You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Legrand breidt assortiment uit met laadsystemen voor elektrische wagens

legrand laadpalen

 

Bij Legrand kunt u als installateur steeds terecht voor de nieuwste totaaloplossingen voor energiedistributie, communicatienetwerken en gebouwautomatisering. Voor heel wat installateurs is Legrand al jaren hun vertrouwde partner voor schakelmateriaal, UPS-systemen en data-infrastructuur. Maar wist u al dat u bij Legrand ook terecht kunt voor professionele laadsystemen voor elektrische wagens, inclusief advies en nazorg?

Belastingvoordeel als stimulans voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden is in ons land aan een stevige opmars bezig. De federale regering voorziet fiscale maatregelen om tegen 2026 alle nieuwe bedrijfswagens broeikasgasvrij te maken.

Logischerwijze zal het aantal laadpunten flink (moeten) stijgen. Vandaag zijn er in België 25.000 laadpunten, waarvan 12.000 publieke laadpalen. Met slechts 1 laadpunt per 8 wagens – en rekening houdend met Europese regelgeving die stelt dat er een laadpunt per 10 parkingplaatsen moet zijn – is hier nog heel wat werk aan de winkel.

 

Green’up laadstations met extra nieuwigheden

Met de Green’up Premium laadsystemen biedt Legrand een degelijke, robuuste oplossing voor gebruik in gemeenschappelijke plaatsen zoals parkeergarages en bedrijfsparkings.

Nieuw in het gamma is de integratie van de 6mA DC lekstroom foutdetectie die het mogelijk maakt een differentiële vermogenschakelaar type A toe te voegen. Hiermee voldoet de laadpaal aan de recent gewijzigde norm IEC 61851-1.

De laadsystemen kunnen daarbovenop nog uitgebreid worden met de nieuwe communicatiekit met RFID-kaartlezer (in optie). Zo kan uw klant bepalen wie van het laadstation gebruik kan maken en de bediening op afstand activeren. Via een webinterface kan hij bovendien een overzicht van de verbruikte elektriciteit bijhouden.

Bekijk ons assortiment

RFID-kaartlezer
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.