You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Schneider geeft nieuwe dimensie aan ‘Switchboard of the Future’

De digitalisering van diensten voor de tertiaire markt gaat in een razendsnel tempo. Daar zet ook Schneider Electric gericht op in. Met de lancering van PrismaSeT Active schakelt de multinational een versnelling hoger inzake de uitrusting en opvolging van elektrische borden. Het is een volledig draadloos systeem waarbij sensoren via het ZigBee-protocol met de ingebouwde gateway (‘Wireless Panel Server’ genaamd) communiceren. Daardoor kan je als eindklant of installateur via de app EcoStruxure Facility Expert perfect de status van je elektrisch bord volgen.

 

Alexandre Gentilini, Offer Manager Power Products Schneider Electric

Schneider Electric is al jaren intensief bezig met de ontwikkeling van oplossingen die het Internet of Things (IoT) ondersteunen. De introductie van het EcoStruxure Power-platform paste perfect in dat kader. “Dit platform is de technologische basis waarop we al onze oplossingen bouwen, het vormt de kern van onze IoT-systeemarchitectuur”, verduidelijkt Alexandre Gentilini, Offer Manager Power Products. “Elke innovatie die we sindsdien creëren, wordt hieraan gelinkt. Dat geldt ook voor onze elektrische borden, waarvan we nu een nieuwe generatie introduceren.”

 

Spanningsaanwezigheid

Die nieuwe generatie kreeg de naam PrismaSeT Active en heeft als grootste voordeel dat het rechtstreeks met de cloud communiceert. Dat gebeurt via de bovenaan in de kast geïntegreerde gateway. “Je kan daardoor nu op twee manieren de spanningsaanwezigheid controleren”, vervolgt Alexandre. “Als je voor het bord staat, zie je de status via de brandende leds, maar je kan die spanningsaanwezigheid nu ook op je smartphone of tablet bekijken.”

 

Hiervoor ontwikkelde Schneider Electric met ‘EcoStruxure Facility Expert’ een erg handige app. Deze software verstrekt revelante informatie over kritieke apparaten en stuurt onmiddellijk alarmen door waardoor je op afstand kunt diagnosticeren in geval van problemen én het onderhoud efficiënt kunt beheren. Online monitoring is hiermee erg eenvoudig.

 

‘EcoStruxure Facility Expert’ een erg handige app

“Deze nieuwe generatie van elektrische kasten is geschikt voor kmo’s die bijvoorbeeld in een vernieuwing of uitbreiding van de werkplaats investeren.”

 

PowerLogic HeatTag

 

In de elektrische borden is ook de PowerLogic HeatTag geïntegreerd. “Deze nieuwe draadloze sensor is van essentieel belang voor de brandveiligheid. HeatTag is een intelligente sensor voor het snel detecteren, in een vroegtijdig stadium, van oververhitte draad- of kabelverbindingen. Hij helpt om te voorkomen dat de elektrische borden worden beschadigd, door continu gas en andere deeltjes in de lucht van het bord te analyseren en waarschuwingen te sturen voor er rook verschijnt en de kabelisolatie smelt. Deze waarschuwingen krijg je ook op de smartphone via de EcoStruxure Facility Expert-app.”

Een andere sensor, PowerTag Energy genaamd, meet de energie-efficiëntie zodat je als gebruiker te allen tijde via je mobiel toestel het stroomverbruik kunt bekijken.

Toepassingen

PrismaSeT Active is Schneiders basisoplossing voor het EcoStruxure-verhaal. “Dit systeem zal vooral functioneren in kleinere en medium toepassingen”, gaat Alexandre verder. “Het is een geschikt systeem voor kmo-omgevingen. Voor kritische bedrijfsprocessen, die je onder meer in de farmaceutische industrie vindt, hebben we nog meer gesofisticeerde apparatuur in huis.”

Deze nieuwe generatie van elektrische kasten is geschikt voor kmo’s die bijvoorbeeld in een vernieuwing of uitbreiding van de werkplaats investeren. “Het is een heel toekomstgerichte oplossing die de klant geen cent extra kost, maar hem wel een veel hoger comfort verschaft. Samen met Cebeo hebben wij installateurs al de troeven van deze systemen verduidelijkt tijdens gerichte opleidingen. De configuratie en inbedrijfstelling gebeurt via de intelligente EcoStruxure Power Commission-software. Mede daardoor kan de integratie bij de klant op een zo eenvoudig mogelijke manier.”

Met PrismaSeT Active lanceert Schneider Electric dus een volledig draadloos systeem waarbij sensoren via het ZigBee-protocol met de gateway communiceren.  

nieuwe generatie van elektrische kasten

 


 

TERUG NAAR CEBEO BUILDINGS 5

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.