You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

En als je in 2019 je leverancier voor jou liet werken?

en als je in 2019 je leverancier voor jou liet werken?

jo vanackere


Opiniestuk

Jo Vanackere - Communication Manager bij Cebeo

 

Reality check: elektrotechnisch installateur is een knelpuntbroep. Het staat op de officiële lijst van de VDAB en een nationale enquête van de federatie Techlink bevestigt het: 9 op 10 installatiebedrijven vinden geen personeel. Meer en betere instroom is noodzakelijk, maar dat zit er op korte termijn niet aan te komen.
Daarom is het meer dan ooit zaak om je als installateur te kunnen concentreren op wat belangrijk is: de relatie met je klanten en installeren. Tip: laat je leverancier het andere werk voor jou doen.


Tijdens de eerste 11 maanden van 2018 ontving de VDAB 875 vacatures voor residentieel elektrotechnisch installateur. Daarvan raakten er eind november 196 niet ingevuld. Installatiebedrijven zetten dan ook hoog in op het behoud van hun medewerkers.

Het spreekt voor zich dat je die maximaal inzet op de realisatie van de projecten. Want dat is tenslotte de kerntaak van elk installatiebedrijf. Maar ga maar eens na hoeveel tijd je als installateur bezig bent met ‘andere zaken’: offertes, studie, administratie, bestellen, opvolgen van leveringen…

Vraag het aan specialisten

Geen enkele van de genoemde opdrachten is overbodig. Alles moet dus gebeuren. Maar je kan wel de hulp inroepen van je leverancier. Studie, berekeningen en offerte voor projecten zijn steeds meer specialistenwerk, waarvoor je een beroep kan doen op externe expertise. Een betrouwbare technische uitwerking van een project – of het nu om verlichting, HVAC of automatisering gaat – is de basis om je klant te overtuigen.

Ga digitaal, ook in het filiaal

Het gebruiken van de beschikbare tools kan en zal je het leven ook gemakkelijker maken. De Cebeo e-shop bijvoorbeeld geeft je het comfort om artikelen op voorraad te bestellen tot 19u voor levering ’s anderendaags, om maar een van de vele voordelen te noemen.

De Cebeo App geeft je dan weer het comfort dat je met een simpele scan productinfo en –prijs kan opzoeken, ook in een van onze meer dan onze 50 filialen. Je houdt meteen ook de grootste online cataloog in de sector letterlijk binnen handbereik.

Het rekenwerk is voor rekenmachines

Het kan handig zijn dat je voor een berekening niet altijd een specialist hoeft in te schakelen. Maar het is daarom niet noodzakelijk dat je zelf aan het rekenen slaat. Laat het rekenwerk over aan gespecialiseerde ‘rekenmachines’ of online calculatoren. Je krijgt een betrouwbaar resultaat of legt de basis voor een nieuw project.

Kies het beste van het menu

Hoe jij je organiseert, kies je zelf. Maar het kan helpen als je weet waar en hoe je bestelde materiaal geleverd kan worden. Bepaal dat zoveel mogelijk zelf. Heb je voldoende aan de ‘dagschotel’ op onze logistieke menu, prima. Maar misschien wil je liever een logistieke oplossing à la carte of wens je de ‘suggestie van de chef’? Lees: wil je advies over de best mogelijke logistieke oplossing op maat. Ga voor niet minder dan het beste op het menu.

Wees er vroeg bij

Veel installateurs zijn vroege vogels. De files voor zijn, weet je wel. Maar je moet natuurlijk wel even vroeg aan je materiaal zien te geraken. Check daarom de openingsuren van onze filialen. Veel van onze openingsuren zijn afgestemd om een vroeg vertrek naar de werf mogelijk te maken en zijn georganiseerd op snelle afhaling.

Word slimmer

Zes op de tien installatiebedrijven geven in de enquête van Techlink aan dat ze een multi-technisch bedrijf geworden zijn. Dit creëert meer mogelijkheden. Technieken evolueren en bijblijven en –leren is aan de orde. Je kan aan de hand van het opleidingsprogramma Cebeo Campus bij het begin van het jaar al een opleidingstraject uitstippelen en afwegen in welke technieken je wenst te investeren.

Als er bij het begin van het nieuwe jaar goede voornemens gemaakt worden, dan kan je bovenstaande suggesties misschien in je lijstje plaatsen. Je zal je het niet beklagen.


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.