You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Schneider Electric en Cebeo werken samen voor implementatie van datacenters

Datacommunicatie helpt om duurzamer te ondernemen

 

Data verzamelen en analyseren om slimmer en efficiënter te kunnen ondernemen: elke organisatie heeft dat tegenwoordig hoog op het verlanglijstje staan. Tertiaire installateurs doen wat ze kunnen en prijzen zich gelukkig dat ze via de tandem APC by Schneider Electric en Cebeo de juiste producten, oplossingen én ondersteuning vinden om projecten succesvol te realiseren.

“Datacommunicatie helpt om duurzamer te ondernemen”

APC by Schneider Electric heeft in de IT-wereld absoluut geen introductie meer nodig. De specialist in onderbrekingsvrije stroomvoorzieningen, randapparatuur voor elektronica en datacenter-uitrusting geldt er als een absoluut topmerk. Intussen beschikt de onderneming ook over een waaier aan oplossingen voor de bredere, tertiaire markt.

 

Complete oplossingen

“APC maakt deel uit van onze ‘Secure Power’-divisie”, zegt Xavier Biot, Vice President Secure Power Belux bij Schneider Electric. “We waren altijd al heel onderlegd in grote datacenters, maar hebben ook snel ingespeeld op de tendens waarbij minder grote datacenters (bijvoorbeeld Edge Datacenters) nodig zijn. Zo bieden we tegenwoordig complete oplossingen aan voor datacenterinfrastructuur, UPS- en racksystemen, producten voor koeling en veiligheid, beveiligingssoftware voor fysieke infrastructuur, design- en managementsoftware.”

indienstelling datacenter
Xavier Biot, Vice President Secure Power Belux bij Schneider Electric

“Gebouwen zijn bijna computers geworden, waar IT gaandeweg steeds dieper in het elektrotechnisch verhaal is geslopen.”

 

Het bedrijf biedt dus alles aan wat met ‘white spaces’ (datacenters) te maken heeft. “Het grote voordeel voor de installateur is dat Schneider zich ook voor die specifieke markt als een ‘one stop shop’ profileert”, vult Business Development Manager Filip Tielemans aan. “Stroomverdeling, klimatisatie (via Uniflair by Schneider Electric), UPS’en, verdeelborden voor laag- en middenspanning, … het assortiment omvat echt alles.”

 

Digitalisering

Het hoeft geen verbazing te wekken dat dergelijke systemen ook in de tertiaire markt tegenwoordig erg gegeerd zijn. “Tegenwoordig draait alles rond digitalisering”, pikt Xavier Biot in. “Alles moet sneller en efficiënter gaan en via IoT (Internet of Things) streven heel wat organisaties naar maximale connecties tussen machines en IT-apparatuur. Je zou kunnen stellen dat gebouwen bijna computers zijn geworden, waar IT gaandeweg steeds dieper in het elektrotechnisch verhaal is geslopen. Datacenters zijn nodig om dat allemaal te faciliteren. Omdat velen niet alles aan de cloud willen of kunnen toevertrouwen, is de integratie van een ‘white space’ binnenshuis vaak een must geworden.”

Daarnaast staat ook duurzaamheid overal hoog op het prioriteitenlijstje. “De meeste gebouwen stoten nog altijd veel CO2 uit. Om die emissie terug te dringen, is optimalisatie van het energieverbruik cruciaal. Daarom past iedereen massaal het credo ‘meten is weten’ toe. Datacenters zijn cruciaal om al die meetresultaten te helpen verwerken en analyseren.”

Akkoord, maar zijn datacenters zelf ook geen energieslurpers? “Klopt, maar je kan die datacenters perfect laten draaien op 100% groene energie, die bijvoorbeeld in windmolenparken is opgewekt”, weet Filip Tielemans. “We doen ook forse inspanningen om onze producten zoveel mogelijk te maken met processen die door groene energie zijn aangedreven én door ze te fabriceren met gerecycleerde materialen, die op hun beurt weer herbruikbaar zijn.”

Business Development Manager Filip Tielemans

 

“Datacenters kan je perfect laten draaien op 100% groene energie, die bijvoorbeeld in windmolenparken is opgewekt.”

 

Productkiezer

Dat is ook wat de markt wil, beseft Steven Gossye, Project Development Manager Datacom/Telecom bij Cebeo. “Iedereen omarmt tegenwoordig terecht het principe ‘green & smart’. APC by Schneider Electric biedt daarvoor de juiste producten aan, die ook anticiperen op toekomstige noden. Het is dan ook geen toeval dat wij al jarenlang op een hechte manier met dit merk samenwerken. Als pionier in UPS ontwikkelt APC by Schneider Electric modulaire systemen, die ‘future proof’ zijn in functie van configuraties en/of uitbreidingen in een latere fase.”

 

“De applicatie Schneider Easy UPS Product Selector biedt een grote meerwaarde om, in functie van je project, de juiste producten te kiezen.”

 

Het partnership tussen Cebeo en APC by Schneider Electric weerspiegelt zich ook in professionele ondersteuning van de installateurs. “Datacenters behoren tot de kritische infrastructuur: het is een noodzaak dat die altijd goed blijven draaien, goed beveiligd zijn en over een sterke back-up beschikken. De applicatie Schneider Easy UPS Product Selector, die ook in onze e-shop is geïntegreerd, biedt een grote meerwaarde om, in functie van je project, de juiste producten te kiezen. Bij twijfel kan je als installateur nog altijd een Cebeo-specialist raadplegen”, aldus Steven Gossye.


De support reikt evenwel veel verder dan dat. “Onze specialisten maken de medewerkers van het Cebeo Datacom-team slimmer via regelmatige opleidingen over kleine, medium en grote datacenters en recent nog over de productkiezer”, legt Filip Tielemans uit.

“Die kennis slaan wij op, zodat we ze kunnen toepassen in functie van specifieke vragen van installateurs”, gaat Steven Gossye verder. “Regelmatig gaan we daarover in overleg met onze contactpersonen bij APC. Dat is vaak ook nodig, want in deze markt bestaan er geen standaardtoepassingen of -oplossingen.”

 

Indienststelling

Bij grote projecten biedt APC by Schneider Electric de indienststelling van het datacenter aan. “De installateur is dan verantwoordelijk voor de bekabeling, waarna onze technicus controleert of alles juist is aangesloten en of bijvoorbeeld ook de meest recente firmware is geïnstalleerd”, verduidelijkt Kimberley Moris, Inside Sales & Partner Account Manager bij Schneider Electric. “Ook voor de koeling bieden we dergelijke services aan, omdat de bouw van een datacenter nu eenmaal iets heel specifiek is. Ondersteuning van een projectmanager is dan ook aangewezen, vermits dergelijke integraties doorgaans geen dagelijkse kost zijn voor een installateur. Idealiter worden we zelfs al in een zo vroeg mogelijk stadium bij een project betrokken, zodat we samen met Cebeo eens ter plaatse kunnen gaan en het design mee kunnen uitwerken.”

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO buildingS 7

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.