You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Nieuwe giethars van 3M voor een eenvoudige en betrouwbare verwerking

Meng. Giet. Klaar.

3m

Gietharsen staan garant voor betrouwbare en veilige elektrische verbindingen bij het aansluiten of vertakken van kabels. Met de 3M Scotchcast™ 4 GS epoxyhars is deze taak nu nog eenvoudiger uit te voeren. Het nieuwe product combineert de verbeterde functionele toepassingsmogelijkheden met een hoge veiligheid en duurzaamheid.

Verbindingen van giethars zorgen voor een mechanische bescherming van de kabels, garanderen de stabiliteit en waarborgen een hoge elektrische isolatie. De Scotchcast 4 GS epoxyhars biedt de volgende voordelen: het materiaal is bijzonder waterbestendig, opslagstabiel en scoort met zijn robuustheid (hardheid: Shore D80). Bovendien biedt deze nieuwe ontwikkeling een scala aan specifieke eigenschappen die veel verder gaan dan bij conventionele epoxyharsen.

 

Veilig in gebruik en verwerking

Scotchcast Hars 4 GS is in tegenstelling tot conventionele gietharsen voor kabelverbindingen een CMR-vrije hars (CMR staat voor Carcinogenic, Mutagenic and toxic to Reproduction). Het product bevat derhalve geen kankerverwekkende, mutagene, of voor de voortplanting giftige stoffen. Het gebruik van deze stoffen is in principe niet verboden, maar het vrijwillig afzien hiervan door 3M vereenvoudigt het gebruik van het product voor elektromonteurs en minimaliseert eventuele risico's bij de omgang met epoxyhars.

Een praktische noviteit voor het aanleggen van een professionele kabelverbinding is de kleurindicator van deze giethars. Door kleurveranderingen kan de installateur in één oogopslag zien wanneer het mengproces kan worden voltooid (kleur verandert in groen) en wanneer de hars is uitgehard (kleur verandert van groen in blauw). De kleurindicator zorgt zo voor een ongecompliceerd en betrouwbaar installatieproces. Bovendien ligt de temperatuur bij de uitharding van de nieuwe giethars duidelijk lager dan bij vergelijkbare epoxyharsen.

3m

 

3m

Transparante tweecomponenten-zak met geïntegreerde tuit voorkomt contact met de hars tijdens uitgieten.

3m

2-componenten zak wordt met de hand opengetrokken om hars en verharder te mengen.

3m

2 minuten: Hars wordt groen, wat duidt op een perfecte menging.

 

3m

Zichtbare kleurverandering. Mengsel is klaar om te gieten.

3m

Plaats de tuit op de gietmof, draai hem een kwart slag om de hars vrij te geven en vul de gietmof.

3m

30 minuten: Hars verandert naar blauwe kleur die aanduidt dat de uitharding heeft plaatsgevonden.

 

Waterbestendig en duurzaam

Een ander voordeel is de wederom verbeterde waterbestendigheid. De giethars verhardt probleemloos in aanwezigheid van water, zonder schuim- of gasvorming, zelfs niet wanneer het uitharden onder water plaatsvindt. Dankzij deze waterbestendigheid wordt de stabiliteit bij opslag verhoogd. De Scotchcast 4 GS epoxyhars overtuigt ook op het gebied van duurzaamheid. De amineharder in deel B bestaat voor meer dan 60 procent uit hernieuwbare, bio-regeneratieve grondstoffen, zonder dat daarbij een concurrentiesituatie met de voedselproductie plaatsvindt - een voordeel voor zowel het milieu als de gebruiker.

 


 

3m

3m

BEKIJK harszakken

BEKIJK gietmoffen

 


 
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.