You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo breidt aanbod uit met Smappee-oplossingen

Stefan Baetens, International Business Developer bij Smappee

Partners in optimaal intelligent energiebeheer

De energie(r)evolutie is in volle gang. Het is een verhaal waar Smappee al meer dan tien jaar op voorbereid is. De onderneming uit Harelbeke bouwde in het voorbije decennium een karrenvracht aan expertise en ervaring op in energiebeheer. “We bundelen nu de krachten met Cebeo om de installateur te voorzien van oerdegelijke, duurzame oplossingen én de juiste kennis”, vertelt Stefan Baetens.

 

Smappee is een echte voortrekker in de digitalisering van de energiemarkt. Het team rond ondernemer Stefan Grosjean legde zich in 2012 al toe op oplossingen die particulieren duidelijke inzichten geven om bewuster met energieverbruik om te gaan. Het huidige bedrijfsgebouw van Smappee, ‘Snowball’, illustreert perfect hoe je op een slimme manier hernieuwbare energie kan inzetten. Een gigantische batterij voor energie-opslag, vijftig laadpalen voor ‘gewone’ oplaadbeurten, snellaadpalen… voorbeelden bij de vleet. De Smappee-oplossingen voor verstandig energiemanagement zijn intussen allemaal bij Cebeo verkrijgbaar.

 

Doorstroming

“De eerste contacten dateren van begin dit jaar”, legt Stefan Baetens, International Business Developer bij Smappee, uit. “De energiemarkt evolueert in ijltempo, om de haverklap komen er interessante innovaties bij. Om alle informatie over die trends en de gevolgen ervan naar de installateur te laten doorstromen én hen die producten te laten bestellen, hebben wij als fabrikant de juiste partners nodig. Cebeo past als gegoten in dat verhaal.”

Smappee ev base auto

“Bij de keuze van onze partners, gaan we heel selectief te werk”, vult Delphine Van Hoecke, PR & Communications Manager, aan. “Onze voorkeur gaat uit naar ondernemingen die samen met ons heel bewust bezig zijn met duurzaamheid en die een belangrijke rol willen spelen bij het informeren en sensibiliseren van de markt. Cebeo is op dat vlak een rolmodel, want het heeft zelf een afdeling die zich volledig aan hernieuwbare energie wijdt. We kijken ernaar uit om hun mensen te ‘trainen’, zodat zij op hun beurt de installateurs kunnen inlichten.”

Infinity

Het aanbod van Smappee anticipeert op de huidige en toekomstige trends. “Een modulair systeem als Smappee Infinity, bijvoorbeeld, speelt in op slim autoladen, geoptimaliseerde zelfconsumptie, aanzienlijke energie- en kostenbesparingen, enzovoort. Andere unieke toepassingen richten zich op het intelligent benutten van zonnepanelen en op de aansturing van laadpalen. Al deze energiemanagementfunctionaliteiten zitten standaard geïntegreerd in onze laadpalen”, gaat Stefan Baetens verder.

In de tertiaire sector worden nu al variabele energietarieven toegepast. Binnenkort komen die er ook op de residentiële markt aan. “Daarom zal het meer dan ooit belangrijk worden om energie op te slaan op de juiste momenten – als de tarieven erg laag of zelfs negatief zijn – en ze vervolgens, op gunstige tijdstippen, te gebruiken. Op termijn komt ook het capaciteitstarief eraan. Als het vermogen wordt beperkt om distributiekosten te verlagen, kan de eindklant met behulp van meetsystemen de consumptie van verschillende toestellen spreiden over de dag en daarbij gebruik maken van zonne-energie. Het zijn allemaal nuttige tools om consumptiepieken en overbelasting van het net te vermijden”, vervolgt Stefan Baetens.

 

Smappee ev wall auto

Smappee ev base scan

Smappee dashboard

 

Met andere woorden: inzichten krijgen in hoe en wanneer je best (groene) energie verbruikt, wordt voor iedereen een absolute must. “Gericht anticiperen op en gebruik maken van zo goedkoop mogelijke, hernieuwbare energie is iets waar we ons allemaal mee bezig zullen moeten houden. België heeft op dat vlak een stevige inhaalbeweging voor de boeg, want de Scandinavische landen bijvoorbeeld staan daar al veel verder in. Dynamische tarieven zijn daar zelfs al de nieuwe standaard.”

“Er komt dus heel wat op ons af, wat prachtige perspectieven biedt voor de installateur”, aldus Delphine Van Hoecke. “Wie daar nu al in meegaat en zijn kennis hierover verdiept, zal daar gegarandeerd de vruchten van plukken. De oplossingen van Smappee, verdeeld via Cebeo, zullen daar zeker bij helpen.”

 


 

TERUG NAAR CEBEO home 6

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.