You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Dyson Airblade handdrogers net zo hygiënisch als papieren doekjes

Ruim een jaar nadat de pandemie veel mensen dwong vanuit huis te werken, denken steeds meer van hen aan de terugkeer naar kantoor. Het is daarbij essentieel dat de werkgever adequate maatregelen treft om werknemers gezond te houden. De vraag naar hygiënische werkplekken, inclusief gedeelde ruimtes zoals de sanitaire voorzieningen, stijgt.

Nu hygiëne volop in de aandacht staat, heeft Dyson het onafhankelijk laboratorium Airmid Healthgroup opdracht gegeven de effectiviteit van verschillende droogmethoden te onderzoeken. De studie vond plaats in een realistische setting, dus na het afspoelen of goed wassen van de handen. De focus lag daarbij op aerosolisatie (de kans op verspreiding door kleine druppeltjes in de lucht), een veelbesproken onderwerp sinds het uitbreken van de pandemie.

Dyson Airblade

Dit nieuwe onderzoek bevestigt dat de Dyson Airblade een veilige en hygiënische manier is om de handen te drogen. In de onafhankelijke studie werden handen eerst afgespoeld met water (zonder zeep) of twintig seconden gewassen (met zeep) volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO). Daarna ze werden gedroogd met een Dyson jethanddroger (Airblade Wash+Dry, Airblade 9kJ, Airblade V of Airblade dB) of met papier. Het doel was om het effect van de droogmethoden op de concentratie van aerosolen en bacteriën in de lucht te meten. De resultaten wijzen uit dat kleine druppeltjes zich vooral verspreiden door normale activiteiten in de toiletruimte, zoals bijvoorbeeld rondlopen of het gebruik van een kraan. Het drogen met een Dyson Airblade handdroger maakt geen significant verschil.

Ook komt uit het onderzoek naar voren dat de toename van het aantal aerosolen en bacteriën na het drogen met papier of een Dyson jethanddroger vergelijkbaar is. Kortom, dit onderzoek maakt een einde aan alle twijfel die er rond dit onderwerp ontstaan is.

Deze nieuwe studie toont aan dat de handdrogertechnologie van de Dyson Airblade een veilige en hygiënische oplossing biedt voor sanitaire ruimtes, zeker vergeleken met papier. Dit geeft werkgevers en werknemers de zekerheid dat Dyson jethanddrogers uitstekend passen in een hygiënische toiletruimte.

De World Health Organization (WHO) en het Centers for Disease Control and Prevention concluderen ook dat handdrogers net zo hygiënisch zijn als papieren doekjes en schrijven beide droogmethoden voor als beste manier van handen drogen.

Alle Dyson Airblade handdrogers hebben een HEPA-filter (‘High-Efficiency Particulate Air’) dat 99,95% van de deeltjes ter grootte van bacteriën uit de lucht verwijdert. Daarnaast zijn Dyson handdrogers geheel touch-free en sensorgestuurd; de gebruiker hoeft niets aan te raken. Geheel in lijn met de huidige tijd waarin we handcontactpunten, zoals dispensers, deurklinken, en bedieningsknoppen, zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast zijn de operationele kosten van elektrische handdrogers tot 99% lager dan papieren handdoekjes en ook hebben ze tot 85% minder CO2-impact. Kortom, jethanddrogers zijn een veilige, kostenbesparende en hygiënische oplossing voor elke sanitaire ruimte.

"Deze pandemie heeft de manier waarop we werken en onze houding ten opzichte van hygiëne fundamenteel veranderd", aldus Alex Knox, VP Environmental Care bij Dyson. “Iedereen doet z’n best zo min mogelijk aan te raken en het schoonhouden van openbare ruimtes is belangrijker dan ooit.”

 

Bekijk ons assortiment

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.