You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo ondersteunt installateurs op het vlak van datacommunicatie

Een blik op onze leefwereld van elke dag volstaat om te weten: it’s all about data. Op het werk, thuis, in alle mogelijke gebouwen: we vinden het de normaalste zaak van de wereld om overal geconnecteerd te zijn en gebruik te kunnen maken van allerlei slimme toepassingen. Alleen vergt dat gebruikscomfort natuurlijk heel wat onderliggende installatie-expertise. Onze Datacom-afdeling bouwde een allesomvattende serviceverlening uit om de installateur hier op de juiste manier bij te ondersteunen.

 

De technologieën inzake datacommunicatie evolueren zo mogelijk nog vlugger dan de lichtsnelheid. Iedereen wil er gebruik van maken. Door die grote vraag staat ook bij installateurs die hier minder mee vertrouwd zijn, de telefoon vaak roodgloeiend om dit aan te bieden. “Dit creëert voor hen heel wat extra businessmogelijkheden”, onderstreept Steven Gossye, Project Development Manager Data- en Telecom bij Cebeo. “De belangrijkste uitdaging bestaat erin de kennis en ervaring op te bouwen om hier ook mee vertrouwd te geraken.”

 

“In plaats van meteen aan de opmaak van een offerte te beginnen denken, is het verstandig de exacte behoeften van de eindklant te kennen.”

 

Leidt dat tot een opstoot van koudwatervrees? “Nergens voor nodig”, accentueert Sven Jacobs, Category Manager Data- en Telecom bij Cebeo. “Door de transitie die Cebeo heeft doorgemaakt van productgerichte naar oplossingsgerichte organisatie, kunnen we de installateur daar gepast in helpen, zodat hij zich ook in deze specialisatie verder ontwikkelt.”

Steven Gossye, Project Development Manager Data- en Telecom bij CebeoSven Jacobs, Category Manager Data- en Telecom bij Cebeo

 

Network concept

 

“Samen uitdagingen doortastend aanpakken”

Behoeftenbepaling

Idealiter begint de Cebeo-ondersteuning al in het prille begin van een project. “In plaats van meteen aan de opmaak van een offerte te beginnen denken, is het verstandig de exacte behoeften van de eindklant te kennen”, stipt Steven Gossye aan. “Welk type project is het? Gaat het om de update, het ‘redesignen’ of de uitbreiding van een bestaande installatie? Spreken we over een nieuwbouw? Welke meerwaarde kan de implementatie van draadloze oplossingen bieden?”

“Dergelijke informatie, die we eventueel ook via een onderzoek van de site van de eindklant kunnen verzamelen, is essentieel om in kaart te brengen welke producten hiervoor nodig zijn en om de prioriteiten op het vlak van kwaliteit, budget en levertijden te kennen. Om pannes te vermijden, kunnen we ook de eventuele noodzaak aan redundantie aftoetsen: is het nodig om via twee verschillende tracés aansluitingen te maken, zodat er altijd een back-up is? Dienen we UPS’en (Uninterruptible Power Supply) te voorzien om stroomonderbrekingen op te vangen? Idealiter gaat het dan om modulaire systemen, die je in de toekomst vrij eenvoudig kan uitbreiden.”

 

Opleidingen

Samen met de installateur stelt Cebeo de materiaallijsten op. Als daar items op staan die (relatief) nieuw zijn, is extra opleiding altijd een goed idee.

“In een razendsnel evoluerende markt, is gespecialiseerde vorming cruciaal om alles onder de knie te krijgen. Ook op dit domein willen we maximaal helpen. Dat doen we via zelf georganiseerde vormingssessies in onze kantoren, door rechtstreekse opleiding van de fabrikant aan de installateur of via webtrainings. Dat vullen we aan met on site toolboxtrainingen, die zich kenmerken door hun praktijkgerichte insteek. Zo zie je in de realiteit bijvoorbeeld hoe je connectoren afmonteert en uitmeet bij koperbekabeling, welke aspecten je zeker moet respecteren bij glasvezel, hoe glasvezel te lassen, et cetera”, verduidelijkt Sven Jacobs.

Vaak zijn dergelijke opleidingen ook een noodzakelijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor certificatie door de leverancier, wat dan weer een positieve impact heeft op het verlengen van de garantietermijn.

installateur

 

“Onze on site toolboxtrainingen kenmerken zich door hun praktijkgerichte insteek.”

 

Uitvoering

Eenmaal alle keuzes zijn gemaakt, levert Cebeo de materialen, eventueel op afroep, zodat de continuïteit van de plaatsing nooit in het gedrang komt. “Doorheen alle fases, en dus ook na de oplevering, kunnen we onze klant steunen bij het goede verloopt van zijn project. We hebben bijvoorbeeld ook de apparatuur ter beschikking om de kwaliteit van het netwerk gedetailleerd uit te meten, zoals LAN-testers, zowel bij koper als glasvezelbekabeling. Die service maakt deel uit van de ‘after sales’-ondersteuning.”

Installaties voor datacommunicatie zijn nodig in de meest diverse dimensies: van heel kleinschalige realisaties tot volledige datacenters, van compacte kantoren tot grote industriële hallen. “De omvang maakt in principe niets uit: we kunnen voor elk project waar ‘IP-convergence’ een hoofdrol speelt, voor de gewenste ondersteuning zorgen. Door die support als gespecialiseerde distributeur te bieden, helpen we de installateur om ‘future proof’ installaties op te leveren, met zorgvuldig uitgekozen componenten die probleemloos met elkaar interageren. Onze merkonafhankelijkheid is daarbij een grote troef: voor elke case kunnen we de meest passende producten selecteren en ervoor zorgen dat die naadloos met elkaar samenwerken”, besluit Steven Gossye.

 

Redenen te over dus om datacominstallaties met stip aan je activiteitenlijstje toe te voegen…

 


 

TERUG NAAR CEBEO buildings 7

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.