You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Dossiers

Technische verlichting - Hoe kan het juiste licht het welzijn boosten

Denk je bij technische verlichting ook aan grote verlichte hallen, LED-panels in kantoren, vele rijen spots in kledingwinkels, en niet te vergeten, het ‘noodzakelijk kwaad’ van noodverlichting? Voor de eindgebruiker gaat het dan al snel over ettelijke duizenden uren per jaar waarop de verlichting quasi onafgebroken moet branden. Sinds de komst en brede toepassing van LED, wordt energie-efficiëntie steeds minder een issue. Waar de focus dan wel naar verschuift? Welzijn en comfort. In dit dossier besteden we daarom ook voldoende aandacht aan natuurlijk licht, minstens zo belangrijk als kunstlicht in het welbevinden van de gebruiker. En wat moeten we nu wel en niet onthouden over Human Centric Lighting?

MEER WETEN


Zelfconsumptie - hoe eigenverbruik optimaliseren

Zelfconsumptie - Hoe eigen verbruik optimaliseren?

In dit dossier gaan we na hoe we zoveel mogelijk technieken in huis met elkaar kunnen verbinden in functie van een zo hoog mogelijke zelfconsumptie, en een zo laag mogelijke afhankelijkheid van het net. We besteden bijzondere aandacht aan laadoplossingen voor de elektrische wagen, maar ook warmtepompen, batterijopslag of huishoudtoestellen komen aan bod.

MEER WETEN


Partnerships bouwen - Wat betekent Cebeo voor jou en je klant?

Partnerships bouwen - Wat betekent Cebeo voor jou en je klant?

De residentiële, tertiaire en industriële markt zijn onderhevig aan grote veranderingen in het gebruik van technieken. Niet alleen de installateur, ook de bouwheer zit met vragen zoals: hoe rendabel is een PV-installatie (nog)? Slaagt Cebeo erin, dankzij zijn reputatie van gespecialiseerde groothandel, een bouwheer te overtuigen duurzamere en betere keuzes te maken? Dan wint ook de installateur erbij!

MEER WETEN


Verdeelborden - service en oplossingen op maat

Verdeelborden - Service en oplossingen op maat

Tal van redenen dringen zich op om meer dan gewone aandacht te besteden aan een elektrisch verdeelbord. Een reeds bestaande installatie die moet worden geüpgraded? Daar bestaan specifieke retrofit-oplossingen voor. Upgraden kan ‘uitbreiden’ of ‘vernieuwen’ betekenen, maar ook ‘slim maken’. Het verdeelbord van de toekomst, of sterker, vandaag, is een smart panel. ‘Meten is weten’, is de open deur van dienst.  

MEER WETEN


Laat je niet 'OUTSMARTEN' door je kantoor

Laat je niet 'outsmarten' door je kantoor

Tal van systemen kunnen een gebouw slim maken. Een slim kantoor verhoogt het comfort van de werknemers en zorgt voor een hogere energie-efficiëntie. Dit lukt het best wanneer je diverse technieken met elkaar laat communiceren.

MEER WETEN


Onze service draait om jou

Onze service draait om jou

De kernactiviteit van Cebeo is distributie. Maar als klant verwacht je service, dat vraagt weinig uitleg. Service is een vlag die vele ladingen dekt. Leveringen die correct en stipt zijn bijvoorbeeld, evengoed is het ondersteuning voor een project. Zeker is dat alle diensten die Cebeo aanbiedt, iets gemeen hebben: onze service draait om jou, onze klant.

MEER WETEN


industriële installaties optimaal beveiligen

Hoe industriële installaties optimaal beveiligen?

Industriële bedrijven hechten heel veel belang aan de veiligheid van hun werknemers en hun infrastructuur. Maar continuïteit en bedrijfszekerheid zijn voor de industrie even essentieel. Want uitval van productie ten gevolge van bijvoorbeeld bliksemontlading kan ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf zelf, zijn werknemers, klanten… In dit dossier lees je welke oplossingen de beste verzekering bieden tegen onheil.

MEER WETEN


dossier service hand

Onze service gaat over jou

Het is een misvatting dat service start na de aankoop. Bij Cebeo kan je rekenen op dienstverlening vóór verkoop en doorheen het hele proces van je project. We verschaffen dus service van Zoeken tot After Sales of van Z tot A.

