You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Dankzij de bakstenen staat de relatie met je leverancier als een huis

Dankzij de bakstenen staat de relatie met je leverancier als een huis

jo vanackere


Opiniestuk

Jo Vanackere - Communication Manager bij Cebeo

 

Eat, work, click, sleep and repeat. Is dat het ritme waarop je leeft? Klik je al je bestellingen bij elkaar?  Niet onlogisch, e-commerce is overal. Maar wil je een relatie met je leverancier die ‘staat als een huis’? Dan heb je niet alleen de ‘clicks’ maar ook de ‘bricks’ nodig, bakstenen dus of het fysieke filiaal.

Snelheid, efficiëntie, comfort, mobiliteit… het rijtje argumenten om wat je nodig hebt voor je business – of dit nu producten zijn of diensten – digitaal te zoeken, bestellen en beheren zijn legio. Pure online bedrijven spelen hier gretig op in en maken furore.

Maar betekent dit dat je beter alleen nog klikt als je iets nodig hebt? Niet bepaald. Er zijn even sterke argumenten om langs te gaan in het ‘stenen’ verkooppunt van een leverancier. De combinatie van clicks & bricks dus.

Voorbeelden uit B2C

In een B2C omgeving zijn grote online bedrijven er zich bewust van dat fysieke winkels meerwaarde bieden. Zo besliste Coolblue, toch niet de kleinste in de Lage Landen, om extra winkels te openen in België en Nederland. En gaan we nog een stapje verder? Amazon wil tegen 2021 maar liefst drieduizend (3.000!) fysieke winkelpunten openen.

En voor de professional?

Toeval? Neen, fysieke winkels hebben voordelen voor zowel de exploitant als de klant. In B2B hebben filialen altijd al bestaan. De voordelen ervan worden soms overschaduwd door de drang naar digitalisering. Toch staat ook voor een professional het een het andere niet in de weg en hebben de ‘bricks’ tal van voordelen.

Nabijheid

Een leverancier die zich bijna letterlijk om de hoek bevindt, dat is toch een luxe? Meer dan 50 zijn er nu, Cebeo filialen. Dat betekent dat er altijd een filiaal in de buurt van je bedrijf en werf is. Onze filialen liggen bovendien ook gunstig, niet in stadscentra bijvoorbeeld. Geen tijdrovende verplaatsingen nodig dus voor producten en service. En dat is wel degelijk een bezorgdheid van de installateur, want uit de sectorstudie van de Bouwunie blijkt dat de helft van de installateurs opdrachten in standscentra mijdt of er extra kosten voor aanrekent.

Voorkom problemen, vraag advies

Weet je perfect wat je nodig hebt? Dan kan je maar beter online bestellen. Iedereen tevreden. Maar koop je iets voor de eerste keer, zijn er nieuwe producten die je wilt ontdekken? Of plan je een technisch meer complex project? Advies inwinnen helpt je om de juiste keuze te maken en dus om problemen te voorkomen. Dan loont het om hiervoor de verplaatsing naar een filiaal te maken. De tijd die je hierin investeert, win je dubbel en dik terug.

Minder contact met meer waarde

Moet je over elke aankoop een boompje opzetten met een verkoopmedewerker of een specialist? De koetjes en kalfjes laat je (soms) liever in de wei staan. Kies dan voor minder maar meer waardevolle contacten. Een afspraak maken in een filiaal met een vakspecialist is efficiënt voor beide partijen. Niet elk Cebeo filiaal beschikt over vakspecialisten in alle domeinen. Maar een afspraak maken lukt wel.

Voor vroege vogels

Ken je een online winkel die om 7u levert? Filialen met ruime openingsuren bieden dan werkelijk een meerwaarde. Om je bestelling af te halen of aankopen te doen. En in het beveiligde nachtsas van bijna alle Cebeo filialen kan je altijd terecht buiten de openingsuren. Je kan je werkverplaatsing op die manier beter plannen.

Eerst zien en dan beslissen

Bepaalde producten wil en moet je eerst gezien hebben voor je een beslissing maakt over de aankoop. Zijn er aandachtspunten? Ziet het armatuur er uit zoals je gedacht had? Is er extra uitleg nodig bij installatie? Je kan online heel wat hulpmiddelen vinden die je op weg helpen. Maar in een filiaal kan je ook nog een directe vraag stellen.

Online en offline, clicks & bricks, hebben dus elk hun waarden en vullen elkaar aan. Je kan kiezen wanneer je voor welke optie kiest. Geen overbodige luxe in het drukke bestaan van een professional.

 


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.