You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Gloednieuw gebouw FANUC komt volledig tot zijn recht dankzij verlichting

Delta Light, Doxis, Euro-Luce, Opple … Het zijn slechts enkele merken uit het uitgebreide scala aan verlichtingsarmaturen dat Cebeo aanbiedt. “Dat er bij Cebeo over verschillende merken en toestellen heen gezocht wordt naar de beste oplossing voor elk onderdeel van een project, was voor ons een absoluut pluspunt”, vertelt Dieter Debaillie, Technical Manager bij FANUC Benelux. Hij vertrouwde voor de verlichting van hun nieuwe pand op de expertise van installateur Pieter Beckx (PB Domotics) en Cebeo-lichtspecialist Karen Bertels.

 

Wow-effect

FANUC Corporation is één van de wereldleiders op het gebied van fabrieksautomatisering voor CNC-besturingssystemen, robots en productiemachines. In Mechelen vinden we FANUC Benelux, het kantoor dat instaat voor de verkoop, service en support voor de Benelux.

Sinds kort op een nieuwe locatie, met een groter, gloednieuw gebouw dat klaar is voor de toekomst. “Vooral onze showroom, waar we dagelijks bezoekers verwelkomen, kon een uitbreiding en upgrade gebruiken,” vertelt Dieter. “Het gehoopte wow-effect is bereikt: klanten zijn sprakeloos en medewerkers zijn dolenthousiast om in de kersverse kantoren aan de slag te gaan.”


Lichtstudie

Gewapend met een moodboard van een interieurarchitecte klopte Dieter aan bij installateur Pieter. Deze laatste bracht Dieter in contact met Karen Bertels, extern lichtspecialist bij Cebeo.

Karen maakte, op basis van de sfeer van het moodboard, een uitgebreide studie en tekende een lichtplan uit, met oplossingen van verschillende fabrikanten waaronder Delta Light, Doxis, Euro-Luce, Opple …

“Vooral de superloops van Delta Light en het feit dat er rekening werd gehouden met de diverse noden zowel voor de showroom als voor de kantoren, overtuigden ons om voor Cebeo te kiezen,” aldus Dieter.

FANUC

 

DALI-sturing

De kantoren, het magazijn en de showroom tellen maar liefst 640 unieke armaturen. Pieter: “Aan elk armatuur is een intelligente driver bevestigd. Via 10 DALI-controllers met telkens 64 drivers zijn alle armaturen gekoppeld op het domoticasysteem.

Deze kunnen individueel en in groep aangestuurd worden.” Dieter pikt in: “Voor de high-level programmatie deden wij beroep op een externe partner, maar dankzij de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het systeem zijn wij in staat om dit zelf verder op punt te stellen. Bovendien zitten naast de verlichting ook de airco en ventilatie op de KNX-technologie geïntegreerd, dit alles via één display (per kantoor) bedienbaar.”

 

FANUC


Totaalpakket

Cebeo mocht naast de verlichting ook heel wat meters kabel en enkele laadpalen aanleveren. “Een totaalpakket dus”, menen Dieter en Pieter, “en voor alles omtrent verlichting hadden we één aanspreekpunt: Karen.

Er werd meegedacht en aanpassingen werden snel en met de glimlach doorgevoerd. Voor de andere producten konden we terecht bij Joris Van Der Linden en zijn team van het Cebeo-filiaal te Mechelen.”

 

 

Gebruikte oplossingen
 
  • Delta Light: Superloops

  • Doxis: LED-liners 35 en 40 – pendelende profielen en meer dan 200 meter inbouwprofiel (met geïntegreerde noodmodules)

  • Opple: DALI-panelen en downlights

  • RZB: 3f rail en spots

  • Euro-Luce: TRL-lichtlijnen voor de magazijnen

  • SG: inbouwspots

  • BEGA: bolderarmaturen

  • EVBox: laadpalen


De grootste leveringen vertrokken rechtstreeks van de fabrikant naar de werf.
Kleinere orders liepen via het Cebeo-filiaal in Mechelen, op nog geen 10 kilometer van de werf van FANUC.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.