You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Ledvance brengt SMART+ verlichting naar de tuin

functionaliteit, esthetiek én installatiecomfort

Een stijlvolle aankleding zonder aangepaste verlichting? Het is even ondenkbaar als een café zonder bier. Dat geldt ook voor huis en tuin. Met SMART+ creëerde Ledvance een knap assortiment voor interieur én exterieur. Daarbij is aan alles gedacht: functionaliteit, esthetiek én installatiecomfort. Samen met Cebeo en met de juiste informatie wil Ledvance de onterechte koudwatervrees voor alles wat ‘smart’ is, wegnemen bij de installateur.

“Modern én energiezuinig: het zijn twee noodzakelijke voorwaarden waar elke verlichtingsoplossing vandaag aan moet voldoen. Ledvance speelt daar meer dan ooit gepast op in. De aanbieder van slimme verlichting pakt ook voor de tuin uit met stijlvolle en functionele ledproducten, die op duurzaamheidsvlak vlot scoren. Het SMART+ aanbod vormt daar de perfecte weerspiegeling van.

 

Toenemende populariteit

“Slimme verlichtingsoplossingen winnen, zeker in de residentiële markt, almaar aan belang”, vertelt Johan Deschryvere, Sales Manager Trade BeLux bij Ledvance. “De jongste jaren is dat nog in een stroomversnelling gekomen, vermits de opeenvolgende lockdowns veel mensen ertoe hebben aangezet om meer in hun eigen leefomgeving te investeren. Dat heeft onder meer een impact op de toenemende populariteit van slimme systemen voor de tuin. Voor exterieurtoepassingen duurt het doorgaans iets langer dan bij interieuroplossingen vooraleer ze op de markt komen, omdat ze bijvoorbeeld weerbestendig moeten zijn.”

Bij Ledvance vertaalde zich dat in de lancering van SMART+. Het assortiment is gaandeweg geëvolueerd tot een uit de kluiten gewassen portfolio van een 400-tal referenties (armaturen, lampen, pluggen en componenten zoals ledstrips, contact- en bewegingssensoren) dat zoetjesaan zijn weg vindt naar steeds meer professionele installateurs van particuliere eindklanten. “Nieuwigheden zorgen bij mensen vaak voor wat koudwatervrees. Dat merken we nu ook bij deze slimme toepassingen. Nochtans is dat eigenlijk nergens voor nodig.”

 

Johan Deschryvere, Sales Manager Trade BeLux bij Ledvance

Smartphone of spraakbesturing

Klopt, want het systeem is heel vlot op te zetten via de SMART+ App. “Eigenlijk zijn er twee apps: één voor bediening via wifi, de andere voor bluetooth. De instelling en bediening zijn heel intuïtief en makkelijk. Het creëren van een individuele lichtstemming kan door verbindingen en synchronisatie met alle SMART+ producten. Je kan er dus heel wat producten mee integreren en er is geen aanvullende hardware vereist. Bluetooth Mesh verhoogt nog het bereik, al zien we in de praktijk dat mensen vooral geneigd zijn om wifi te gebruiken. Ook via ZigBee kan je in een handomdraai mooie lichtscenario’s creëren.”

 

smart+ assortiment

SMART+ App

“Je kan op talrijke manieren lichtroutines en -sferen creëren en veiligheidsscenario’s inbouwen.”

Johan Deschryvere, Ledvance

 

Zelfs wie geen zin heeft om de verlichting altijd met de smartphone te bedienen, heeft alternatieven. “Spraakbesturing via oplossingen zoals Google Speaker, Amazon Alexa of Apple Homekit is eveneens mogelijk. Ook op deze manier kan je tal van lichtroutines en -sferen creëren en veiligheidsscenario’s inbouwen. Zo beschik je over veel meer (energiebesparende) mogelijkheden dan de simpele aan- en uitfunctie en kan je routines creëren die eventuele ongenode bezoekers alle zin ontnemen om hun slag te slaan. Ook kan je gebruikmaken van een slimme afstandsbediening ”

 

Uitgebreide documentatie

Cebeo en Ledvance sparen kosten noch moeite om de installateur van alle mogelijke informatie en ondersteuning te voorzien. “De Ledvance-specialisten hebben onze verlichtingsmedewerkers alle mogelijke informatie bezorgd, die wij op onze beurt uiteraard doorspelen naar de installateur”, vertelt Sofie Malfait, productmanager Lighting bij Cebeo. “Dat doen we via dit magazine, opleidingen aan de toonbank van onze filialen, webinars, brochures, enzovoort. Daarnaast hebben we op onze website een specifieke leverancierspagina voor Ledvance gecreëerd, waar allerlei documentatie over actuele onderwerpen op vermeld staat.”

 

“Multifunctionaliteit bij het bedienen van de (tuin)verlichting en andere slimme producten, is gewoon de toekomst.”

Sofie Malfait, Cebeo

Smart+ plug and play assortiment

“Ook op onze website reiken we de installateur de hand”, pikt Johan Deschryvere in. “Wie nog extra uitleg nodig heeft, kan klikken op de pagina met vaak gestelde vragen. Is er dan toch nog iets niet duidelijk, biedt de afdeling Technical Support het nodige advies.”

Eén ding is zeker: installateurs die hun particuliere eindklant met de meerwaarde van SMART+  laten kennismaken, kunnen extra omzet realiseren én tegelijk op nog meer waardering van hun klanten rekenen. “Multifunctionaliteit bij het bedienen van de (tuin)verlichting en de uitbreiding van het gamma met andere slimme producten zoals sensoren, plugs en camera’s: dat is gewoon de toekomst. Bovendien wordt dat ondersteund met krachtige support van Cebeo en Ledvance en met een sterk garantiebeleid. Van een win-win-winsituatie gesproken”, besluit Sofie Malfait.

 


 

TERUG NAAR CEBEO home 8

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.