You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Televic en Cebeo maken 242 Ghanese scholen "smart"

Onderwijs wordt steeds meer digitaal. Ook de Ghanese overheid wil prioritair inzetten op onderwijs, en wees het Izegemse Televic daarom het omvangrijke project toe om 242 secundaire scholen uit te rusten met hun oplossing AVIDAnet. De elektrische verdeelkasten werden als “bouwpakketten” samengesteld in België, en Cebeo was een belangrijke schakel in de complexe logistieke organisatie.

 

AVIDAnet

“Voor de smart class rooms gebruikten we het software platform AVIDAnet, een ontwikkeling van Televic Education”, opent Erwin Welleman, Project Director Africa. “De leraar heeft te allen tijde zicht op wat de leerlingen doen op hun pc. De mogelijkheid om one-to-one, one-to-few en one-to-all te communiceren via een systeem met headsets, is een enorme kracht in heterogene klasgroepen, waarmee we in Ghana te maken hadden. En uiteraard staat het systeem in connectie met de cloud.”

 

Spanning

“Een heikel punt was dat het plaatselijke stroomnet sterk leed onder harmonische vervuiling. Om die schommelingen op te vangen, ontwikkelde Televic een power management system. Cebeo begeleidde ons met hun technische expertise ook in onze keuze voor de juiste overspanningsbeveiliging. De Cebeo-specialisten raadden ons Dehnguard aan, een oplossing die garant stond voor dat cruciale element in ons project.”

 

"Cebeo begeleidde ons met hun technische expertise ook in onze keuze voor de juiste overspanningsbeveiliging."

 

Uitdagingen

“De uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden in Ghana, waren niet min.”

  • Zo was er uiteraard de hitte. Die bemoeilijkt niet alleen het werk van de technici, ook de apparatuur heeft te lijden onder temperaturen van 35°C.
  • Ook het typische Ghansese stof kan enorme schade aanrichten. Het kruipt overal tussen met alle gevolgen van dien op de apparatuur.
  • De extreme vochtigheid is nog zo’n factor waartegen we onze kasten moesten beschermen.”

Televic slaagde erin een oplossing samen te stellen die alle bovengenoemde hinderpalen wist te omzeilen, en volledig op de Afrikaanse markt is afgestemd.

 

Logistieke operatie

“Dankzij de enorme stock van Cebeo en de fabrikant, kwam de aanlevering nooit in gevaar. Cebeo leverde alle componenten met de precieze benodigde kabellengte aan de Waak in Kuurne, waar men 242 “bouwpakketten” voor evenveel elektrische kasten samenstelde.”

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.