You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Alles om het leven van onze klanten te vergemakkelijken

56 – dat is het aantal filialen waarover Cebeo beschikte bij het verschijnen van dit magazine. “In 2020 werden maar liefst zes gloednieuwe filialen aan dat lijstje toegevoegd; een aantal andere vestigingen ondergingen een make-over. Dit jaar, in 2021, gaan we verder met de vernieuwing van de huidige filialen. Ook dit jaar mogen we alweer enkele nieuwkomers verwelkomen in de filialenfamilie”, vertelt Mike Godefroid (Facilities Manager bij Cebeo) met gepaste trots.

 

Concept store Cebeo

Concept store Cebeo ingang

 

Wees welkom in 6 nieuwe filialen

“Wanneer wij beslissen een nieuw filiaal toe te voegen aan ons netwerk, is dit steeds met het oog op de efficiëntie en toegankelijkheid voor onze klanten. Installateurs moeten, waar ze ook aan het werk zijn, te allen tijde vlot en snel hun materialen kunnen ophalen in één van onze filialen”, weet Alain Van Ryckegem (Project Manager Facilities bij Cebeo). “De nieuwe vestigingen die we in 2020 openden, benadrukken dit. Zo is het filiaal in Groot-Bijgaarden vlak bij de Brusselse Ring gelegen. Met Kalmthout openden we het achtste filiaal in regio Antwerpen – waar we al aanwezig waren in onder andere Deurne, Temse en Wilrijk. Kalmthout leunt iets dichter tegen de Nederlandse grens aan. Het filiaal in Ghislenghien (Gellingen) tot slot is vlak bij de A8 en garandeert zo eveneens een uitstekende toegang.”

Dankzij de overnames van La Technique in maart en EGM (Elektro Groothandel Meetjesland) in april mochten we in 2020 niet alleen een heleboel nieuwe collega’s verwelkomen, maar ook vestigingen in Doornik, Soignies en Eeklo. “Check: alweer een aantal blinde vlekken afgevinkt”, aldus Mike.

Ook ‘achter de schermen’ werd trouwens niet stilgezeten, want 2020 betekende ook een nieuw logistiek verdeelcentrum in Ham (verhuis van Lummen) en nieuwe burelen in Drogenbos en Kortrijk.

Nieuw filiaal concept

Ontdek het overzicht van ons uitgebreide netwerk op:

ONZE FILIALEN

 

Click en Collect

Cebeo App

 

Betere beleving dankzij Connected Store

Wat houdt die remodeling van de filialen precies in? Een eerste onderdeel is de start to app. We willen ons klantenbestand aansporen om steeds de Cebeo App te gebruiken wanneer men ons filiaal bezoekt. Hoe en vooral, waarom? Marie Lambert (Project Marketeer bij Cebeo) geeft een woordje uitleg: “Elk filiaal heeft een QR-code bij de ingang. Als je deze scant met de Cebeo App, gaat je smartphone in filiaalmodus. De scanners van het filiaal zelf behoren zo tot het verleden. Als volgt zie je, gelinkt aan je eigen klantnummer, meteen de correcte prijs. Ook het afrekenen aan de kassa verloopt zo een pak vlotter, waardoor onze klanten minder kostbare tijd in het filiaal verliezen.”

Een tweede aanpassing waarmee we een filiaalbezoek willen optimaliseren, vinden we in de nieuwe rekbanners. Alain verklaart: “We willen een duidelijkere vermelding van de verscheidene productcategorieën in de filialen voorzien. In de rekken zelf komen de specifieke productbenamingen. Zo kan je eenvoudig – en vooral sneller – de gewenste producten lokaliseren.” Mike: “De nieuwste filialen werden dus reeds op deze manier ingericht; in 2021 willen we dit doortrekken voor alle filialen.”

“We willen bovendien niet alleen het leven van onze klanten vergemakkelijken, maar ook dat van onze eigen medewerkers,” lacht Marie, “want dankzij wat wij noemen Digital Signage worden de schermen in de filialen voortaan centraal aangestuurd. Dit houdt in dat de getoonde boodschappen en promoties op afstand beheerd worden. Ook voor onze leveranciers zorgt dit voor meerwaarde, want hun promo’s kunnen op deze manier gerichter aan onze klanten kenbaar gemaakt worden.”

 

En op de planning voor 2021?

Mike: “Binnenkort vindt de eerstesteenlegging van ons nieuwe distributiecenter te Doornik plaats. Dit innovatief gebouw, waarbij we veel aandacht schenken aan energiezuinigheid en hernieuwbare energie, zal het huidige DC in Moeskroen vervangen. Het filiaal van Moeskroen zit momenteel in het huidige DC vervat, en daarom openen we in 2021 een nieuw filiaal in Moeskroen. Daarnaast staan ook nieuwe vestigingen in Brussel, Doornik, Marche, Lier, Braine, Eeklo en Oostende op de planning voor het komende jaar.”

 


Meer weten over ons toekomstige distributiecenter te Doornik?

Danny Gotink (Logistics Director) geeft uitleg 

 

MEER INFO

Experience room logo

 

Experience Room

“De officiële opening van onze Experience Room te Brugge, voornamelijk bedoeld voor eindklanten, liet even op zich wachten door de geldende maatregelen door Covid-19,” besluit Marie, “maar die komt er nu wel in 2021!” Heel binnenkort meer nieuws daarover.

 


 

terug naar overzicht

 

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.