You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Unieke takel in Europa voor ArcelorMittal

Wanneer een takel uit bouwjaar 1963 niet langer veilig wordt bevonden, is dat niet zomaar een kwestie van één-op-één vervangen, en klaar. Het vereist de expertise van een specialist. Een kolfje naar de hand van de LEQ (Lifting Equipment) afdeling van Cebeo Temse.

Ze ontwierpen een takel op maat, een uniek exemplaar in Europa. De nu volledig elektronische takel vervangt het mechanisch model, en dat allemaal zo’n 65 meter boven de grond.

Een keuring bij staalproducent ArcelorMittal toonde aan dat hun mechanische takel niet meer aan alle veiligheidsvoorschriften voldeed. Normaal gezien wordt er dan in eerste instantie gekeken naar documentatie over het te vervangen exemplaar.

Maar omdat het hier om zo’n oud exemplaar ging, waren die papieren niet langer beschikbaar. Het project begon dus met de uitvoering van een volledige opmeting en de nodige berekeningen.

Een intens werk, dat Cebeo van A tot Z begeleidde. Ook het werken op een hoogte van 65 meter vroeg maximale inspanningen om de veiligheid tijdens de voorbereiding en uitvoering van de werken te garanderen.   

Ingebouwde veiligheidsprogramma’s

De LEQ-specialisten van Cebeo ontwierpen de takel, op basis van hun voorafgaande studie. Ze pakten ook de samenstelling van de verschillende sturingskasten aan, en bekabelden de installatie van A tot Z. De nieuwe takel is een elektronisch model, en zit ook zelf vol veiligheidsprogramma’s. Die laten toe om tijdens het takelen tal van parameters te registeren. De risicofactoren zijn dan ook herleid tot een absoluut minimum.

De LEQ-specialisten van Cebeo ontwierpen de takel, op basis van hun voorafgaande studie. Ze pakten de samenstelling van de verschillende sturingskasten aan, en bekabelden de installatie van A tot Z.

Resultaat is dus een 100% veilige takel, met een hijscapaciteit van liefst 5 ton. Dankzij het maatwerk van de Cebeo specialisten een uniek exemplaar in Europa!

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.