You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Stobart plukt vruchten van krachtige tripartite

Heveco, Schneider Electric en Cebeo


Vooruitstrevende oplossingen van de juiste partners kunnen het serviceniveau van een onderneming gevoelig opkrikken. Dat mocht het management van Eddie Stobart recent nog aan den lijve ondervinden. De onderneming kon rekenen op de gespecialiseerde diensten van Heveco, dat met de juiste systemen van Schneider Electric en de expertise van het Cebeo Competence Center over de ideale troeven beschikte om de klant op zijn wenken te bedienen.

Eddie Stobart, het bedrijf dat door de gelijknamige man in 1970 werd gesticht, is een toonaangevende speler in de ‘supply chain’-sector. Vanuit het Verenigd Koninkrijk werkt het aan expansie in heel Europa. De logistieke poot van de firma nam zijn intrek in Genk. Een belangrijke prioriteit was een update van de elektriciteitsinstallaties. Daarvoor klopte het aan bij Heveco uit Genk, gespecialiseerd in industriële elektriciteitswerken en automatisering.

 

“De belangrijkste uitdaging was het opbouwen van de nieuwe cabine naast de bestaande.”

Bart Nouwen, Heveco

 

“Op de site was er een oudere hoogspanningscabine van 250 kVA aanwezig”, vertelt Bart Nouwen, bestuurder van Heveco. “Die was aan vernieuwing toe. Stobart deed beroep op onze diensten voor de installatie van een nieuw inkoopstation van 630 kVA. Eveneens noodzakelijk was de installatie van een RMU (Ring Main Unit). De belangrijkste uitdaging was dat we die cabine moesten opbouwen naast de bestaande: alles moest in dienst blijven, in functie van een zo kort mogelijke stilstand. Daar zijn we goed in geslaagd.”

Achter de nieuwe transfo plaatste Heveco een Smart Panel van Schneider Electric, geleverd door Cebeo. “Intussen hebben we er ook twintig laadpalen voorzien en aangesloten op een voetpadkast. Als autotransporteur vindt Stobart het namelijk belangrijk zijn serviceniveau te vergroten door elektrische voertuigen op hun site op te laden, zodat dit niet in de fabriek of bij de autodealer moet gebeuren.”

 

“Smart Panels connecteren gesofisticeerde hardware met vernieuwende software.”

Mathy Rabsahl, Schneider Electric

 

Cebeo

Smart Panels

Heveco is een Certified EcoXpert Partner Low Voltage Panels van Schneider Electric en behoort daardoor tot een select netwerk van partners dat door Schneider Electric is opgeleid om expertise te verwerven op het gebied van vermogensdistributieborden en Smart Panels.

“Smart Panels zijn een EcoStruxure Power-oplossing van Schneider Electric die diverse voordelen biedt”, vult Mathy Rabsahl, Account Manager Electrical Distribution & Industry bij Schneider Electric, aan. “Ze connecteren gesofisticeerde hardware met vernieuwende software. Het bord is bovendien uitgerust met een meetfunctie, die voortdurend nagaat hoeveel energie er wordt geconsumeerd en waar er besparingsmogelijkheden zijn. Die cruciale informatie laat toe om de operationele efficiëntie te verbeteren. Doordat het systeem het totale energetische plaatje monitort, becijfert het ook welk vermogen er beschikbaar is om elektrisch te laden. Op die manier kan het op een perfecte manier het EVlink Load Management System aansturen. Deze oplossing herverdeelt de belasting op het elektrische systeem in functie van de laadinfrastructuur voor elektrische wagens.”

 

“Heveco vertrouwde het Cebeo Competence Center de configuratie van de Prisma P-borden toe.”

Koen Putzeis, Cebeo

 

Cebeo levert ‘just in time’, ‘just in place’

Bij dit project bewees de synergie tussen de specialisten van Schneider Electric en Cebeo opnieuw zijn grote waarde. “Heveco vertrouwde het Cebeo Competence Center Prisma de configuratie van de Prisma P-borden toe”, verklaart Koen Putzeis, Account Manager voor Cebeo in Limburg. “In functie van een zo efficiënt mogelijke toepassing, hebben we in overleg met de mensen van Heveco regelmatig alles opnieuw berekend. Daarnaast stonden we ook stil bij de behoefte die Stobart had op vlak van elektrische mobiliteit. We hebben daarop geanticipeerd met de selectie en levering van de juiste laadpalen. Gezien de huidige uitdagingen op vlak van leveringstermijnen, hebben we alle zeilen bijgezet om alle materialen ‘just in time’ en ‘just in place’ te leveren, zodat het project tijdig kon worden afgerond.”

De tevredenheid van de klant weerspiegelde zich al in een extra opdracht: begin 2022 stond Heveco in voor de uitbreiding van de laagspanning en de inkoppeling van het AC-gedeelte. “Stobart investeert in een PV-installatie, zodat die de stroom kan leveren voor het opladen van elektrische wagens. Daarom voorzien wij nog een uitbreiding van de Prisma P-kasten, waarin we ook een netontkoppelingsrelais Sepam B22 van Schneider Electric zullen integreren. Dit beveiligingsrelais is essentieel voor het controleren van de netkwaliteit. Uiteraard zal Cebeo ook deze oplossingen leveren.”


Cebeo

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.