MEER WETEN


technolux smart

Technolux Smart

Naast het reeds gekende Technolux gamma stellen we jou graag Technolux Smart voor. Deze toepassingen van smart lighting, ook wel gekend als slimme verlichting, stellen je in staat om bijvoorbeeld jouw verlichting vanop afstand te sturen aan de hand van een app op je smartphone of tablet. De verschillende instellingen zorgen er dan weer voor dat je voor elke situatie een andere sfeer kan creëren. Gelukkig hoeft slim niet ingewikkeld te zijn. Dankzij de eenvoudige installatie is de drempel om te starten met deze installaties niet hoog.

MEER WETEN


magazijnverlichting

Verlichting op grote hoogte: wat werkt best?

Is puntbronverlichting altijd de aangewezen keuze in magazijnen? Presteert lijnverlichting beter in gangen? Wat is de meest economische optie? Welke invloed speelt de installatiehoogte bij mijn keuze? Is een relighting naar LED écht zoveel energiezuiniger? (Ja!)
Een relighting brengt tal van vragen met zich mee. In dit dossier maken we je wegwijs in het maken van de juiste keuzes!

MEER WETEN


Onze rekentools

Overtuig jouw klanten dankzij onze rekentools

In de “transitieperiode” waarin nieuwe systemen de oude verdringen, zijn overtuigende argumenten als terugverdientijd, correcte dimensionering en ROI, allesbehalve pasklaar. Calculatoren helpen de installateur bij zijn installatie, terwijl ze hem nog eens bakken tijdswinst opleveren, en de foutenlast beperken. Maar bovenal leveren ze ook dé argumenten bij uitstek om een twijfelende klant over de streep te trekken.

MEER WETEN


Cebeo en Siemens sluiten strategisch partnership

Cebeo en Siemens sluiten strategish partnership

Na een jarenlange samenwerking tussen Cebeo en Siemens, besloten beide partners hun engagement nog extra te versterken. Het Approved Partnership (APP) concretiseert een doorgedreven kennisoverdracht van Siemens aan de Cebeo medewerkers, opdat zij op hun beurt de klanten kunnen bijstaan, op hetzelfde expertiseniveau als de Siemens specialisten. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, verneem je in dit dossier.

MEER WETEN


Smart connected

Smart oplossingen? Win-win voor gebruiker en installateur

Smart oplossingen bewijzen hun meerwaarde in tal van technieken. Ze bieden meer gebruikerscomfort, energiebesparing en een verhoogde levensduur van de toestellen. Maar ook de installateur vaart er wel bij om slimme en geconnecteerde toepassingen te installeren. Hoe? Lees er alles over in dit dossier!

MEER WETEN


Waarom PV?

Waarom kiezen voor PV?

Ben jij net als Cebeo ook helemaal gewonnen voor hernieuwbare energie? Welke manieren bestaan er voor energiemanagement en -opslag? Hoe optimaliseer je het eigen gebruik? En verder:Bereken in enkele klikken je terugverdientijd met onze PV-calculator!

ONTDEK HET HIER


Industry 4.0

Zet nu de stap naar Industry 4.0!

Want dat is dé manier om je concurrenten enkele stappen voor te zijn. Laat je niet vangen door de idee dat zogenaamde smart factories ‘nog niet voor vandaag’ zijn. De realiteit is dat alle slimme technologieën reeds voor handen zijn. Het is duidelijk dat we evolueren naar een geconnecteerde industrie. En dat kan en zál vanaf nu ook snel gaan!

DE WERELD VAN INDUSTRY 4.0


Renovatie

Renoveren? Doe het ‘slim’!

Bij niet-vergunningsplichtige of ‘kleinere’ renovaties, worden vaak de aanwezige technieken onder handen genomen. Of het nu gaat om verlichting, domotica of verwarming, het is vaak zaak om zo weinig mogelijk te kappen en te breken. Dankzij tal van slimme, draadloze oplossingen, kan dat vandaag ook! Weet dat jouw rol als installateur hierin kan shiften naar die van technisch adviseur.

SLIM RENOVEREN? START HIER!


Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.