You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Drievoudige support is essentieel voor Siemens

 

Ook klanten van Siemens blijven op geen enkel moment in de kou staan als er zich een probleem stelt met één van hun producten. Wim Ureel, Sales Manager van de serviceafdeling, doet uit de doeken op welke manieren je als Belgische klant op gepaste ondersteuning kan rekenen.

 

Wim Ureel, Sales Manager Siemens

herstellingen

logistiek

 

“We merken dat het voor eindklanten vaak handig is dat Cebeo als ‘single point of contact’ fungeert.”

 

 

Herstellingen en garantie

Herstellingen en garantie

“We vinden het de evidentie zelve om als fabrikant ook bij defecten onze verantwoordelijkheid te nemen”, onderstreept Wim Ureel. “Daarom hebben we met onze Service Shop een speciale dienst die de reparaties van toestellen die al in gebruik zijn, behartigt. Die hersteldienst bevindt zich in Duitsland, maar met de Belgische afdeling zorgen we ervoor dat die flow zo rimpelloos mogelijk verloopt. Eens de toestellen daar aankomen, ondergaan ze eerst een analyse. Vervolgens doen we de herstelling en voeren we diverse tests uit. Verlopen die allemaal positief, dan sturen we het product terug naar de klant, met zes maanden garantie.”

De klant kan het te herstellen product laten ophalen door Siemens, of Cebeo als tussenschakel gebruiken. “We merken dat het voor eindklanten vaak handig is dat Cebeo als ‘single point of contact’ fungeert. Daarom werken we nauw samen. In het geval van een omruil stellen we een aantal gereviseerde artikelen ter beschikking, die we al dan niet dringend aan de klant kunnen bezorgen. De eindklant koopt het toestel uit onze ‘pool’ dan aan en krijgt voor zijn eigen toestel nog een aangepaste vergoeding na een revisie van dat toestel. De prijzen voor een dergelijk omruilartikel liggen vooraf vast, zodat de klant op elk moment weet waar hij aan toe is.”

“Onze Service Shop is sinds jaar en dag een concept dat zijn meerwaarde heeft bewezen. De recente, nauwere samenwerking met Cebeo laat een nog transparantere aanpak en beter gestroomlijnde processen toe, waarbij de administratie via Cebeo verloopt en wij het logistieke luik verzorgen. Als uit het serienummer blijkt dat het toestel nog onder de fabrieksgarantie valt, dan verloopt het proces voor herstelling, omruiling of levering van een nieuw toestel via dezelfde weg, maar neemt Siemens de kost ten laste.

Technische bijstand

Technische bijstand

Klanten kunnen op diverse manieren op gespecialiseerde hulp rekenen. “Ten eerste is er de online support, waarbij klanten via onze website – www.siemens.be/industrie -  antwoorden krijgen op hun vragen, al dan niet via de Frequently Asked Questions (FAQ). Secundo werken we met een ‘hotline’, die telefonische ondersteuning biedt via +32 2 536 29 00.”

Ten derde is er de ‘Value Card’. “Dit is een betalende dienst waarbij we ons ertoe engageren om binnen een bepaalde termijn (twee uur) op een vraag te antwoorden, ook buiten  de kantooruren voor snelle respons zorgen en/of specifieke bijstand bieden voor producten die we zelf niet meer commercialiseren. Voor dergelijke ‘afgekondigde’ items gaan we dan zo snel mogelijk op zoek naar specifieke kennis, die de klant kan ontzorgen.”

Via een poule van servicetechnici staat Siemens ook in voor fysieke interventies. “Die mensen draaien mee in een wachtdienst waarbij ze eerst telefonisch tussenkomen. Blijkt dat niet voldoende, dan gaan ze ter plaatse. Wie hiervoor een specifiek contract heeft afgesloten, kan dag en nacht op hulp rekenen. Voor bepaalde klanten houden we een aparte voorraad van wisselstukken aan. Het gaat dan vooral om geavanceerde items waarvan de onderdelen niet standaard bij een groothandel beschikbaar zijn. We denken dan hoofdzakelijk aan complexe producten of toestellen met grotere vermogens.”

 

“De recente, nauwere samenwerking met Cebeo laat een nog transparantere aanpak en beter gestroomlijnde processen toe.

 

Software en programmering

Software en programmering

“Voor elke Siemens-productgroep zijn technische teams gecreëerd die specifieke kennis over de hele levenscyclus van die items hebben. Dat betekent dat ze voor elke fase inzetbaar zijn. Voorbereidend zijn dat de parametrering, programmering en de implementatie. Als het product operationeel is, kunnen diezelfde mensen voor online of fysieke support zorgen. Bij kritische problemen plannen we de interventie zo snel mogelijk in. Gaat het om een minder urgente situatie, dan kan het tijdstip van de ondersteuning al een tijdje vooraf worden bepaald.”

“We laten de klant zelf de keuze of hij bij alles wordt betrokken: bij een ‘turn key’-oplossing nemen wij het geheel in handen, maar als de klant het traject actief mee volgt, steekt hij zelf natuurlijk ook heel wat nuttige competenties op.”

Ook in dit traject kunnen Siemens en Cebeo elkaar versterken. “Door onze intense samenwerking blijven de ‘dedicated’ Cebeo-medewerkers namelijk voortdurend op de hoogte van onze kennis en diensten”, besluit Wim Ureel.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 6

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.