You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Beveiligingscomponent AFDD+ voor vlamboogdetectie verkleint risico op brand

De AFDD+ (Arc Fault Detection Device) van Eaton is een beveiligingscomponent met vlamboogdetectie, waarmee personen en apparatuur worden beschermd tegen brand die wordt veroorzaakt door vlambogen. Deze beveiligingscomponent detecteert hoge-frequentiepatronen in stroomkringen die duiden op het ontstaan van een vlamboog waarna een automaat geactiveerd wordt die de stroomkring afschakelt waarmee het risico wordt weggenomen.

 

Naast de vlamboogdetectiefunctionaliteit, heeft de AFDD+ ook de functies van een aardlekschakelaar, een kortsluit- en een overstroombeveiliging. De AFDD+ is daardoor een betaalbare, robuuste en betrouwbare alles-in-één oplossing die aan alle normen voldoet en eenvoudig te installeren is.

Deze beveiligingscomponent is in het bijzonder interessant voor woningbouw, bijvoorbeeld in gebouwen met gedeelde bewoning zoals verzorgingstehuizen en opvangcentra, waar de gevolgen van een vlamboog rampzalig kunnen zijn.

 

affd

 

Vlambogen, die meestal ontstaan door schade aan bekabeling, stekkers of klemverbindingen, vormen een direct gevaar omdat ze de elektrische infrastructuur beschadigen en snel brand kunnen veroorzaken. Conventionele aardlekschakelaars en installatieautomaten kunnen vlambogen echter meestal niet waarnemen.

De AFDD+ van Eaton zorgt ervoor dat vlambogen snel en accuraat worden gedetecteerd, wat van cruciaal belang is om het onnodig uitschakelen tot een minimum te beperken. Bovendien zorgt een geïntegreerde overspraaktest ervoor dat de AFDD+ alleen wordt geactiveerd wanneer een relevant signaal wordt waargenomen.

De component is ontworpen om nauwkeurig het onderscheid te maken tussen een werkelijk vlamboogrisico en andere hoogfrequente signalen die zich vaak voordoen in woonsituaties. 

Eaton raadt aan om de beveiligingscomponent per eindgroep en hiermee dichtbij de mogelijke bronnen van vlambogen te plaatsen om de detectiekwaliteit verder te verhogen.

vlzm

 

 

De toepassing van toestellen voor vlamboogdetectie (AFDD’s) begint steeds meer de standaard te worden in Europa.

Lees meer hierover en over de nieuwe aanbeveling in de NEN1010 in de whitepaper “Branden met een elektrotechnische oorzaak in laagspanningsinstallaties” en de “Richtlijn op de internationale norm IEC 60364” op  www.eaton.com/nl/livesafe.

 

Meer informatie via: www.eaton.be


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.