You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Atomium: De perfect balans tussen functionaliteit en esthetiek

dyson

De Dyson Airblade Wash+Dry wast én droogt de handen direct boven de wasbak in slechts 14 seconden. De strak ontworpen handdroogkraan schakelt automatisch van water naar lucht. Reden genoeg voor het Atomium, het iconische symbool van België, om over te stappen. 

Functioneel: Bezoek het toilet zonder iets aan te raken 

De meest hygiënische sanitaire ruimtes zijn geheel touch-free, wat betekent dat er geen enkel oppervlak aangeraakt hoeft te worden. De Dyson Airblade Wash+Dry past perfect in zo’n sensorgestuurd toilet, waar de verspreiding van ziektekiemen actief wordt tegengegaan.  

De handdroogkraan is aanrakingsvrij en uitgerust met een HEPA-filter dat 99,95% van de deeltjes ter grootte van bacteriën uit de lucht verwijdert. Het innovatieve design is bovendien makkelijk schoon te houden en omdat bezoekers zich niet verplaatsen met natte handen, voorkomt het waterdruppels op de grond.  

Esthetiek: papieren troep behoort tot het verleden 

In het Brusselse Atomium werden tot vorig jaar papieren doekjes gebruikt. Technisch directeur Johan van der Perre geeft aan dat papier een doorlopende kostenpost was. “Het moest regelmatig besteld, aangevuld en opgeruimd worden. De onderhoudsvrije Dyson Airblade Wash+Dry is na de investering een stuk goedkoper.” 

Het Atomium werd ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Ruim 60 jaar later is het karakteristieke bouwwerk nog altijd één van Brussels meest populaire attracties. Het monument, bestaande uit negen grote bollen die onderling verbonden zijn door twintig buizen, symboliseert een ijzerkristal. Elk jaar verwelkomt het Atomium ongeveer 650.000 bezoekers.  

De buitenkant van het Atomium is indrukwekkend, maar ook in het gebouw speelt esthetiek een belangrijke rol. Johan van der Perre: “Papier belandt vaak naast de prullenbak en dat ziet er rommelig uit.” Het strakke uiterlijk van de Dyson Wash+Dry handdroger was dan ook een belangrijke reden om over te stappen. 

“De eerste keer dat ik de Wash+Dry handdroogkraan gebruikte, wist ik dat het dé oplossing was voor de papieren troep in onze sanitaire ruimtes. We hebben er gelijk zes aangeschaft.” 


Johan van der Perre
Technisch directeur, Atomium 


atomium

 

Kijk voor meer informatie op www.dyson.be

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.