You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

De groothandel die zich tot de eindmarkt richt: 5 voordelen

De groothandel die zich tot de eindmarkt richt: 5 voordelen

jo vanackere


Opiniestuk

Jo Vanackere - Communication Manager bij Cebeo


Wat als een professionele distributeur of groothandel zich meer tot de particulier en de eindmarkt zou richten? En waarom ook niet? Als professioneel hoef je je zeker niet gepasseerd te voelen: het gaat niet om verkoop aan de particulier. En secundo: bij Cebeo word je er als professioneel alleen zelf beter van. En wel hierom.

1.  Distributeur wordt adviseur

Een installateur is niet meer de louter technische vakman. Hij heeft ook een adviserende opdracht. Tenminste, dat is wat veel klanten van hem verwachten. Helemaal nieuw is dit natuurlijk niet, maar het is wel veranderd.

De eindgebruiker – particulier of professioneel – verwacht omwille van de toenemende complexiteit en nieuwe technologie niet alleen een voorstel voor een product, wel een oplossing voor één of meerdere technieken. Het liefst ook nog enkele alternatieven. En dat met de nodige argumenten op zowel technisch, financieel en ook wetgevend vlak. Heb jij als drukbezet installateur nog tijd over om ook alles wat er beweegt op technologisch én politiek vlak op de voet te volgen? Allicht niet.

Cebeo kan als groothandel ook gespecialiseerd technisch advies verstrekken, alternatieven aanbieden en volgt markttrends en -evoluties.

 

2.  Versterk het vertrouwen

De eindklant wil een partner die hij vertrouwt. Het gaat tenslotte om haar of zijn – en meestal veel – centen. Is er geen vertrouwen in de vakman dan? Natuurlijk wel. Maar het feit dat je een beroep doet op de expertise van een derde partij, kan dit vertrouwen alleen maar versterken.

 

3.  We houden rekening met de vakman

Daarop aansluitend: veel particuliere en professionele bouwheren gaan zelf op zoek naar informatie alvorens een installateur aan te spreken. Op websites van fabrikanten, portaalsites voor bouwers en verbouwers, in magazines, op tv… ligt de informatie voor het rapen. Dankzij de digitalisering wordt alles op een dienblad aangeboden.

In een aantal gevallen vormt de eindgebruiker zich op basis hiervan een duidelijk beeld van de oplossing die hij of zij wil. Alleen is heel veel van die informatie op maat van de gebruikerszijde van de oplossing en wordt de installateur wel eens vergeten. Als distributeur houdt Cebeo absoluut steeds rekening met de behoefte van de installateur. Geen onbelangrijke nuance.

 

4.  Concentreer je op je kerntaak

Betrek je je groothandel bij het advies aan de eindgebruiker, dan creëer je meer tijd om je te concentreren op je kerntaak als installateur: installeren. Beschouw je Cebeo als een partner, dan kan je er zeker van zijn dat onze specialisten heel wat werk op zich nemen waarvoor je anders misschien zelf opdraait. Voor diverse technieken – verlichting, automatisering, HVAC, PV, wifi, consumer electro… - geven ze niet alleen advies, maar maken eveneens betrouwbare berekeningen en zelfs studies.

 

5.  Gebruik onze faciliteiten (en die van onze leveranciers)

Ja, er zijn installatiebedrijven die zelf investeren in een showroom, gebruik maken van demokoffers, zeulen met catalogen… om hun klanten toch iets tastbaars te tonen. Want dat is wat de eindgebruiker in bepaalde gevallen wil. Hoe zal het eruit zien, hoe groot is het…? Cebeo investeert in regionale showrooms voor verlichting en automatisering – Cebeolightstudio – en kan dankzij zijn partnerships een beroep doen op de demoruimtes van fabrikanten. Waarom deze kans laten liggen?


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.