You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Dossiers

Digitalisering van energie

De digitale meter bestaat eigenlijk al een decennium. Hij werd de voorbije jaren uitvoerig getest en wordt momenteel ook volop geïmplementeerd. Dankzij deze digitalisering kunnen we het opwekken en verbruiken van energie steeds beter meten én bijsturen. Dit maakt het mogelijk om zonne-energie te gebruiken op het moment dat het wordt geproduceerd, óf je kunt de energie gebruiken voor het opwarmen van sanitair warm water, opslaan in een batterij …

MEER WETEN


Strengere normering voor motoren en frequentieregelaars

 

Strengere normering voor motoren en frequentieregelaars

Met de invoering van de verordening (EU) 2019/1781 wil de Europese Unie de milieueffecten van elektrische apparaten zoveel mogen beperken. Zowel motoren als frequentieregelaars moeten hierdoor aan strengere voorschriften voldoen. Een overzicht van wat je kan en mag verwachten – zowel van de normering, als van Cebeo – ontdek je in deze Cebeo Industry 3.

MEER WETEN


Comfort: van installatie tot gebruik

 

Comfort: van installatie tot gebruik

Ons nieuwste Cebeo Buildings magazine focust op comfort, zowel voor de tertiaire installateur als voor de gebouwbeheerder. Je ontdekt er meer over de eenvoudige installatie van verscheidene technieken (verlichting, ventilatie, videoparlofonie…), onder meer dankzij KNX en DALI.

MEER WETEN


Zelfconsumptie: energiemanagement en de thuisbatterij

Zelfconsumptie: energiemanagement en de thuisbatterij

Wat zij nu de opportuniteiten van de digitale meter? Want die zijn er, dus kunnen we ons beter daarop focussen dan meesurfen op negativisme. De digitale meter biedt inzicht in ons dagelijks verbruik. Aan de slag dus om voordeel te halen uit die gegevens, waarover we voorheen niet beschikten!

MEER WETEN


Gesterkt door goede partnerships

Gesterkt door goede partnerships

Werden velen in 2020 nog gepakt op snelheid door de gezondheidscrisis, dan weten we nu wel waar we aan toe zijn. Cebeo heeft er desondanks een positief jaar op zitten, maar beseft dat dit niet had gekund zonder zijn sterke partners waar het vandaag kan op rekenen. Hoe zagen zij de samenwerking, en wat verwachten ze voor de relance? Voorts gaat Cebeo alvast onverstoord verder met de lopende projecten, waaronder het nieuwe distributiecentrum.  

MEER WETEN


Cebeo, partner voor productiebedrijven

Cebeo, partner voor productiebedrijven

Om je productiebedrijf te allen tijde operationeel te houden, zijn kwalitatieve onderhoudsproducten noodzakelijk. De extra, verborgen kosten die de aankoop van deze producten met zich meebrengt, met name voor stockage en administratie, houd je echter liever zo laag mogelijk. Door de aankoop van je MRO-producten te bundelen bij Cebeo, is dat mogelijk! Laat je je productetiketten bovendien door ons personaliseren, en integreer je je IT-systeem met onze e-business, dan garanderen we dat dat de kostenefficiëntie van je proces alleen maar ten goede komt. Ontdek al onze oplossingen in onze gloednieuwe Cebeo Industry 2.

MEER WETEN


Veiligheid van tertiaire gebouwen

Veiligheid van tertiaire gebouwen

Eens een kantoor, school of ziekenhuis operationeel is, is het aan de gebouweigenaar om de veiligheid van aanwezige personen te waarborgen. De bouwheer dient echter op voorhand bepaalde veiligheidsvoorschriften en -technieken vast te leggen, en het is de taak van de installateur om deze op zijn beurt correct te installeren. We denken hierbij in de eerste plaats aan technieken die de veiligheid van personen garanderen, zoals noodverlichting en branddetectie, maar ook bescherming van data via bv. een UPS. Kortom, veiligheid in al zijn facetten.

MEER WETEN


Ventilatie - waarop letten in tijden van corona?

Ventilatie - Waarop letten in tijden van corona?

