You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Machinebouw

machinebouw

Een gesofisticeerd productieapparaat, uitgerust met state-of-the-art machines, is van essentieel belang voor heel wat bedrijven. Cebeo is goed thuis in de machinebouw.

Vanuit een specifieke benadering slagen wij erin oplossingen aan te bieden voor elke processtap, van design tot oplevering.

Vanuit onze ervaring en competentie zijn wij uitstekend geplaatst om ervoor te zorgen dat de installatie integraal voldoet aan jouw specifieke wensen en applicatie-eisen.

Machinebouw 

stap 1

Advies van experts (design & co-engineering)

De eerste stap bij de creatie van een nieuwe machine is een degelijk ontwerp. Dat design is de basis om een doordachte elektrische engineering te voorzien, die het hart van de installatie vormt. In deze fase is het cruciaal om de juiste keuzes te maken, een proces waarin de Cebeo-specialisten jou graag ondersteunen.

Als Approved Partner van Siemens en Industrial Automation Partner van Schneider Electric, bekijken we welke recente technologieën (Internet of Things (IoT), cyber security, PLC, HMI, decentrale IO,… ) zich het best lenen voor jouw machine. Daarnaast adviseren we je graag over het gebruik van de juiste kabels. Zodat jij jouw project in ideale omstandigheden kan starten en jouw machine gegarandeerd een toonbeeld van duurzaamheid wordt.


siemens iad schneider iad
stap 2

Digitale ondersteuning (definitieve engineering)

De juiste onderdelen vormen de fundamenten voor een geolied draaiende machine. Correcte informatie over dergelijke componenten is een absolute meerwaarde voor een engineer. Cebeo stelt een resem digitale tools ter beschikking om machinebouwers te helpen. In de online catalogus vinden ze alle mogelijke technische fiches en foto’s.

Slimme configuratoren laten toe om de juiste productreferenties te bepalen. Vertrouw je de definitieve engineering liefst aan externe bollebozen toe? Cebeo Solution House kan jou op dat vlak volledig ontzorgen door een uitgebreide knowhow inzake elektrische engineering.


definitieve engineering

 
stap 3

Procesoptimalisatie (bestelling en werkvoorbereiding)

Als machinebouwer werk je doorgaans met verschillende leveranciers. Eenmaal je de bestellingen hebt ingevoerd, ontvang je uiteraard graag en snel informatie over de orderbevestiging en de precieze levertermijnen. Cebeo helpt jou om bij dit complexe proces door de bomen het bos nog te zien.

Dankzij de digitalisering van het bestelproces krijg je in een mum van tijd een correct overzicht over de actuele status van elk order. Bij exporttoepassingen breiden we dat probleemloos uit met Nacebelcodes en informatie over het land van oorsprong.


proces optimalisatie
stap 4

Slimme productie

Hoe slimmer je de productie aanpakt, hoe competitiever je bent. Cebeo Solution House kan je daarbij ontzorgen door de outsourcing van stuurkasten en halffabricaten. Want elke seconde telt.


slimme productie

 
stap 5

Ondersteuning bij programmering

Het industriële automatiseringslandschap evolueert in sneltreinvaart. Daardoor is het regelmatig aangewezen om nieuwe, specifieke software te programmeren en te testen.

Een proefopstelling kan een grote meerwaarde zijn om dit proces te optimaliseren. In nauw overleg met jouw development afdeling zorgt Cebeo Solution House hierbij voor nuttige support. Op simpel verzoek kan je de creatie van zo’n proefopstelling ook volledig aan ons toevertrouwen.


programmering
stap 6

Indienststelling en kwaliteitscontrole

‘Le moment suprême’ bij machinebouw is steevast de indienststelling van de machine. Dan moet alles kloppen en is het waarborgen van kwaliteit een absolute must.

Bij machines die uitgerust zijn met producten van Siemens en/of Schneider Electric, biedt Cebeo met plezier de nodige ondersteuning.kwaliteitscontrole
stap 7

Dienst na verkoop & back-up

Het werk van een machinebouwer eindigt niet na de indienststelling van de installatie. Elke klant wil dat je ook nadien een vlekkeloze service kan garanderen, 7 dagen op 7, de klok rond.

Onze back-updienst springt graag mee op de trein, om jouw team ook op dat vlak de nodige ademruimte te gunnen.


dienst na verkoop

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.