You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Groenestroomcertificaten voor PV-installaties

gsc's

Sinds 1 januari 2014 kan men voor een fotovoltaïsch zonne-energiesysteem (PV-installatie) dat in aanmerking komt om te voldoen aan het minimumaandeel hernieuwbare energie, geen groenestroomcertificaten ontvangen.

In de huidige regelgeving doet het er niet toe hoe groot die installatie is. Ook al is de PV-installatie veel groter dan nodig is om te voldoen aan het minimumaandeel hernieuwbare energie, het recht op groenestroomcertificaten valt weg voor de volledige installatie.

Het decreet van 16 november 2018 nuanceert dit. Voor dossiers waarvoor u de EPB-aangifte indient vanaf 1 januari 2019, vervalt het recht op groenestroomcertificaten enkel voor de hoeveelheid elektriciteit uit zonne-energie die nodig is om aan het minimumaandeel hernieuwbare energie te voldoen.

Voor de hoeveelheid elektriciteit die de PV-installatie produceert bovenop de hoeveelheid die nodig is om te voldoen aan deze verplichting, worden wél groenestroomcertificaten toegekend.

Let op: de datum waarop de EPB-aangifte wordt ingediend, is hier doorslaggevend; niet de aanvraagdatum van de bouwvergunning of de datum dat de installatie in dienst is genomen.

Bron: www.energiesparen.be


Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.