You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Isolatie rijmt op ventilatie

aldes

 

In België is isolatie verplicht bij nieuwbouw en er zijn tal van financiële stimulansen om gebouwen bij renovatie te isoleren. Een geïsoleerde en luchtdichte buitenschil garandeert thermisch comfort en een lagere energiefactuur voor dit type gebouwen. Maar doordat de buitenschil geen lucht doorlaat, is het noodzakelijk om deze gebouwen mechanisch te ventileren.

Voor de ventilatie van nieuwbouw raadt Aldes aan om een ventilatiesysteem D te plaatsen. Waarom? In de eerste plaats omwille van het hoge energetische rendement. De ventilatiesystemen D van Aldes, InspirAIR®, zijn immers uitgerust met een warmtewisselaar, waarmee je tot 87% van de afgevoerde warmte kunt terugwinnen. Een tweede voordeel is dat een GMV de kwaliteit van de binnenlucht regelt. Vervuilende stoffen worden afgevoerd en naar buiten geblazen. De aangevoerde verse lucht wordt gefilterd en in de binnenruimtes geblazen. De ventilatiesystemen D van Aldes beschikken over een exclusieve filtermethode, waardoor allerlei partikels, van stof tot bacteriën, weg gefilterd worden. Tot slot zorgt een systeem D voor thermisch en akoestisch comfort. Verse lucht komt de woning niet binnen via ventilatieroosters in de buitenmuren. In de winter kan er dus geen koude lucht de woning afkoelen. Bovendien dringen buitengeluiden, die vaak hoorbaar aan de voorgevel, de woning niet rechtstreeks binnen.

Ook de ventilatie van gerenoveerde gebouwen is van belang. Het is echter niet altijd eenvoudig om een compleet luchtverdelingsnet te plaatsen voor toevoer en afvoer. Wil je gezonde lucht in huis, dan is de installatie van een ventilatiesysteem C noodzakelijk. Maar om de calorieën in de lucht niet ongebruikt naar buiten te blazen, raadt Aldes de thermodynamische boiler T.Flow hygro+ aan, die aangesloten wordt op het ventilatiesysteem C.

Bekijk ons assortiment
Website Aldes

aldes

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.