You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Ontruimen met Eaton’s Adaptieve vluchtroute-aanduidingssysteem

Eaton adaptieve noodverlichting

In grote en complexe (bedrijfs)panden waar een diversiteit aan veiligheidsrisico's, van brand tot terrorisme, toeneemt, is de planning van ontruimingen van cruciaal belang. Om mensen snel naar de veiligste uitgang te leiden, heeft Eaton een Adaptief systeem ontwikkeld dat, in tegenstelling tot statische pictogramarmaturen, digitale technologie gebruikt om te wisselen tussen een aantal vooraf gedefinieerde vluchtroutes, zgn. scenario’s.

Een noodsituatie is continue onderhevig aan veranderingen waardoor statische vluchtrouteverlichting een persoon in nood in het ergste geval zelfs naar het gevaar toe kan leiden. Met Eaton’s Adaptieve vluchtroute-aanduidingssysteem wordt niet alleen de kortste maar ook de veiligste vluchtroute aangegeven.

 

Vluchtroutescenario’s

Deze nieuwe technologie is een intelligente aanvulling op het bestaande monitoring noodverlichtingssysteem van Eaton dat veelal in grote projecten wordt toegepast. In combinatie met speciale Matrix pictogramarmaturen wordt een adaptieve vluchtroute gecreëerd.

Bij een calamiteit in bijvoorbeeld een winkelcentrum, waar zich vaak veel mensen bevinden, moet zo snel mogelijk een ontruiming plaatsvinden. Door het selecteren van een scenario kan een bevoegd persoon ervoor zorgen dat de meest veilige en snelle vluchtroute wordt geactiveerd.

Indien een rookmelder, via een potentieel vrij contact, direct is aangesloten op de armatuur kan het ontruimingssysteem ook automatisch geactiveerd worden. Bij rookdetectie zal dan de aangesloten pictogramarmatuur voor vluchtroute-aanduiding een rood kruis weergeven.

eaton

eaton

eaton

 

Geavanceerde technologie

Via een kortsluit- en open circuitbestendig bussysteem kan het Adaptieve ontruimingssysteem tot maximaal 240 pictogramarmaturen activeren. Middels een softwareprogramma kunnen scenario’s gedefinieerd worden die adaptieve pictogramarmaturen via het monitoring noodverlichtingssysteem activeert.

Op basis van informatie van videowaarneming (CCTV), branddetectie en andere apparaten die de aard en locatie van een gevaar aangeven, kan het uit een aantal voorgeprogrammeerde opties de veiligste en snelste route kiezen. Via een interface is het tevens mogelijk vanaf een centrale locatie de noodsituatie via een computer te volgen.

In tegenstelling tot 'actieve' en 'dynamische' systemen is de technologie van Eaton volledig aanpasbaar en kunnen de instructies in real-time worden gewijzigd. Zoals alle andere noodverlichtingssystemen van Eaton is ook dit nieuwe Adaptieve systeem volledig adresseerbaar. Hiermee kunnen onderhoudskosten aanzienlijk worden gereduceerd.

 

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.