You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Renson Ventilation en Cebeo vormen al 15 jaar een krachtige ventilatietandem

Beter een goede buur dan een verre vriend: dat geldt zeker als die buren krachtige marktleiders zijn die elkaar op professioneel vlak hebben gevonden. De headquarters van zowel Renson Ventilation als Cebeo mogen zich dan allebei in Waregem situeren, de ondernemingen waarderen elkaar in de eerste plaats omwille van de prima producten, de uitstekende distributie én de opleidingen die ze organiseren voor de elektro-installateur. Dat leidde ook in 2021 weer tot succesvolle resultaten.

 

Katrien Saveyn, Supplier Relation Manager bij Cebeo - Jens Van Den Eede, Sales Manager Belux bij Renson

De samenwerking tussen Cebeo en de producent van totaaloplossingen voor ‘healthy spaces’ startte in 2006. “Op dat moment begon volop de transformatie van natuurlijke ventilatie naar vraaggestuurde mechanische ventilatie”, vertelt Katrien Saveyn, Supplier Relation Manager bij Cebeo. “Sindsdien hebben we een partnership uitgebouwd, waarbij we de jongste jaren nog sterker naar elkaar zijn toegegroeid. We weten van elkaar perfect waar we goed in zijn en slagen erin die complementaire troeven maximaal uit te spelen. Renson is voor ons het typevoorbeeld van een heel sterk merk, een bedrijf met een gezonde innovatiedrang en een prima marketingorganisatie. Bovendien maken ze met succes de migratie van een product- naar een oplossingsspecialist en een ‘healthy building’-concept.”

 

“Wij vinden het belangrijk dat Cebeo als distributiepartner mee brainstormt over items zoals de juiste verpakking, het aantal producten op een palet, enzovoort.”

Jens Van Den Eede, Renson

 

Elektriciens

“Ons partnership is gestart toen wij voor elk distributiekanaal een geschikte partner zochten voor onze ventilatiesystemen”, vult Jens Van Den Eede, Sales Manager Belux bij Renson, aan. “Wij voelden meteen dat Cebeo er voluit wilde voor gaan. Die professionele ingesteldheid en motivatie hebben ze vandaag nog altijd.”

Ventilatie was altijd al een nichemarkt waarin Renson zich als een vis in het water voelde. “Aanvankelijk boden wij vooral natuurlijke ventilatie aan via raamverluchtingen en ventilatieroosters”, gaat Jens Van Den Eede verder. “Toen we in 2005 met mechanische afvoerventilatie zijn gestart, hebben we zorgvuldig bestudeerd via welke doelgroepen we die systemen het best op de markt konden brengen. Bewust kozen we toen niet alleen voor HVAC-installateurs, maar ook voor de elektriciens. Cebeo profileerde zich toen al als een groothandel die dankzij een wijdvertakt netwerk die vakmannen professioneel kon bedienen.”

 

Renson waves

Renson healthbox

Renson healthbox

 

Promotie en ontwikkeling

De meerwaarde van Cebeo gaat voor Renson veel verder dan het op de markt zetten van de Renson-producten. “Vaak zitten we al in de fase van de ontwikkeling van innovaties met Cebeo samen. Wij vinden het belangrijk dat zij als distributiepartner mee brainstormen over items zoals de juiste verpakking, het aantal producten op een palet, enzovoort.”

Het coronavirus plaatste ventilatie nog hoger op de agenda dan voorheen. Dat leidde voor beide partijen tot een uiterst succesvol 2021. “In 2017 had Renson al een eerste CO2-meter op de markt gebracht. Daarmee wilden we de bewustwording rond het belang van gezonde binnenlucht toen al aanwakkeren. Met de lancering van de Sense kregen die inspanningen vanaf eind 2020 een krachtig vervolg. Dit toestel monitort niet alleen het koolstofdioxidegehalte (CO2) in de binnenlucht van een ruimte, maar ook vocht, VOS (Vluchtige Organische Stoffen of geurtjes), geluid, temperatuur en licht.  Het geeft visueel aan wanneer de luchtkwaliteit slecht is en actie noodzakelijk is”, verduidelijkt Roel Berlaen, Communication Officer bij Renson.

Ook de lancering van de Waves bleek een heuse voltreffer. “Deze decentrale ventilator is een geschikte oplossing voor ventilatie in kleine ruimtes. Het is het kleine broertje van de Healthbox, die de ventilatie centraal verzorgt voor de hele woning. Beide systemen werken vraaggestuurd. Door de synergie met Cebeo konden we ook voor dit product duidelijke informatie overbrengen naar de installateur en creëerden we visibiliteit in elk Cebeo-filiaal met heel wat POS-materiaal, zodat het oog van onze professionele doelgroep er zeker op zou vallen”, aldus Jens Van Den Eede.

 

“Renson maakt met succes de migratie van een product- naar een oplossingsspecialist en ontwikkelde een ‘healthy building’-concept.”

Katrien Saveyn, Cebeo

 

Projecten

Zelfs voor de uitwerking van projecten is er een intense kruisbestuiving tussen beide ondernemingen. “In elke regio waar Cebeo actief is, organiseren we frequent overleg om projecten te bespreken. Daarnaast zitten onze mensen ‘in the field’ heel regelmatig met hun Cebeo-collega’s samen om de gezamenlijke aanpak te bespreken. Het gebeurt zelfs vaak dat wij onze leads rechtstreeks naar de juiste Cebeo-verantwoordelijken doorsturen, vanuit de wetenschap dat zij voor een perfecte opvolging zullen zorgen. Op die manier vormt Cebeo dus het verlengstuk van onze eigen salesorganisatie.”

Ventilatiesystemen installeren, vergt uiteraard de nodige kennis. Renson-specialisten geven zowel online als offline regelmatig trainingen over de unieke troeven en/of de technische eigenschappen van producten, zowel voor Cebeo-medewerkers als voor de elektro-installateur. “De volgende stap is dat wij die vormingsmomenten als servicepartner zullen aanbieden, waarbij de deelnemers van ons ook een certificaat kunnen krijgen”, duidt Jens Van Den Eede. “Het verschil met andere opleidingen is dat we hierbij echt diepgaande knowhow delen, iets wat we zeker niet met om het even wie doen. Een beter bewijs van het vertrouwen dat Cebeo en hun klanten-installateurs ons inboezemen, is moeilijk denkbaar.”

 

Connectiviteit

Beide ondernemingen zijn fervente aanhangers van de ‘smart & green’-aanpak. Het laat zich dan ook raden dat de samenwerking in de (nabije) toekomst vermoedelijk nog een extra dimensie zal krijgen. “Naast het ecologische gedachtegoed, maken ook wij werk van de connectiviteit tussen systemen”, aldus Katrien Saveyn. “Zo zijn we bij Cebeo bijvoorbeeld bezig met de uitbouw van een ecosysteem om zonne-energie om te zetten in optimaal energieverbruik. Het ventilatieverhaal kan daarin ook een essentiële factor worden. Renson heeft op dat vlak al grote stappen gezet met de lancering van het C+-ventilatiesysteem Healthbox 3.0 als centrale afvoerunit. De app die hierbij hoort, ontzorgt de installateur en geeft de eindklant inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat in zijn pand. Als we ook op die manier kunnen bijdragen tot de creatie van ‘healthy spaces’, doen we dat met alle plezier.”

 


 

TERUG NAAR CEBEO INSIGHTS 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.