You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

BEGA verhoogt installatiecomfort met SMART en Unilink

BEGA is een naam als een klok in de verlichtingswereld. De Duitse producent staat al meer dan 75 jaar synoniem voor hoogwaardige armaturen voor toepassingen binnen- en buitenshuis. Het verdeelt zijn producten via partners, waarmee het een langetermijnrelatie opbouwt. Het partnership tussen groothandelaar Cebeo en BEGA is dan ook een ijzersterk verhaal, waar de residentiële installateur de vruchten van blijft plukken.

 

toepassingen binnen- en buitenshuis

Vanaf dag één staat BEGA voor een erg duidelijke visie, die het al die jaren trouw bleef. “De duurzaamheid van onze producten is heilig”, onderstreept Sander Van de Voorde, die instaat voor de relatie met en de ondersteuning van Cebeo. “Dat resulteert in producten die generaties lang meegaan en waarvan de componenten ook ruim 20 jaar na de aankoop nog beschikbaar zijn. Eigenlijk waren wij al duurzaam en circulair avant la lettre. Wereldwijd tonen klanten en partners heel wat waardering voor de betrouwbaarheid van onze armaturen, die aan de hoogste normen inzake een overtuigende lichttechniek, hoogwaardige afwerking en typische vormgeving voldoen. Op die manier groeiden wij in het hogere segment uit tot een vaste waarde bij de particuliere verlichting van huis en tuin.”

 

bega tuinlamp

bega tuinlampen

 

 

“Onze producten gaan generaties lang mee, de componenten zijn ook ruim 20 jaar na de aankoop nog beschikbaar.”

Hoger veiligheidsniveau

Zorgvuldig afgestemde verlichting draagt bij tot de gezellige uitstraling van een huis. Ook een piekfijn verlichte tuin is heel fascinerend en vormt op die manier vaak de prachtige, natuurlijke uitbreiding van een woonruimte. Naast de sfeer die ze opwekt, draagt verlichting ook bij tot een hogere veiligheid in huis en tuin. Toch laten veel particulieren nog mogelijkheden onbenut om hun domein met aangepaste verlichting te ondersteunen. Daar liggen nog mooie kansen voor de residentiële installateur, die door BEGA op zijn wenken wordt bediend met twee recente, hoogwaardige oplossingen.

 

BEGA Smart app

 

“Smart draait niet om technische gimmicks of trends, maar om een duurzame verbetering van de levenskwaliteit.”

 

BEGA Smart

Zes jaar geleden al lanceerde BEGA met Smart een compleet besturingssysteem voor een slimme thuis. Doorheen de jaren onderging het aanbod een optimalisatie, wat het leven van de installateur nog aanzienlijk vereenvoudigt.

“Smart draait, net als al onze andere producten, niet om technische gimmicks of trends. Een duurzame verbetering van de levenskwaliteit staat voorop. Eenvoud, mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang, is daarbij essentieel.”

De systeemoplossing is een samenspel van vernuftige onderdelen, die onderling perfect harmoniëren. “Tegelijk is BEGA Smart enorm flexibel en compatibel. Het maakt gebruik van het open ZigBee-protocol, waardoor het internationaal wordt ondersteund. BEGA Plug & Play maakt deel uit van BEGA Smart en ontpopt zich tot het ledsysteem voor slimme tuinverlichting. De installatie en besturing zijn even eenvoudig als intuïtief: de installateur positioneert de verplaatsbare armaturen in de tuin, configureert het systeem met behulp van de gratis app BEGA Smart en draagt vervolgens de besturing over aan de particuliere eindklant.”

Centraal binnen BEGA Plug & Play staat de Smart Tower. Deze intelligente schakelcentrale vormt hét fundament van de oplossing en staat in voor de nodige bedrijfsspanning van 48 V. Veilige steekverbindingen laten toe om maximaal vier armaturen op de Smart Tower aan te sluiten.

Automatiseringen, zoals een tijdschakeling, zijn in een paar eenvoudige stappen instelbaar. “Wie voor handmatige besturing opteert, kan kiezen voor Smart Rotary Dimmer en Smart Remote Control PRO. Op die manier bedien je de meest gebruikte functies met een druk op de knop.”

Flexibiliteit van Unilink®

Met BEGA Unilink heeft de Duitse producent nog een extra troef om tuinen sfeervol te verlichten. Eén vrij stopcontact buiten is genoeg om de natuurlijke uitbreiding van de woning in stijlvol licht te laten baden.

“De kracht van dit tuinverlichtingssysteem is de modulariteit”, stipt Sander Van de Voorde aan. “De oplossing is erg flexibel, waardoor de buitenverlichting elke verandering van het tuindesign of de buitensituatie probleemloos volgt. Typerend voor elke BEGA Unilink®-armatuur is de vijf meter lange aansluitkabel met een waterdichte steekverbinding. De passende individuele stekker volstaat om het armatuur snel op het buitenstopcontact aan te sluiten. Blijkt de afstand tussen het armatuur en het stopcontact groter dan 5 meter, dan zorgen verlengkabels van 5, 10 of 20 meter voor soelaas. Op die manier kan je alle armaturen tot een afstand van liefst 50 meter in de tuin verdelen.”

 

BEGA Unilink

bega unilink plug play

Recent organiseerde BEGA een roadshow langs talrijke Vlaamse filialen van Cebeo

 

Ook bij Unilink® heeft BEGA geen enkele concessie gedaan op de kwaliteit. “Het systeem werkt simpel, flexibel, krachtig en veilig en beantwoordt ook inzake design aan de strengste normen. De weerbestendigheid en duurzaamheid zijn gegarandeerd door de IP67-norm (water- en stofdicht). Het indrukwekkend vermogen vind je alleen terug bij vast geïnstalleerde systemen.”

 

Roadshow

Recent organiseerde BEGA een roadshow langs talrijke Vlaamse filialen van Cebeo. “Daarbij gaven wij de verantwoordelijke medewerkers van Cebeo alle benodigde informatie, zodat zij die op hun beurt kunnen delen met de residentiële installateurs. Hoewel deze producten zich tot de particuliere markt richten, blijven we rotsvast overtuigd van onze visie om het aanbod alleen via professionele installateurs te verdelen. Voor ons is het de logica zelve om, voor dagelijks verbruik, de hoogste kwaliteit en de duurzaamheid van onze oplossingen te waarborgen”, besluit Sander Van de Voorde.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO HOME 8

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.