You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Werk in alle comfort en veiligheid met fluke test- en meetapparatuur

 

Fluke test- en meetapparatuur

Als wereldleider op het gebied van compacte, professionele test- en meetapparatuur, kon Fluke niet ontbreken in deze Cebeo Buildings die de nadruk legt op comfort voor de tertiaire installateur. Hoewel de focus van Fluke voornamelijk op veiligheid ligt, spreekt het voor zich dat je als installateur eveneens comfortabel aan de slag kunt dankzij de toestellen van Fluke.

 

 

Strenge kwaliteitsnormen

“Fluke ontstond 73 jaar geleden als eerste organisatie die digitale multimeters ontwikkelde. Intussen groeiden we uit tot de wereldwijde nummer één in meetapparatuur,” vertelt Christophe Dhaese, Distribution Account Manager Benelux bij Fluke. “Onze toestellen hebben niet enkel een sterke reputatie wat betreft draagbaarheid, robuustheid, nauwkeurigheid en veiligheid, maar volgen ook de strengste kwaliteitsnormen. Hoewel bepaalde Europese normen niet altijd van toepassing zijn voor België, is ons advies voor elke installateur: test en meet steeds in alle veiligheid.”

 

Spanningsloos werken

Christophe: “De tweepolige spannings- en doorbeltesters van Fluke (T90 tot T150) meten enerzijds spanning; anderzijds zijn het uiterst handige indicators om vast te stellen dat er net géén spanning aanwezig is. Zo ben je als installateur 100% zeker dat je spanningsloos aan een circuit kunt werken, volgens de EN61243-3. Hoewel dit niet verplicht is in België, luidt ons advies: neem geen onnodige risico’s!”

 

Energiezuinigheid voorop

“De eindgebruiker kan pas comfortabel werken of wonen wanneer het gebouw voldoet aan de geldende normen rond energiezuinigheid.”

 

Energiezuinigheid voorop

“De eindgebruiker kan pas comfortabel werken of wonen wanneer het gebouw voldoet aan de geldende normen rond energiezuinigheid,” weet Christophe. “Omgekeerd, wanneer door een verkeerde plaatsing van bijvoorbeeld ramen of rolluikkasten de isolatie niet goed aansluit, is het mogelijk dat daartussen een koude zone ontstaat. Deze koude zone kan abnormale koude of warmte veroorzaken en daardoor condens. In eerste instantieis dit niet zichtbaar met het blote oog, waarbij een warmtebeeldcamera zoals de TIS60 duidelijk inzicht kan brengen.”

“Daarnaast vervaardigen we mobiele dataloggers, die het mogelijk maken om aan te tonen dat je, bijvoorbeeld als directeur van een organisatie of een ziekenhuis, actief maatregelen neemt die CO2-reductie bewerkstelligen. Tot slot zetten we met z’n allen meer en meer in op hernieuwbare energie. Fluke biedt niet alleen apparatuur om de correcte werking van een laadpaal te testen, maar evenzeer apparatuur voor ontwerp en onderzoek van PV-installaties,” besluit Christophe.

 

Vaak terugkerende problemen of vragen van installateurs ?

 

“Ik meet een spanning die er eigenlijk niet is.”

De Fluke 116 heeft een speciale functie om foutieve aflezingen door fantoomspanning te voorkomen. Dit probleem komt vooral voor bij HVAC-installateurs.

“Bij mijn eindklant springt er af en toe een zekering; mogelijks komt dit door de warmtepomp.”

De Fluke 368 FC True RMS-lekstroomtang helpt installateurs om lekstromen te meten, loggen en identificeren.

“Ik wil graag ‘abnormale’ temperatuurverschillen in een elektrisch verdeelbord identificeren.”

Met de Fluke PTI120 thermische camera heb je een perfecte tool in handen om dit inzichtelijk te krijgen in één oogopslag.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO BUILDINGS 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.