You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo is partner voor installateur en bouwheer

Een verlichtingsarmatuur mag nog zo perfect in een catalogus staan, het effect en de kleurweergave in een fysieke ruimte vallen moeilijk in te schatten op papier. Terwijl voor een installateur technische en praktische aspecten primeren, overheerst voor de bouwheer veelal het esthetische. Cebeo is zich bewust van deze verschillende belangen.

De oplossing? Installateur en bouwheer samenbrengen, in de showroom van de fabrikant. De meerwaarde die zo’n gezamenlijk bezoek kan betekenen, valt niet te onderschatten. Pal achter de Oostendse luchthaven, in de weidse velden, ligt de hoeve van Stefaan Michiels en Mieke Berton. Een voormalige schuur werd omgebouwd tot woonunit. Door de specifieke inrichting: een mezzanine, een hoge nok en raampartij, moest er grondig worden nagedacht over de verlichting.

Installateur tipt Cebeo specialist

Via hun installateur, Gino Annys BVBA, kwam het koppel terecht bij Alain Florée, Extern Specialist verlichting bij Cebeo. Hij maakte een studie en tekende een lichtplan uit, met een oplossing van Delta Light als uitkomst. “Alain had ons de armaturen laten zien in de catalogus, maar we waren niet onmiddellijk overtuigd van de grote cirkelvormige armaturen voor boven de eettafel. En ook het effect van de wandarmaturen konden we moeilijk inschatten”, vertelt de bouwheer.

Bouwheer geruststellen

“Als specialist komen wij dagelijks in aanraking met de voorgestelde oplossingen. Het hoeft niet te verwonderen dat een eindklant zich moeilijker een beeld kan vormen”, weet Alain Florée. “De oplossing lag voor de hand: een bezoek aan de showroom van de fabrikant, Delta Light. Stefaan Michiels vult aan: “Daar konden we wel een aantal zaken aftoetsen, zoals de hoogte en de afstand tussen de pendels, de effectieve grootte van de armaturen… Dat hielp ons een stuk vooruit.”

“Als specialist komen wij dagelijks in aanraking met de voorgestelde oplossingen. Het hoeft niet te verwonderen dat een eindklant zich moeilijker een beeld kan vormen”

“Als verlichtingsspecialist kan ik goed bepalen welke de nodige lichtsterktes zijn. Mijn taak is dan om de bouwheer gerust te stellen, wat ook lukte”, aldus nog Alain Florée. “Maar ik ga nooit zonder de betrokken installateur naar een showroom. Ook deze keer niet.”

Zonder misverstanden

“Voor mij is zo’n bezoek in de showroom van de fabrikant, samen met een specialist van Cebeo, dubbel interessant”, pikt installateur Gino Annys in. “Zo kan ik inschatten of de voorgestelde producten ter plaatse realiseerbaar zijn, en of bijvoorbeeld Nico Home Control toepasbaar is. Als alle partijen tegelijk aanwezig zijn sluit je bijna alle misverstanden door slechte communicatie uit. Uiteindelijk is ons doel hetzelfde: een eindklant die tevreden is.”

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.