You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Het belang van kabelmanagement

kabelmanagement PV panelen

 

De PV-panelen zijn ingekocht, de omvormers zijn uitgekozen en het legplan is bepaald, maar hoe gaan we ervoor zorgen dat de bekabeling op een nette manier van A naar B geleid wordt? Vaak is dit één van de onderdelen welke bij het aanleggen van een PV-installatie van ondergeschikt belang lijkt te zijn maar niets is minder waar! In deze blog gaan we in op het belang van kabelmanagement en de oplossingen die Van der Valk Solar Systems met haar speciale ‘’ValkCableCare’’ assortimentslijn heeft ontwikkeld zodat kabelmanagement niet langer meer een probleem is!

Wat kan er misgaan?

De afgelopen jaren zien we dat, mede door de toenemende eisen van partijen als verzekeraars, het onderdeel PV-bekabeling en kabelmanagement steeds meer onder een vergrootglas is komen te liggen. Niet betrouwbaar kabelmanagement heeft meermaals geleid tot diverse brand-incidenten. Kabels hangen onder de PV-panelen, connectoren liggen in het water, en eventuele scherpere randen van montagesystemen kunnen bij onzorgvuldig gebruik leiden tot mogelijke beschadiging van de kabel of zelfs kabelbreuk met alle gevolgen van dien.

Onze oplossing

We hebben bij Van der Valk Solar Systems met de introductie van ons ValkCableCare assortiment geprobeerd om zo veel mogelijk van bovenstaande doemscenario’s te elimineren met ons uitgebreide productgamma. ValkCableCare maakt het mogelijk om de elektrische bekabeling op een zeer nette, veilige én snelle manier te kunnen wegwerken onder de panelen of geleiden over het dak. Alles geheel geïntegreerd in onze ValkPro+ of ValkPitched montagesystemen.

Met het ValkCableCare assortiment is het opbinden van kabels met tiewraps verleden tijd en kan probleemloos worden voldaan aan diverse eisen van bijvoorbeeld verzekeraars! Benieuwd hoe ValkCableCare het beste geïmplementeerd kan worden in uw specifieke montagesysteem van Van der Valk Solar Systems? Neem dan contact met ons op via sales@valksolarsystems.com of +31 (0)174 25 49 99 en wij helpen u graag zoeken naar de geschikte oplossing!

 

Bekijk het volledige aanbod van Van Der Valk

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.