You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Electro Technics plaatste PV-installatie bij Plusquin Brandstoffen

“Partnership met Cebeo wapent ons voor mooie realisaties op projectmarkt”


Vertrouwen is de basis van elke samenwerking. Dat beseft Roberto Porco, zaakvoerder van Electro Technics uit Bilzen, maar al te goed. De specialist in airco en elektriciteitswerken voor de projectmarkt is al jaren een trouwe klant van Cebeo en koestert de uitstekende relatie met William Guillaume, intern HVAC-specialist bij Cebeo Hasselt. “Cebeo neemt ons heel wat voorbereidend werk uit handen, waardoor wij ons op de eigenlijke installatie zelf kunnen focussen. Daar plukken ook onze klanten de vruchten van.” Steve Plusquin, zaakvoerder van de gelijknamige brandstoffenhandel, kan dat alleen maar beamen.

De samenwerking tussen Electro Technics en William Guillaume heeft stevige wortels. “We kennen elkaar al ongeveer 15 jaar. William werkte bij Claessen ELGB toen die onderneming in 2018 door Cebeo werd overgenomen”, graaft Roberto Porco in zijn geheugen. “Ik was op dat moment ook al klant bij Cebeo, de overname liet toe om de krachten nog steviger te bundelen. We werken vandaag met twee leveranciers, waarvan Cebeo met voorsprong de grootste is. Zij leveren toch 60 à 70% van alle materialen die wij nodig hebben voor de uitvoering van onze projecten.”

Eigen consumptie

Eén van die realisaties gebeurde in het najaar van 2020 bij Plusquin Brandstoffen uit Bilzen. “Die mensen zijn buren van ons”, verduidelijkt Roberto. “Omdat zij naast een tankstation ook een carwash uitbaten en over een shop met een warme keuken en talrijke koelkasten beschikken, consumeren zij overdag heel wat energie. Door de almaar oplopende elektriciteitsfactuur waren ze op zoek naar de juiste oplossing om zelf in hun energiebehoefte te voorzien. Dat heeft geleid tot een project waarbij we 230 zonnepanelen op hun daken hebben voorzien, die 70 kW aan energie leveren. De installatie behelsde ook 2 SMA-omvormers van 25 kW.”

Door de ruime ervaring die Electro Technics al opdeed bij dergelijke projecten, verliep de installatie zonder noemenswaardige problemen. “De accommodatie telt twee gebouwen. Op het hoofdgebouw installeerden we 154 zonnepanelen, op het bijgebouw 76. De verbinding tussen die twee panden vormde de grootste uitdaging, maar ook dat is vlekkeloos verlopen. Bovendien is een installatie op platte daken altijd eenvoudiger”, blikt Roberto terug.

Zuidopstelling

Plusquin Brandstoffen sloot een injectiecontract af om het overschot aan opgewekte energie op het net te steken, maar in eerste instantie is het de bedoeling om de opgewekte elektriciteit zelf te consumeren. “Omdat die mensen het leeuwendeel van de stroom overdag gebruiken, was een zuidopstelling van de PV-panelen ideaal”, vult William Guillaume aan.

Door de jarenlange samenwerking zijn Electro Technics en Cebeo intussen perfect op elkaar ingespeeld. “De voorbereiding van elk totaalproject verloopt volgens hetzelfde patroon”, pikt Roberto Porco in. “Wij sturen het dossier door naar William, die de offerte en de configuratie van de installatie verzorgt volgens de wensen van de klant. Op die manier neemt hij ons heel wat voorbereidend werk uit handen en kunnen wij ons concentreren op onze kernactiviteit: de installatie zelf. Dankzij vormingsmomenten die we in het verleden bij Cebeo volgden, hebben we veel knowhow over onder meer zonnepanelen en laadpalen verzameld. Die informatie is erg nuttig om onze eindklanten de juiste oplossingen voor te stellen.”

“De opleidingen bij Cebeo zijn erg nuttig en helpen om onze eindklanten de juiste oplossingen voor te stellen.”

Roberto Porco, zaakvoerder van Electro Technics uit Bilzen

 

230 zonnepanelen / 2 SMA-omvormers

 

Afspraak is afspraak

Steve Plusquin, zaakvoerder van Plusquin Brandstoffen, is alvast in de wolken over de voortreffelijke samenwerking. “Ik ben er volledig van overtuigd dat de installatie helemaal volgens de regels van de kunst is gebeurd. Electro Technics is echt een topbedrijf om mee samen te werken. Het team rond Roberto komt elke gemaakte afspraak voor 200% na. Voor mij is het dan ook de logica zelve om zijn diensten overal aan te bevelen. Als we in de toekomst opnieuw in elektriciteitsvoorzieningen zullen investeren, zal dat zeker weer met onze Bilzense buur zijn.”

Steve overwoog bijvoorbeeld al de installatie van snellaadpalen voor elektrische voertuigen, maar daarvoor is het nog te vroeg. “Onze PV-installatie wekt niet genoeg vermogen op om dat mogelijk te maken. Bovendien zouden er ook nog werken aan onze hoogspanningscabine nodig zijn. Op langere termijn kunnen we dat scenario opnieuw bekijken, maar intussen ben ik al lang tevreden over de professionele service waarvan ik heb mogen genieten bij de investering in de PV-installatie”, besluit hij.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat de installatie helemaal volgens de regels van de kunst is gebeurd.”

Steve Plusquin, zaakvoerder Plusquin Brandstoffen

 

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.