You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Kabelbinders voor de voedingsindustrie

food beverage metal detectable cable

 

Speciaal voor de levensmiddelenindustrie heeft Panduit drie soorten kabelbinders in het assortiment, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mechanisch, chemisch en thermisch geschikte materialen.

Metaaldetecteerbare kabelbinders van polyamide 6.6, ook bekend als nylon 6.6, kunnen zeer flexibel worden gebruikt. Door het mengsel van polyamide 6.6 en geïntegreerde metalen minideeltjes en de lichtblauwe kleur kunnen ze gemakkelijk door het menselijk oog of door speciale metaaldetectoren worden gedetecteerd en verwijderd en in principe in elke productiefase worden gebruikt. Bovendien zijn de nylon 6.6-bundelbanden stralingsbestendig.

Panduit biedt nog een metaaldetecteerbare bundelbandserie van polypropyleen. Deze donkerblauwe kabelbinder is bovendien chemisch resistent. Door zijn bestendigheid tegen anorganische en organische zuren, alkalische detergenten en desinfecterende en reinigende middelen is de polypropyleen bundelband bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld de melk- en vleesverwerkende industrie.

Beide series metaaldetecteerbare kabelbinders, zijn speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelenindustrie, en kunnen permanent worden gebruikt bij temperaturen tussen -40°C en +85°C of tot +115°C voor polypropyleen en zijn bovendien moeilijk ontvlambaar.

Wanneer sterkte, trillingen, corrosie en extreme temperaturen een rol spelen, bieden roestvaststalen bundelbanden en bevestigingsmiddelen een sterk, betrouwbaar systeem. Deze zijn beschikbaar in de standaardkwaliteit 1.4301 (AISI 304) en in het duurzame roestvrijstalen materiaal 1.4401 (AISI 316). Beide series zijn bijzonder goed bestand tegen corrosie en vloeistoffen, ook bij frequente reinigingsprocessen.

Alle Panduit bundelbanden kunnen worden geïnstalleerd met het Panduit ergonomisch handgereedschap. Dit gereedschap voorkomt dat de uiteinden van de bundelband afvallen tijdens het installeren, waardoor verontreiniging van de productielijn of het voedselproduct wordt vermeden.

Zo voldoen de oplossingen aan de hoge criteria in de voedingsindustrie.

Bekijk ons assortiment

food beverage metal detectable cable
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.