt, dan staan hiervoor diamantdoorslijpschijven, diamantboren voor droog boren en diamantfrezen ter beschikking. Bovendien is bijvoorbeeld de hardmetalen doorslijpschijf „Carbide Multi Wheel“ voor het doorslijpen van hout, composiet-, kunst- of droogbouwmaterialen met spijkers verkrijgbaar. Accessoires hoeven niet dubbel op voorraad te worden gehouden bij het overstappen naar het X-Lock-systeem: bijna alle
X-Lock-accessoires zijn achterwaarts compatibel en kunnen worden gebruikt op haakse slijpmachines met traditionele spansystemen. Met uitzondering van accessoires die tot nu toe een geïntegreerde schroefdraad hadden, zoals diamantboren voor droog boren of komstaal- en ronde borstels.


accessoires

 

bosch tools

 

Hoge arbeidsveiligheid en bescherming van de gezondheid

Haakse slijpmachines met X-Lock-systeem bieden professionals een hoge gebruikersbescherming. Daartoe behoren op sensors gebaseerde functies als „Drop Control“ en „KickBack Control“. „Drop Control“ stopt de motor zodra de machine na een val op de grond terechtkomt, „KickBack Control“ doet dat bij een plotseling blokkeren van de haakse slijpmachine, bijvoorbeeld als de schijf klem komt te zitten. Daarnaast zijn er X-Lock-modellen met dodemansschakelaar en „X-Brake“. De remfunctie zorgt ervoor dat de schijf na elke machinestop binnen een seconde stilstaat. Verkrijgbaar zijn bovendien varianten met zachte aanloop, nulspanningsbeveiliging en extra handgreep met trillingsdemping.

 

De Bosch haakse slijpmachines met X-Lock-systeem en het uitgebreide accessoireprogramma zijn vanaf mei 2019 op de markt, de GWX 17-150 Professional vanaf oktober.

 

BEKIJK SLIJPMACHINES

BEKIJK X-LOCK ACCESSOIRES

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.