You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo Solutions for Industry zorgt voor ondersteuning bij industriële netwerken

Als totaalpartner voor elektrotechniek, doet Cebeo zoveel meer dan louter de ‘puzzelstukjes’ voor elke realisatie te leveren. Onder meer via een selectiegids en een aantal webinars helpen we onze klanten (installateurs, borden- en machinebouwers) ook bij uitdagingen op vlak van industriële netwerken. Wouter Vierstraete (Manager Cebeo Solutions for Industry) en Luc Myny (Technical Datacom Consultant) geven duiding bij de ondersteunende diensten.

Cebeo staat al langer bekend als een sterke partner in datacommunicatie voor gebouwentechniek. Die expertise en ervaring komen uitstekend van pas om ook andere nichemarkten op de juiste manier te helpen.

 

Selectiegids

“In de industrie is connectiviteit de jongste jaren almaar belangrijker aan het worden”, verduidelijkt Wouter Vierstraete. “Dat betekent dat OT (operationele technologie: de sturing en het beheer van industriële processen door middel van hard- en softwareoplossingen) almaar vaker hand in hand gaat met IT (informatietechnologie, in oorsprong vooral gericht op kantooromgevingen). In automatisering zijn er daardoor steeds meer componenten nodig voor datacommunicatie.”

 

Alleen: het aanbod is daarin zo groot, dat het voor de markt niet zo eenvoudig is om op elk moment het overzicht te bewaren. “In functie daarvan, zijn wij volop bezig met de voorbereiding van een eerste selectiegids voor datacommunicatie. Dat wordt een catalogus (in eerste instantie digitaal) die onze klanten zal informeren over welke componenten zij voor welke toepassingen kunnen gebruiken. Nu al is duidelijk dat we die gids regelmatig zullen updaten. Later komt er van deze selectiegids ook een fysieke variant, die raadpleegbaar zal zijn in onze filialen.”

Wouter Vierstraete (Manager Cebeo Solutions for Industry)

 

“We zijn volop bezig met de voorbereiding van een eerste selectiegids voor datacommunicatie.”

Wouter Vierstraete

“Dit wordt een handig hulpmiddel, dat onze klanten zal helpen om stil te staan bij de keuze van de juiste kabels, connectoren en andere componenten”, pikt Luc Myny in. “Op deze manier kunnen we het aanbod wat standaardiseren en kunnen onze klanten hun kostenefficiëntie nog verbeteren.”

 

Testapparatuur

Bij industriële netwerken is het uiteraard essentieel om alles zo goed en efficiënt mogelijk met elkaar te verbinden. “In de praktijk wordt daarbij heel vaak gewerkt met voorgemonteerde kabels, die bij de producent al getest zijn. Toch betekent dit niet automatisch dat ze in een industriële omgeving sowieso perfect functioneren: dat hangt ook af van de manier waarop ze met andere ‘puzzelstukjes’ verbonden zijn. Vreemd genoeg stellen we vast dat het niet zo gebruikelijk is om, na de installatie, nog te checken of alles naar behoren functioneert”, stelt Wouter Vierstraete.

Ook hiervoor biedt Cebeo een oplossing. “Onze afdeling datacommunicatie werkt al jaren goed samen met Fluke Networks, dat zich focust op datatests door de productie van data-georiënteerde meetapparatuur”, verklaart Luc Myny. “In de industrie kan dezelfde methodiek worden toegepast, maar dan door gebruik te maken van andere meetprotocollen, omdat de industrie gebruik maakt van andere connectiviteitsoplossingen. In samenwerking met Fluke Networks bieden wij datacom-meetapparatuur aan met een industriële uitvoeringskit (voorzien van een M12-meetkop). Zo kunnen installateurs meetopstellingen doen om  bijvoorbeeld de bekabeling te testen.”

 

Fluke Networks
Luc Myny (Technical Datacom Consultant)

“Dit najaar plannen we drie webinars over industriële datacommunicatie.”

Luc Myny

 

Ter ondersteuning van klanten die in dergelijke testapparatuur investeren, brengt Cebeo een hulpgids uit voor een correct gebruik ervan. “Daarnaast kunnen we ook opleidingen voorzien, met onder meer extra aandacht voor de industriële protocollen. Door hun kennis hierover te verruimen, kunnen onze klanten de kwaliteit van de door hen geïntegreerde industriële netwerken beter in beeld brengen. Als ze bij de voorbereiding van hun project dan nog eens de componenten hebben gekozen via onze selectiegids, is de kans op een 100% geslaagd traject nog groter.”

Op Cebeo Technologie en Indumation konden klanten op de Cebeo Solutions For Industry-stand alvast heel wat inspiratie opdoen. Daar stond een volledig geconnecteerd demobord opgesteld dat een figuurlijke bloemlezing gaf over wat er allemaal op een industrieel netwerk aansluitbaar is.

 

Webinars

Intussen blijft Cebeo sterk inzetten op kennisdeling. “Dit najaar plannen we met Cebeo Campus drie webinars over industriële datacommunicatie”, vertelt Wouter Vierstraete. “In de eerste module zal de klemtoon hoofdzakelijk op industriële protocollen liggen. Een tweede sessie richt zich vooral op de veiligheid van industriële netwerken: wat zijn de normen, welke uitdagingen zijn er en welke oplossingen bestaan er daarvoor? In module 3 besteden we aandacht aan industriële netwerken op productieplants. Sowieso zullen we tijdens deze drie webinars ook de mogelijkheden van de selectiegids datacom verduidelijken.”

Op deze manier biedt Cebeo aan klanten, naast ondersteuning bij de productkeuze, dus ook een verbreding en verdieping van hun knowhow aan. “Gezien industriële netwerken in de toekomst alleen maar aan belang zullen winnen, is dat zeker relevant. Daarom blijven we ook intern investeren in de verdere optimalisatie van onze expertise, in nauwe samenwerking met onze gespecialiseerde leveranciers”, besluit Wouter Vierstraete.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO INDUSTRY 5

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.