You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo is 1 Jaar Siemens Approved Partner

Een eerste blik op de toegevoegde waarde

 

Cebeo is ruim een jaar ‘Value Added Reseller’ van Siemens. Het ideale moment om een eerste balans op te maken van de strategische samenwerking binnen het Approved Partnership Program (APP).

 

Over het Approved Partnership Program

 Siemens werkt wereldwijd nauw samen met geselecteerde partners – van systeemintegratoren tot distributeurs - die een bewezen meerwaarde bieden in de industriële markt. Elk van deze partners is een expert in zijn domein, met een excellente product- en systeemkennis van het Siemens portfolio.

Het ‘Approved Partnership Program’ (APP) gaat nog een stap verder. Een “Approved Partner” zet sterk in om zijn kennis en expertise over het Siemens portfolio te versterken aan de hand van een intensief trainingsprogramma.  Een ‘Value Added Reseller’ (VAR) is, binnen het APP, een distributeur die in nauw contact staat met de eindklant en een belangrijke meerwaarde geeft aan de producten van Siemens. Hij zorgt voor een vlotte, continue beschikbaarheid van het materiaal en “just-in-time delivery” dankzij een excellente logistieke opvolging. First-class technische ondersteuning is cruciaal.

Lees meer over het partnerschap tussen Siemens en Cebeo.

 
Siemens APP
 

Met welke doelen zijn Cebeo en Siemens een jaar geleden het Approved Partnership aangegaan?

 

Filip Vanhalst (Head of Supplier Relation Management Cebeo): “We wilden niet alleen onze producten zo efficiënt mogelijk verdelen, maar ook onze klanten professioneel begeleiden met een uitgebreid servicepakket. Dankzij het partnerschap krijgen onze medewerkers opleidingen met dezelfde hoge standaarden als die van Siemens-medewerkers. Zo kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen op maat van hun specifieke noden.”

 

Thierry Van Eeckhout (Vice President Sales Siemens Digital Industries): “Doordat we al jaren met Cebeo samenwerken, wisten we dat het bedrijf over een aantal grote troeven beschikt: zeer sterke technische competentie, uitstekende service, efficiënte logistieke aanpak en interessante geografische spreiding. Dat totaalpakket maakte van Cebeo de ideale partij voor ons Approved Partnership Program: een professionele partner die onze eindklanten in heel België kan bedienen met uitmuntende product- en systeemkennis op het vlak van automatisering,  aandrijftechniek,  laagspanning en installatiemateriaal”.

 

Wat zijn de eerste resultaten van het project?

 

Filip Vanhalst: “Onze samenwerking is van bij het begin gebouwd op vertrouwen, transparantie en dialoog. Hoewel we het eerste jaar vooral zagen als een voorbereidingsjaar, zijn er nu al enkele duidelijke positieve gevolgen merkbaar. Onze klanten komen sneller bij ons aankloppen, omdat ze weten dat onze opgeleide mensen heel benaderbaar zijn en over de juiste expertise beschikken. Dat leidt tot een grotere klantentevredenheid en meer kennis over onze producten. We zijn trots op wat we het afgelopen jaar samen bereikt hebben!”

 

Filip Vanhalst

 

 

 

“Onze samenwerking is van bij het begin gebouwd op vertrouwen, transparantie en dialoog.”

Filip Vanhalst, Cebeo

 

Denny Decorte (Partner Management Siemens Digital Industries): “Het Cebeo-verkoopnetwerk is opgedeeld in 4 regio’s. Op termijn willen we per regio een bepaald aantal medewerkers die APP Technical Certified en/of APP Sales Qualified zijn. Zij beschikken over een kennis van het Siemens-portfolio gelijkaardig aan onze eigen experten.  Na 1 jaar hebben we bijna ons “quota” van experten gehaald. Met ons gemeenschappelijke dashboard kunnen alle stakeholders van Cebeo en Siemens de progressie bovendien op de voet volgen.

 

Alexander Dewulf (CEO Cebeo): “Ik ben enorm trots op onze medewerkers die ingestapt zijn in dit programma. Hun extra inspanningen en enthousiasme bepalen het succes van het partnership, en bewijst dat onze samenwerking nog krachtiger wordt”

 

Denny Decorte: “Uniek is ook de jaarlijkse meeting die Siemens organiseert met Sonepar wereldwijd. Daar worden voor alle regio’s de korte, middellange en lange samenwerkingsstrategie besproken. Successen en lessons learned worden gedeeld, processen aangepakt en aangepast. Zo zetten we stappen vooruit. “

 

Wat zijn dan die volgende stappen in de samenwerking?

 

Maarten Rood (Market Segment Manager Industry CEBEO): “We hebben ambitieuze plannen: we willen de komende vier jaar onze gezamenlijke business verdubbelen. We gaan onze webshops beter op elkaar afstemmen en een gemeenschappelijke structuur op poten zetten voor technische vragen. We willen ons partnerschap ook uitbreiden naar of doortrekken in andere departementen: sales, marketing, logistiek, aankoop, … Hoe beter onze firma’s zich op elkaar afstemmen, hoe makkelijker we kunnen tegemoetkomen aan onze gemeenschappelijke doelstellingen.”

 

Maarten Rood

 

 

 

“We hebben ambitieuze plannen: we willen de komende 4 jaar onze business verdubbelen.”

Maarten Rood, Cebeo

 

Alexander Dewulf: “De positie van Cebeo in de industriële markt verder versterken blijft het grote doel. Onze gefaseerde aanpak met gemeenschappelijke tussentijdse targets werpt alvast zijn vruchten af. Door onze toegevoegde waarde als gecertificeerde product- en systeemexpert gradueel te verhogen, slagen we erin om stap voor stap te groeien.”

 

Meer info over Siemens APP

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.