Dat ventilatie eindelijk bovenaan de agenda van velen staat, hebben we te ‘danken’ aan corona. Maar wat is nu goedwerkende ventilatie en kan ventilatie het virus helpen afremmen? Laat het alvast duidelijk zijn: ventilatie hébben is niet voldoende. Een goede, blijvende opvolging is broodnodig. Je leest alles over ventilatie in onze gloednieuwe Cebeo Home. Samen met eigen specialisten, enkele leveranciers én professor Marc Van Ranst geven we het thema de aandacht die het verdient.

MEER WETEN


Technische verlichting

Technische verlichting - Hoe kan het juiste licht het welzijn boosten?

Denk je bij technische verlichting ook aan grote verlichte hallen, LED-panels in kantoren, vele rijen spots in kledingwinkels, en niet te vergeten, het ‘noodzakelijk kwaad’ van noodverlichting? Voor de eindgebruiker gaat het dan al snel over ettelijke duizenden uren per jaar waarop de verlichting quasi onafgebroken moet branden. Sinds de komst en brede toepassing van LED, wordt energie-efficiëntie steeds minder een issue. Waar de focus dan wel naar verschuift? Welzijn en comfort. In dit dossier besteden we daarom ook voldoende aandacht aan natuurlijk licht, minstens zo belangrijk als kunstlicht in het welbevinden van de gebruiker. En wat moeten we nu wel en niet onthouden over Human Centric Lighting?

MEER WETEN


Zelfconsumptie - hoe eigenverbruik optimaliseren

Zelfconsumptie - Hoe eigen verbruik optimaliseren?

In dit dossier gaan we na hoe we zoveel mogelijk technieken in huis met elkaar kunnen verbinden in functie van een zo hoog mogelijke zelfconsumptie, en een zo laag mogelijke afhankelijkheid van het net. We besteden bijzondere aandacht aan laadoplossingen voor de elektrische wagen, maar ook warmtepompen, batterijopslag of huishoudtoestellen komen aan bod.

MEER WETEN


Partnerships bouwen - Wat betekent Cebeo voor jou en je klant?

Partnerships bouwen - Wat betekent Cebeo voor jou en je klant?

De residentiële, tertiaire en industriële markt zijn onderhevig aan grote veranderingen in het gebruik van technieken. Niet alleen de installateur, ook de bouwheer zit met vragen zoals: hoe rendabel is een PV-installatie (nog)? Slaagt Cebeo erin, dankzij zijn reputatie van gespecialiseerde groothandel, een bouwheer te overtuigen duurzamere en betere keuzes te maken? Dan wint ook de installateur erbij!

MEER WETEN


Verdeelborden - service en oplossingen op maat

Verdeelborden - Service en oplossingen op maat

Tal van redenen dringen zich op om meer dan gewone aandacht te besteden aan een elektrisch verdeelbord. Een reeds bestaande installatie die moet worden geüpgraded? Daar bestaan specifieke retrofit-oplossingen voor. Upgraden kan ‘uitbreiden’ of ‘vernieuwen’ betekenen, maar ook ‘slim maken’. Het verdeelbord van de toekomst, of sterker, vandaag, is een smart panel. ‘Meten is weten’, is de open deur van dienst.  

MEER WETEN


Laat je niet 'OUTSMARTEN' door je kantoor

Laat je niet 'outsmarten' door je kantoor

Tal van systemen kunnen een gebouw slim maken. Een slim kantoor verhoogt het comfort van de werknemers en zorgt voor een hogere energie-efficiëntie. Dit lukt het best wanneer je diverse technieken met elkaar laat communiceren.

MEER WETEN


Onze service draait om jou

Onze service draait om jou

De kernactiviteit van Cebeo is distributie. Maar als klant verwacht je service, dat vraagt weinig uitleg. Service is een vlag die vele ladingen dekt. Leveringen die correct en stipt zijn bijvoorbeeld, evengoed is het ondersteuning voor een project. Zeker is dat alle diensten die Cebeo aanbiedt, iets gemeen hebben: onze service draait om jou, onze klant.

MEER WETEN


industriële installaties optimaal beveiligen

Hoe industriële installaties optimaal beveiligen?

Industriële bedrijven hechten heel veel belang aan de veiligheid van hun werknemers en hun infrastructuur. Maar continuïteit en bedrijfszekerheid zijn voor de industrie even essentieel. Want uitval van productie ten gevolge van bijvoorbeeld bliksemontlading kan ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf zelf, zijn werknemers, klanten… In dit dossier lees je welke oplossingen de beste verzekering bieden tegen onheil.

