You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

De enige batterij die 100% recycleerbaar is

 

Elise Rouwens, vertegenwoordiger bij BlueSky Energy

 

De komst van de digitale meter zorgt voor meer inzicht in het energieverbruik op jaarbasis. Om actief aan zelfconsumptie te doen is een gedetailleerd inzicht echter broodnodig. Hier komt onder andere BlueSky Energy, producent van de GREENROCK zoutwaterbatterij, in the picture. Elise Rouwens, vertegenwoordiger bij BlueSky Energy, vertelt je over hun precieze aanpak en hun uiterst ecologische batterijoplossing.

 

Energiemanagement van A tot Z

BlueSky Energy helpt PV-eigenaars hun eigenverbruik te beheren en te optimaliseren in drie stappen. “Ten eerste visualiseren we het verbruik, aan de hand van ons energiemanagementsysteem”, steekt Elise van wal. “Dit EMS is met andere woorden het brein van het systeem. Via de digitale meter is dit deels mogelijk, maar via een EMS krijgt men daadwerkelijk de touwtjes in handen. Men kan perfect monitoren hoeveel welk toestel wanneer verbruikt.”

 

Slimme stopcontacten

Elise: “Eens het verbruik gekend is, voegen we intelligentie toe, aan de hand van add-ons zoals bijvoorbeeld slimme stopcontacten. Zo sporen we iedereen aan zoveel mogelijk aan directe consumptie te doen. Het is mogelijk het systeem te upgraden met meerdere add-ons: sturing van de EV-lader of warmtepomp, voorverwarming van het sanitair warm water … Je stelt als installateur het pakket samen op maat van het klantenprofiel. Tot slot voegen we een batterij – onze GREENROCK – toe om wat dan nog overblijft aan opgewekte zonne-energie in op te slaan.”

BlueSky Energy biedt een volledig pakket aan. “Beschikt je eindklant reeds over een energie managementsysteem? Geen probleem, ons GREENROCK-systeem kan ook apart worden aangekocht en gekoppeld aan het bestaande systeem. Andersom is dit eveneens mogelijk: ons energie managementsysteem kan ook worden gekoppeld aan de batterij van een andere leverancier. Dit zorgt voor een enorme beslissingsvrijheid voor de installateur en eindklant. Tot slot is het GREENROCK EMS niet merkgebonden en kan het met alle reguliere merken van PV-omvormers communiceren. Dit maakt een implementatie in een bestaande situatie erg eenvoudig”, aldus Elise.

 

Energieverbruik 123

Zoutwatertechnologie

“GREENROCK is de derde generatie zoutwaterbatterij. De eerste generatie werd geproduceerd in Amerika, waar het bekroond werd met het cradle-to-cradle certificaat – een officiële bevestiging van het ecologische aspect. De tweede generatie werd geproduceerd in China, maar sinds kort zit de volledige productie van A tot Z in eigen beheer in de nieuwe fabriek in Oostenrijk. Er lopen tests om een gelijkaardig Europees duurzaamheidscertificaat te behalen. Tot op heden is er veel onduidelijkheid over de precieze invloed van een thuisbatterij op het milieu. Onze GREENROCK is 100% recycleerbaar en is opgebouwd uit ongevaarlijke en duurzame grondstoffen (uit de natuur). Ben je dus op zoek naar een duurzame, ecologische en veilige thuisbatterij? Dan ben je bij BlueSky Energy en GREENROCK aan het juiste adres”, besluit Elise.

 


 

TERUG NAAR CEBEO HOME 5

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.