Gaan ‘groothandel’ en ’technische expertise’ samen?
Bij marktleider in de elektrotechnische distributie Cebeo gaan ze wel degelijk hand in hand, ook voor de industrie.
“We investeren in een gespecialiseerd team, dat projecten voor industriële automatisering begeleidt”, weet CEO Alexander Dewulf. “Ook onze MRObenadering kan industriële klanten veel onnodige kosten besparen en maximaal ontzorgen.”
.png)
Als distributeur bereikt Cebeo diverse spelers in het industriële landschap. “Zo’n 8.000 in totaal”, weet de CEO. “Het gaat om productiebedrijven en installatiebedrijven. Op vandaag betekenen zij al 15% van onze totale omzet. Dankzij de combinatie van een breed productassortiment en technische expertise voor projecten, mikken we in de komende vijf jaar op een groei van 30% in dit klantensegment.” Meer bepaald de doorbraak van internet of things in de industrie is een opportuniteit voor Cebeo. “We krijgen hierdoor de kans om modulaire concepten voor industriële automatisering aan te bieden. Door onze positie tussen de fabrikant-leverancier en de OEM-bedrijven, zijn we uitstekend geplaats om zowel in te spelen op de marktvraag en tegelijk de innovaties van de fabrikanten met de nodige kwaliteitsborging in de markt te zetten”, legt Alexander Dewulf uit.
Partnerships
“Zo kregen we in het kader van een partnership met Siemens al het officiële label van ‘added value reseller’ voor automatiseringsoplossingen”, illustreert de CEO. “We beschikken over een gespecialiseerd team, opgeleid door Siemens. We be-perken ons evenwel niet tot één aanbieder en onderzoeken nog andere partnerships.”
Eplan
“Via zusterbedrijf Vandecappelle uit Wetteren, dat Siemens Solutions Partner is voor industriële automatisering, gaan we nog een stap verder: technische diensten, integratoren en installatiebedrijven kunnen rekenen op de engineering en de programmatie van automatiseringsborden in de gespecialiseerde software Eplan.”
MRO
Cebeo werpt zich ook op als partner voor elektrotechnische MRO-producten. “Het gaat om veelal laagwaardige producten, die bedrijven nodeloos handenvol geld kosten. Vergelijk het met een ijsberg: het zichtbare deel is de productkost, terwijl de administratieve kost voor bestellingen en facturatie niet zichtbaar is. Door te kiezen voor één leverancier, kan onze klant fors besparen op die verborgen kosten”, besluit Alexander Dewulf.