You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Impedantiemetingen met de Fluke 1660 serie multifunctionele testers

fluke 1664 fc multifunction installation tester 300dpi 100x67mm d nr 26589

 

Meting van aardlusimpedantie en bepaling van de te verwachten aardfoutstroom of Prospective Earth Fault Current (PEFC) zijn essentieel voor de veiligheid en maken deel uit van de richtlijnen van de IEC (International Electrotechnical Commission). De IEC 60364-norm en zijn verschillende nationale equivalenten, zoals het AREI specifiek voor België, in het bijzonder de verificatie van beveiligingsinrichtingen die werken door automatische ontkoppeling van de voeding. De Fluke 1660 serie multifunctionele installatietesters hebben daarnaast ook de mogelijkheid om de netimpedantie te testen en te verwachten kortsluit- foutstroom te bepalen.

Waarom aardlusimpedantie meten?

Het is essentieel om lusimpedantietesten uit te voeren, want als een stroomvoerende geleider per ongeluk met de aarde wordt verbonden via een defect apparaat, kan de resulterende kortsluitstroom hoog genoeg zijn om een ​​elektrische schok te veroorzaken – of genoeg hitte genereren om brand te veroorzaken. Normaal gesproken zou de zekering doorslaan of een ander beveiligingsapparaat zou moeten trippen, maar er kunnen gevallen zijn waarin de kortsluitstroom onvoldoende is, waardoor het beveiligingsapparaat te traag reageert.

Meting van aardlusimpedantie

Deze test bestaat uit het meten van de weerstand van het pad dat een foutstroom zou volgen tussen de lijn en de beschermende aarde. Deze weerstand moet zo laag mogelijk zijn om voldoende stroom te verkrijgen om een ​​van de circuitbeveiligingsapparaten, zoals een zekering of een stroomonderbreker te activeren.

Berekening van de te verwachten kortsluitstroom

Naast impedantiemeting van de aardlus, berekent het apparaat automatisch de potentiële te verwachten foutstroom of Prospective Short Circuit (PSC) die zou kunnen vloeien. Bepaling van de te verwachten foutstroom is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de capaciteit van de zekeringen en stroomonderbrekers voldoende hoog is. Daarnaast is het ook verplicht deze te vermelden op de buitenzijde van de verdeelkast bij niet residentiële installaties.

 

Item number Model name Listprice EURO excl. VAT
4546944 FLK-1662 SCH 1255
4546980 FLK-1663 SCH 1713
4547054 FLK-1664FC SCH 2133
5318272 (promo) 1664FC SCH/T6PRO 1982

 

Bekijk ons assortiment
fluke.com

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.