You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo Solutions for Industry helpt je vooruit

 

Wouter Vierstraete, Manager Industrial Solutions

De industrie heeft de voorbije jaren enorme stappen vooruitgezet op technologisch vlak. Zo vind je tegenwoordig in zowat elk zichzelf respecterend (maak)bedrijf slimme en geconnecteerde machines, die het leven van medewerkers, management én klanten een stuk eenvoudiger maken. Tenminste: als ze bij die evolutie de perfecte ondersteuning krijgen van de juiste partner(s). Dankzij een aantal strategische keuzes is Cebeo mettertijd uitgegroeid tot een totaalaanbieder die elke industriële klant maximaal kan ontzorgen. Onder de vlag ‘Cebeo Solutions for Industry’ zetten we dat sinds medio 2021 krachtiger dan ooit in de schijnwerpers.

 

Een elektrogroothandel: dat is en blijft de (logische) eerste associatie die de Belgische industrie maakt bij het horen van de naam Cebeo. Die link is correct en daar zijn we ook blij mee. Toch kunnen we er niet omheen dat ons bedrijf door de jaren heen een stevige evolutie heeft doorgemaakt, waardoor we die generalistische aanpak met een sterke meerwaarde naar een hoger niveau kunnen tillen.

 

Extra dimensie

“Het is inderdaad zo dat je bij Cebeo terecht kan voor de levering van een ontzettend breed en diep assortiment van elektrotechnische componenten. Dat zal in de toekomst zeker ook zo blijven”, horen we bij Wouter Vierstraete, Manager Industrial Solutions. “Intussen hebben we onze rol voor industriële klanten een extra dimensie kunnen geven. Organische groei en strategische overnames hebben ertoe geleid dat we perfect gewapend zijn om bedrijven integraal te ondersteunen bij hun ambities om naar Industrie 4.0 toe te groeien. In die wereld van slimme en geconnecteerde machines kunnen en willen wij graag op alle vlakken voor de juiste, kwalitatieve en correcte support zorgen.”

Automatisering en digitalisering zijn al enkele jaren thema’s waar de industrie maximaal op inzet om de ‘next step’ in hun expansie te faciliteren, maar daar blijft het niet bij. “Het kan altijd nog beter en efficiënter. Geen enkele ondernemer gaat op zijn lauweren rusten na een bepaalde investering, maar kijkt intussen gedreven verder wat hij nog méér kan doen om zijn bedrijf te laten groeien. Connectiviteit is daarbij een sleutelwoord: machines met elkaar laten spreken via het ‘Internet of Things’ is een tendens die je almaar vaker ziet. Tegelijk zorgt het ook voor uitdagingen, denk maar aan cybersecurity en het genereren van data. Meer zelfs: data zijn het nieuwe goud, als je er tenminste op de juiste manier mee aan de slag gaat. De cloud, Edge en datalogging spelen een cruciale rol in het analyseren van die data, zodat je op basis daarvan accurate prognoses kan maken. Wie daarmee aan de slag gaat, kan op lange termijn genieten van de talrijke voordelen van artificiële intelligentie.”

 

Geconnecteerde en slimme machines

Gediversifieerde dienstverlening

 

3D engineering

Toch is die evolutie op vandaag nog niet overal ingeburgerd. Bepaalde systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers dwepen nog altijd met een vrij traditionele manier van werken. Vaak is dat een gevolg van de tijdrovende alledaagse operationele processen of de krapte op de arbeidsmarkt: voor iedereen is het tegenwoordig enorm uitdagend om de juiste profielen te vinden.

“Het zorgt ervoor dat 3D engineering een ontwerpmethode is die her en der nog ontbreekt. Sinds 2022 zijn we bij Cebeo integraal naar die moderne werktool overgeschakeld. Op die manier kunnen we de R&D-departementen van onze klanten versterken en hen helpen bij de transitie naar Industrie 4.0”, getuigt Wouter Vierstraete.

 

Vandecappelle

Elektrische engineering voor machines is een vakgebied waar Cebeo/Sonepar sowieso al heel wat knowhow en ervaring in had. De overname van specialist Vandecappelle stuwt ons ook op dat vlak naar een hoger echelon.

“We hebben heel hard gewerkt om Vandecappelle naadloos in de Cebeo-structuur te integreren”, vertelt Wouter Vierstraete. “Onze industriële klanten zullen daardoor optimaal genieten van een brede waaier aan kwalitatieve diensten. Accountmanagers, externe en interne sales engineers zorgen voor globale ondersteuning. Bij specifieke projecten kunnen ze rekenen op het enthousiasme en de diepgewortelde expertise van software engineers, project engineers en panel engineers.”

De ondersteuning van dit krachtige team anticipeert daarbij telkens op specifieke behoeften. “Dat begint bij correct advies bij de keuze van systemen en componenten voor industriële automatisering. Ongetwijfeld vinden we voor elke uitdaging de juiste oplossing binnen een assortiment van liefst 1,8 miljoen referenties, geleverd door zowat 800 merken. Met gerenommeerde producenten als Schneider Electric (waarvoor Cebeo fungeert als Certified Industrial Automation Distributor) en Siemens (Value Added Reseller) hebben we strategische partnerships opgezet die ons toelaten om de gesmeerde schakel tussen producent en eindgebruiker te vormen.”

Als kennispunt in deze branche, vindt Cebeo het essentieel om de aanwezige knowhow met klanten te delen. “Dat begint bij professionele begeleiding bij de ingebruikname van systemen voor automatisering en krijgt een verlengstuk in de Cebeo Campus, die geregeld specifieke vormingsmomenten inzake industriële automatisering organiseert. Ook voor de levering van stuurborden en services zoals software engineering en elektrische engineering kan de industrie gerust bij ons aankloppen.”

 

Cebeo Industry 4 magazine

Eind 2021 lanceerden we ons vierde Cebeo Industry magazine, volledig gewijd aan onze nieuwe aanpak voor de industriemarkt. Je maakt er uitgebreider kennis met onze benadering, onze specialisten, onze gloednieuwe website, onze opleidingen en tot slot onze toppartners Siemens en Schneider Electric.

naar cebeo industry 4

Of surf naar onze gloednieuwe website:  

www.cebeo-solutions-for-industry.be

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO INSIGHTS 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.