You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Slimme machines zijn de toekomst

Kabelspecialist, verlichtingsspecialist, groothandel …: het zijn termen waar stakeholders binnen industriële bedrijven vaak aan denken als ze de naam Cebeo horen. We zijn tevreden met die spontane associaties, al is Cebeo intussen veel meer dan dat. De jongste jaren zijn we dankzij organische groei en strategische overnames almaar sterker geëvolueerd in de rol van een totaalaanbieder. Sinds 1 juli 2021 zetten we dat meer dan ooit in de verf onder de noemer ‘Cebeo Solutions for Industry’.

 

Wouter Vierstraete, Manager Industrial Solutions

Ja, het klopt: Cebeo wil zijn taak als groothandel met brio blijven invullen. Tegelijk ondersteunen we die generalistische aanpak met een belangrijke meerwaarde voor de industrie.

“We kunnen zoveel meer zijn dan een pure toeleverancier van elektrotechnische componenten”, verduidelijkt Wouter Vierstraete, Manager Industrial Solutions. “Eigenlijk hebben we alle troeven in huis om ondernemingen maximaal te ondersteunen bij hun transitie naar het Industrie 4.0-verhaal. Het is onze missie om toegevoegde waarde te creëren in de evolutie naar geconnecteerde en slimme machines.”

 

Connectiviteit

Wie Industrie 4.0 zegt, denkt in eerste instantie aan automatisering en digitalisering. “Het is positief dat talrijke (productie)bedrijven sterk bezig zijn met automatisering. Tegelijk blijft er nog veel potentieel onbenut om stappen vooruit te zetten inzake aspecten zoals cybersecurity, het genereren van data én het onderling verbinden van machines, zodat ze deel uitmaken van het ‘Internet of Things’. Die connectiviteit realiseren, is essentieel om nieuwe inzichten op te doen. Slimme oplossingen zoals Edge, de cloud en datalogging bieden een schat aan mogelijkheden om data te analyseren én op basis van die inzichten prognoses te maken over wat er zal gebeuren. Wie daarin vooruitgang boekt, evolueert met rasse schreden richting artificiële intelligentie.”

Hoewel dat allemaal erg aanlokkelijk klinkt, werken anno 2021 nog behoorlijk wat systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers op een vrij traditionele manier. Velen hebben bijvoorbeeld de stap richting 3D-engineering nog niet gezet, omdat ze volledig worden opgeslorpt door operationele processen of hun team niet kunnen uitbreiden met de juiste profielen omwille van de krapte op de arbeidsmarkt.

“Cebeo Solutions for Industry kan hen daarin volledig ondersteunen: vanaf 2022 schakelen wij volledig over op 3D engineering. Zo kunnen we echt fungeren als het verlengstuk van de engineeringafdeling van onze klanten en springen we samen vol overtuiging op de Industrie 4.0-trein.”

 

Geconnecteerde en slimme machines

Gediversifieerde dienstverlening

 

Gediversifieerde dienstverlening

Cebeo/Sonepar beschikte al over heel wat ervaring én specifieke productkennis inzake elektrische engineering voor machines. Drie jaar geleden klom het bedrijf op dat vlak zelfs nog naar een hoger niveau door de overname van Vandecappelle.

“Inmiddels is die organisatie volledig in onze structuur geïntegreerd, waardoor we onze klanten met een gediversifieerde dienstverlening kunnen ondersteunen. Daarvoor beschikken we over een team dat zowel globale services (via accountmanagers, externe en interne sales engineers) als projectmatige ondersteuning (via software engineers, project engineers en panel engineers) kan bieden.”

Ontdek de voorstelling van ons Cebeo Solutions for Industry-team.

ONTDEK HET TEAM

Dat leidt tot een klavertjevier van sterke support, afhankelijk van specifieke klantenbehoeften. “In eerste instantie adviseren wij onze klanten graag bij de keuze van hun producten en oplossingen inzake industriële automatisering. In functie daarvan, beschikken we dankzij onze multimerkbenadering over een uitgebreid assortiment van 1,8 miljoen referenties, afkomstig van ruim 800 merken. Als Value Added Reseller van Siemens en Certified Industrial Automation Distributor van Schneider Electric kunnen we voor deze twee toonaangevende fabrikanten nog iets nadrukkelijker onze rol als intermediair tussen producent en eindklant opnemen.”

Daarnaast verzorgt Cebeo Solutions for Industry opleidingen over industriële automatisering en gepaste begeleiding bij de indienstname van automatiseringsproducten. “Last but not least kan je bij ons ook aankloppen voor diensten zoals elektrische engineering, software engineering en de levering van stuurborden”, gaat Wouter Vierstraete verder.

 

Je merkt het: wij zijn echt van alle markten thuis en staan te popelen om dat ook te bewijzen.
Op www.cebeo-solutions-for-industry.be vind je alles over ons aanbod. Tot gauw, hopelijk!

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.