You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Klein, robuust en flexibel: Han® 1A

Klein, robuust en flexibel: Han® 1A

Harting presenteerde op de Hannover Messe intelligente connectiviteitsoplossingen voor de Cloud, Edge en IIoT. Harting noemt dit HAI³-gevoede connectiviteit! Op het gebied van de Edge toont Harting de Han® 1A, die aanzienlijk kleiner is dan haar tot nu toe kleinste rechthoekige industriële connector, de Han® 3A. Om te voldoen aan alle elementen van een modern netwerk, heeft de gebruiker de optimale connectoroplossing nodig. De Han® 1A past in deze ontwikkeling waarbij de apparaten steeds kleiner moeten worden.

Ondanks zijn kleine afmetingen biedt de connector krachtige oplossingen voor alle industriële levenslijnen. Het eenvoudige ‘Click &Mate’-principe bespaart kostbare tijd tijdens de montage.

Weinig ruimte met veel flexibiliteit

Bij de nieuwe interface wordt gebruik gemaakt van een kunststof behuizing die ook kan worden voorzien van kleurcodering. De connector neemt slechts weinig ruimte in en is zeer flexibel door de beschikbare contacten voor data, stroom en signaaloverdracht. Daarnaast is deze connector voorzien van een flexibele aansluittechnologie die een optimale oplossing biedt voor installatie op locatie met schroefcontacten, naast krimpcontacten voor pre-assemblage van aparte units.

De combinatie van een aantal basiselementen resulteert in eenvoudige en efficiënte interfaces voor onder andere mechanische techniek, automatisering, robotica, medische, energie- en verkeerstechniek.

Harting

Brede toepassingsmogelijkheden

Typische toepassingen voor de Han® 1A zijn situaties waarin aandrijvingen, sensoren of andere apparaten van stroom moeten worden voorzien en in een communicatienetwerk moeten worden geïntegreerd. In de werktuigbouwkunde is de connector een geschikte oplossingen voor het efficiënt verbinden van gereedschappen en kleinere machinemodules, zoals verwarmings- en koeleenheden, ventilatoren, besturingsaansluitingen, verlichtingssystemen, aandrijvingen en trillende transportbanden. De connector wordt ook gebruikt in techniek in het verkeer: deuraandrijvingen, instapsystemen, verlichting, luidsprekers, schermen, displaypanelen, signaalgeneratoren en nog veel meer, alles kan worden geleverd in de nieuwe lichtgewicht variant.

 

Bescherming

Het systeem is ook flexibel als het gaat om bescherming tegen stof en water. Er zijn maar twee componenten nodig om snel een IP20-oplossing te assembleren voor gebruik in beschermde gebieden. Behuizingelementen en/of afdichtingen creëren een water- en stofdichte IP65-oplossing. Bijvoorbeeld voor gebruik bij grijpers en andere robotgereedschappen in ruwe industriële omgevingen.


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.