MEER WETEN


dossier service hand

Onze service gaat over jou

Het is een misvatting dat service start na de aankoop. Bij Cebeo kan je rekenen op dienstverlening vóór verkoop en doorheen het hele proces van je project. We verschaffen dus service van Zoeken tot After Sales of van Z tot A.

MEER WETEN


technolux smart

Technolux Smart

Naast het reeds gekende Technolux gamma stellen we jou graag Technolux Smart voor. Deze toepassingen van smart lighting, ook wel gekend als slimme verlichting, stellen je in staat om bijvoorbeeld jouw verlichting vanop afstand te sturen aan de hand van een app op je smartphone of tablet. De verschillende instellingen zorgen er dan weer voor dat je voor elke situatie een andere sfeer kan creëren. Gelukkig hoeft slim niet ingewikkeld te zijn. Dankzij de eenvoudige installatie is de drempel om te starten met deze installaties niet hoog.

MEER WETEN


magazijnverlichting

Verlichting op grote hoogte: wat werkt best?

Is puntbronverlichting altijd de aangewezen keuze in magazijnen? Presteert lijnverlichting beter in gangen? Wat is de meest economische optie? Welke invloed speelt de installatiehoogte bij mijn keuze? Is een relighting naar LED écht zoveel energiezuiniger? (Ja!)
Een relighting brengt tal van vragen met zich mee. In dit dossier maken we je wegwijs in het maken van de juiste keuzes!

MEER WETEN


Onze rekentools

Overtuig jouw klanten dankzij onze rekentools

In de “transitieperiode” waarin nieuwe systemen de oude verdringen, zijn overtuigende argumenten als terugverdientijd, correcte dimensionering en ROI, allesbehalve pasklaar. Calculatoren helpen de installateur bij zijn installatie, terwijl ze hem nog eens bakken tijdswinst opleveren, en de foutenlast beperken. Maar bovenal leveren ze ook dé argumenten bij uitstek om een twijfelende klant over de streep te trekken.

MEER WETEN


Cebeo en Siemens sluiten strategisch partnership

Cebeo en Siemens sluiten strategish partnership

Na een jarenlange samenwerking tussen Cebeo en Siemens, besloten beide partners hun engagement nog extra te versterken. Het Approved Partnership (APP) concretiseert een doorgedreven kennisoverdracht van Siemens aan de Cebeo medewerkers, opdat zij op hun beurt de klanten kunnen bijstaan, op hetzelfde expertiseniveau als de Siemens specialisten. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, verneem je in dit dossier.

MEER WETEN


Smart connected

Smart oplossingen? Win-win voor gebruiker en installateur

Smart oplossingen bewijzen hun meerwaarde in tal van technieken. Ze bieden meer gebruikerscomfort, energiebesparing en een verhoogde levensduur van de toestellen. Maar ook de installateur vaart er wel bij om slimme en geconnecteerde toepassingen te installeren. Hoe? Lees er alles over in dit dossier!

MEER WETEN


Waarom PV?

Waarom kiezen voor PV?

Ben jij net als Cebeo ook helemaal gewonnen voor hernieuwbare energie? Welke manieren bestaan er voor energiemanagement en -opslag? Hoe optimaliseer je het eigen gebruik? En verder:Bereken in enkele klikken je terugverdientijd met onze PV-calculator!

ONTDEK HET HIER


Industry 4.0

Zet nu de stap naar Industry 4.0!

Want dat is dé manier om je concurrenten enkele stappen voor te zijn. Laat je niet vangen door de idee dat zogenaamde smart factories ‘nog niet voor vandaag’ zijn. De realiteit is dat alle slimme technologieën reeds voor handen zijn. Het is duidelijk dat we evolueren naar een geconnecteerde industrie. En dat kan en zál vanaf nu ook snel gaan!

DE WERELD VAN INDUSTRY 4.0


Renovatie

Renoveren? Doe het ‘slim’!

Bij niet-vergunningsplichtige of ‘kleinere’ renovaties, worden vaak de aanwezige technieken onder handen genomen. Of het nu gaat om verlichting, domotica of verwarming, het is vaak zaak om zo weinig mogelijk te kappen en te breken. Dankzij tal van slimme, draadloze oplossingen, kan dat vandaag ook! Weet dat jouw rol als installateur hierin kan shiften naar die van technisch adviseur.

SLIM RENOVEREN? START HIER!


Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.