You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zelfconsumptie - Energiemanagement en de thuisbatterij

Laat je zonne-energie maximaal renderen

Laat je zonne-energie maximaal renderen

Begin dit jaar besliste het Grondwettelijk Hof op vraag van de VREG het recht op de terugdraaiende teller voor PV-installaties te vernietigen. Zonnepaneeleigenaars kunnen nu nog tot ten laatste 2025 uitstel vragen voor de digitale meter. We hoeven dit echter niet noodzakelijk als iets negatiefs te bestempelen, integendeel. De digitale meter opent deuren naar meer zelfconsumptie. Ontdek samen met ons, hoe.

LEES VERDER


 

download volledig dossier

bekijk volledig dossier

 


Smappee - efficiënter energiebeheer

Stap 1: monitoren, stap 2: thuisbatterij overwegen

Sinds 2012 ontwerpt Smappee systemen die gezinnen helpen om efficiënter met energie om te gaan. “De afgelopen jaren steeg de interesse voor een efficiënter energiebeheer met mondjesmaat. Door de recente exit van de terugdraaiende teller zoeken eindklanten nu sneller nieuwe manieren om hun PV-panelen te laten renderen. Ons advies? Ga niet halsoverkop over tot de aankoop van een thuisbatterij, maar begin bij het begin: krijg inzicht in het verbruik.”

LEES VERDER

100% recycleerbare batterij

Enige speler met 100% recycleerbare batterij

De komst van de digitale meter zorgt voor meer inzicht in het energieverbruik op jaarbasis. Om actief aan zelfconsumptie te doen is een gedetailleerd inzicht echter broodnodig. Hier komt onder andere BlueSky Energy, producent van de GREENROCK zoutwaterbatterij, in the picture. Extra troef? Met hun zoutwaterbatterij zijn ze momenteel de enige speler op de markt met een 100% recycleerbare batterij.

LEES VERDER

energiemanagement aan Howest

Met de digitale meter neem je controle over je energiefactuur

Een interview met de lector van de bacheloropleiding energiemanagement aan Howest leert ons waarom we beter nú meestappen in het digitale meterverhaal, en niet nog eens vijf jaar wachten.

LEES VERDER

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.