You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Hier komen we echt tot rust

Michael Buttenaere, zaakvoerder van Elektro Buttenaere, verhuisde in januari met zijn gezin naar de woning boven zijn nieuwe zaak. Het werd een stijlvolle, en vooral energiezuinige loft. De domotica van Qbus stuurt de LED-verlichting, zonnewering, toegangscontrole en audio aan. Terwijl de 54 PV panelen voldoende energie bieden voor de verwarming en verlichting in de werkplaats en het woongedeelte. Een totaalproject dus, waarbij de begeleiding door Cebeo meer dan welkom was.

‘Ecologie’ was van meet af aan een belangrijke drijfveer voor de eigenaar. Naast de zonne-energie die de PV-installatie opwekt voor verlichting, laadpalen en warmtepomp, zorgt een zonneboiler voor de verwarming van het sanitair water. En de Zehnder ventilatie-unit met ComfoCool ventileert én houdt de temperaturen in de woonunit aangenaam.

Twee circuits

“Voor de integratie van de gewenste technieken konden we niet zonder de hulp van Cebeo. Noch domotica of verlichting vallen binnen onze standaard werkzaamheden als installatiebedrijf van HVAC”, opent Michael Buttenaere, Cebeo klant én eindgebruiker in dit bijzondere project. “Een belangrijke voorwaarde was dat de twee sturingssystemen – van de zaak en de woning – naast elkaar konden functioneren.”

Want over enkele jaren wil het koppel het appartement kunnen verhuren. “Het is dan niet de bedoeling dat een toekomstige huurder met de verlichting of camerabewaking van het magazijn en de bureaus gaat ‘knoeien’. Het moeten dus twee autonome  systemen zijn.”

 

Functioneel en esthetisch

En dat kon, zonder probleem. “Enkel mijn vrouw en ik hebben via de app toegang tot de deurpost van de ingang naar de woning. We wonen hier bijzonder graag. Er is veel aandacht besteed aan de verlichting, die echt gezien mag worden. Cebeo stelde Delta Light voor, terwijl in de bureaus en atelier de keuze op SLV en Philips viel. Zowel boven de eettafel als in de keuken zijn de armaturen functioneel en esthetisch. Via de Qbus app, of met een wandschakelaar stuur ik de verlichtingsniveaus en de zonnewering bij. En in toilet en de gang plaatsten we enkele bewegingsmelders.“

butt

 

Dlink acces points

“Cebeo maakte een heatmap van het hele gebouw, en baseerde zich daarop voor de plaatsing van extra acces points op strategische plaatsen.”

Om alle sturing ook vlot te laten verlopen, is een performant netwerk een must. “Cebeo maakte een heatmap van het hele gebouw, en baseerde zich daarop voor de plaatsing van extra acces points op strategische plaatsen. We installeerden twee extra DLink acces points, één in de keuken en één in de woonkamer. Ze gaan op in het interieur, vind ik. En we hebben nooit af te rekenen met slechte wifi! Al woon ik boven mijn werk, hier kom ik echt tot rust”, besluit Michael Buttenaere.

 


Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.