You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

4 dingen die je moet doen alvorens de netvoedingskwaliteit te meten

fluke


1. Begrijp het probleem/de symptomen

Alvorens elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden of eerste metingen van de netvoedingskwaliteit uit te voeren, is het aan te bevelen om u zelf een beeld te verschaffen van wat er precies gebeurt, met name als u werkt in een onbekende omgeving.

Als het om specifieke machines gaat, kan een gesprek met de operator van de apparatuur vaak inzicht verschaffen in de mogelijke oorzaak van een probleem.

2. Begrijp de omgeving

Indien beschikbaar, kunnen schematische voorstellingen van onschatbare waarde zijn om te zien hoe alle belastingen worden gevoed.

Soms laten de schema's zien dat er in een stroomkring een gevoelige belasting aanwezig is die apparatuur voedt waarvan bekend is dat deze bepaalde soorten afwijkingen in de netvoedingskwaliteit veroorzaakt.

Dergelijke schema's helpen ook bij het opstellen van een schema met daarop de plaats waar het meetinstrument voor de netvoedingskwaliteit het best kan worden aangesloten en met vragen betreffende de basisinstellingen, zoals het type voeding en de nominale spanning.

Controleer de elektrische aansluitingen en inspecteer vervolgens snel de panelen om te zien of er iets loszit of gevaar loopt oververhit te raken. In dit stadium kan een warmtebeeldcamera handig zijn voor het snel opsporen van oververhitte onderbrekers of aansluitingen.

3. Sluit het meetinstrument voor de netvoedingskwaliteit aan

Sluit de spanningsmeetsnoeren aan op het meetinstrument; let daarbij op dat het label van elke connector overeenkomt met het corresponderende label op het instrument.

Sluit de spanningsmeetsnoeren vervolgens aan op de stroomkring, waarbij u opnieuw oplet op de labels van de connectoren en op de fasen van de stroomkring.

Controleer of de krokodillenklem goed vastzit en dat de spanningsmeetsnoeren zodanig worden ondersteund dat er geen snoer van de stroomkring wordt losgetrokken. Sluit de stroomtangen aan op de stroomkring; let daarbij op de pijl die de stroomrichting aangeeft en dat dezelfde fase met het spanningsmeetsnoer wordt gekozen.

Als het instrument wordt gevoed via de meetsnoeren, sluit dan de jumperkabels van de stapelbare stekkers aan het instrument aan op de corresponderende ingangen van de voeding. Sluit anders het AC-netsnoer aan.

4. Controleer de aansluitingen

Het verdient altijd aanbeveling om de aansluitingen te controleren voordat u begint met loggen. Met sommige meetinstrumenten voor de netvoedingskwaliteit, zoals de Fluke 1736 en 1738 Power Loggers, kunt u verbindingen controleren via een intelligente controlefunctie.

Met deze functie kunt u digitaal bevestigen dat alles correct is aangesloten. Als er een fout is opgetreden, kunt u kiezen voor het fysiek aanbrengen van wijzigingen of u kunt gewoon op de 'autocorrectie'-knop drukken zodat het instrument intern de wijzigingen voor u aanbrengt.

 

Bekijk de video (00:56)

Fluke driefasen-Power Loggers zijn veelzijdig genoeg om met of zonder batterijen te meten.
Dat maakt het werk betrouwbaar, snel en gemakkelijk

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.