You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Legrand: nieuwe geconnecteerde oplossingen

connected cabinets

 

Met een geconnecteerd verdeelbord bereiden klanten de elektrische installatie in hun woning voor op de toekomst. Op die manier evolueert deze installatie – als centraal aanstuurpunt dat alle elektrische toestellen in huis bedient en beheert – mee met de gezinssituatie.

Een geconnecteerd verdeelbord is opgebouwd uit slimme modulaire componenten zoals een contactor, teleruptor, energietellers en een gateway. Al deze producten zijn geconnecteerd met onze Home + Control-app waardoor ze via een smartphone bedienbaar zijn.

Naast een eenvoudige bediening en extra comfort kan je met deze producten ook het energieverbruik van elektrische toestellen en apparaten in real time meten en uitlezen via diezelfde app. Een goede monitoring van het energieverbruik is een belangrijke stap naar een bewust(er) energieverbruik en een lagere elektriciteitsfactuur.

Een geconnecteerde oplossing kan zowel in nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden.

Bij nieuwbouw heeft men de keuze om de gateway in te bouwen in de verdeelkast of te monteren in de muur. De gateway is als het ware het hart van de geconnecteerde installatie en zorgt ervoor dat de verlichting, rolluiken en stopcontacten met schakelaars, met de smartphone of met de stem kunnen bediend worden. Is in de woning reeds geconnecteerd schakelmateriaal voorzien? Dan kan de verdeelkast complementair uitgebreid worden met geconnecteerde contactoren en energiemeters om zo het energieverbruik goed te controleren.

In het geval van een renovatie, waar er reeds gebruik gemaakt wordt van standaard drukknoppen, volstaat het om de bestaande teleruptoren te vervangen door de geconnecteerde teleruptoren en een modulaire gateway. Zo vermijdt men dat bestaande drukknoppen moeten vervangen worden. Op deze manier kan men dus optimaal genieten van een geconnecteerde installatie en dit zonder kap- of breekwerk!

Bekijk het volledige aanbod van Legrand

connected cabinets
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.