You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Terugblik op één eeuw Cebeo

In 2022 blaast Cebeo 100 kaarsjes uit. Sinds de stichting in 1922 – toen nog onder de naam CBC – hebben we een mooie weg afgelegd. Bij de start van dit bijzondere jaar nemen we je mee langs de belangrijkste mijlpalen van de voorbije eeuw.

 

Bultiauw Electro

1922

Charles Bultiauw richt in Kortrijk CBC Electro op. Het familiebedrijf, dat later wordt overgenomen door zijn zoon Christian, groeit uit tot een gerenommeerde elektrogroothandel.

In Antwerpen (Zwijndrecht) wordt Elma Obreg opgericht

1945

In Antwerpen (Zwijndrecht) wordt Elma Obreg opgericht, een groothandel in elektrotechnisch materiaal.

CBC Electro

1999

CBC Electro, met focus op kabels en netwerken, en Elma Obreg, gespecialiseerd in verlichting en elektriciteit, fusioneren en gaan verder onder de naam Cebeo. Beide bedrijven werken op dat moment al enkele jaren samen onder de vleugels van de Franse Sonepar groep. Cebeo telt in 1999 450 werknemers en is met 22 verkooppunten de marktleider in België. De hoofdzetel bevindt zich in Kuurne, de thuisbasis van CBC Electro.

 

Overname

2000

De geschiedenis van Cebeo wordt gekenmerkt door organische groei en een reeks strategische acquisities van andere groothandels in elektrisch materiaal. De eerste in het rijtje zijn Technische Unie België (Antwerpen) en Legrand Electro (Lubbeek) in 2000.

 

distributiecentrum

2003

Als marktleider wil Cebeo toonaangevend zijn op vlak van dienstverlening aan klanten. Daarom wordt er in 2003 een nieuw distributiecentrum gebouwd in Moeskroen ter aanvulling op het uitgebreide filialennetwerk. Dankzij de ruime voorraad kunnen klanten steeds rekenen op een snelle en efficiënte levering van hun bestellingen.

 

 

Alexander Dewulf

2007

Overname van de groep Unilectric nv (Waver).

2008

Alexander Dewulf komt aan het roer als CEO van Cebeo. Hij werkte voorheen bij grote bedrijven zoals Siemens.

2012

De vestigingen van Cebeo in Kuurne, Deinze, Gent en Zwijndrecht verhuizen naar het huidige hoofdkantoor langs de E17 in Waregem, waar ook een showroom en een verkooppunt voor regionale professionele klanten worden geopend.

2012-2018

Op enkele jaren tijd integreert Cebeo achtereenvolgens Elektra Van Wesemael nv (Erembodegem), VANO Shop (Moeskroen), Vanas Beyond Tools (Kruibeke), Alfa Elektriciteit (Lokeren), Cheyns (Kortrijk), Vandecappelle Solutions Partner (Wetteren) en Claessen ELGB (Hasselt). Door de overnames van deze sterke en gezonde bedrijven groeit Cebeo uit tot de onbetwiste Belgische marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen

Cebeo HQ Waregem

 

 

Régis André, CEO Cebeo

2021

Na 13 jaar als CEO start Alexander Dewulf met een internationale missie voor de Sonepar groep. Sinds 1 januari 2021 heeft Cebeo een nieuwe CEO: Régis André. De Fransman komt over van het Franse CGED, onderdeel van Sonepar Frankrijk, waar hij ook CEO was.

In juli 2021 wordt ‘Cebeo Solutions for Industry’ opgezet. Deze activiteit bundelt en combineert de vaardigheden van de teams van Cebeo en Vandecappelle. Het doel is om een hoge toegevoegde waarde te leveren binnen het segment van de machinebouw en de industriële automatisering, en om technische ondersteuning te bieden aan de andere activiteiten van Cebeo op de industriële markt. De evolutie naar geconnecteerde en slimme machines en processen draagt bij tot een sterkere klantenondersteuning en verhoogt de productiviteit en efficiëntie.

Meer lezen over ‘Cebeo Solutions for Industry’ 

 

Cebeo viert zijn 100-jarig bestaan

Technologie 2019

Nieuw CDC Blandain

2022

Cebeo viert zijn 100-jarig bestaan en bezegelt dat onder andere met een nieuwe editie van Cebeo Technologie, de tweejaarlijkse professionele beurs voor onze klanten in de residentiële, tertiaire en industriële markt. Van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 mei 2022 schetsen we een beeld van alle innovaties op het gebied van elektrotechniek en HVAC, en dit in nauwe samenwerking met meer dan 150 topfabrikanten.

In 2022 starten we ook met de bouw van een gloednieuw Cebeo Distribution Center in Blandain (Doornik), om zo de verdere groei te ondersteunen met meer opslagcapaciteit en vlottere processen.

Meer lezen over ons nieuwe logistieke hart

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO INSIGHTS 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.